Λεβαδειακός - Ατρόμητος 2-1

Νίκος Μαρούδας
Λεβαδειακός - Ατρόμητος 2-1

bet365

Όπως και πέρυσι, ο Βαγγέλης Μάντζιος σκόραρε απέναντι στον Ατρόμητο στην επιστροφή του από τραυματισμό, ο Πελέ στο 16' «κλείδωσε» από νωρίς τη νίκη (2-1) και ο Λεβαδειακός έφτασε τους 40 βαθμούς, κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα σωτηρίας.

Έτσι έπαιξαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Λεβαδειακό με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσιντώτας, αριστερά στην άμυνα ο Μιλιάζες, δεξιά ο Στάθης και στο κέντρο οι Κώτσιος, Τομάς. Στη μεσαία γραμμή οι Πελέ με τον Πίντερ ήταν στη στον άξονα, ενώ οι Πουλίδο και Μπουσταμάντε στις πτέρυγες και λίγο πιο μπροστά... Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Γιακουμάκης και Μάντζιος.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Νιόπλιας διέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Στο τέρμα βρέθηκε ο Γκορμπούνοφ, στην άμυνα την τριάδα αποτελούσαν οι Αγκουαζί, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Κούρος στα αριστερά, ο Κατσουράνης με τον Πίτου Γκαρσία στον άξονα και ο Γεωργίου στα δεξιά. Στην επιθετική γραμμή βρέθηκαν ο Ναπολεόνι αριστερά, ο Ούμπιντες δεξιά και ο Παπάζογλου στην κορυφή.

Δώρο Φυτανίδη και... 1-0

Με το... καλημέρα, είχαμε γκολ στη Λιβαδειά. Ο Λεβαδειακός στην πρώτη φάση που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή κέρδισε πέναλτι σε χαζή ανατροπή του Φυτανίδη στον Μάντζιο. Ο αμυντικός του Ατρόμητου τράβηξε χωρίς κανέναν λόγο μέσα στη περιοχή και αρκετά πλάγια, την φανέλα του διεθνή επιθετικού με αποτέλεσμα ο Τριτσώνης να δώσει σωστά πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Μάντζιος, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκουρμπούνοφ και στα δίχτυα για το 1-0...

2-0 με γκολάρα Πελέ!

Έντεκα λεπτά αργότερα και ενώ ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει την κατοχή και να είναι η ομάδα που είχε τον έλεγχο, κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Ο Πελέ, σε μια φάση που δεν... μύριζε γκολ, έπιασε ένα απίστευτο σουτ από το ύψος του ημικύκλιου και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Γκουρμπούνοφ που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Ο Ατρόμητος πλέον ήξερε πως έπρεπε να αντιδράσει και να δείξει σημεία... ζωής! Πήρε λοιπόν χώρο στο γήπεδο, κέρδισε κάποια φάουλ από τα οποία και προσπάθησε να απειλήσει χωρίς όμως να τα καταφέρει ουσιαστικά...

Πρώτη φάση με Ναπολεόνι

Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν, αν και ανέβηκαν δεν είχαν απειλήσει μέχρι το 38'. Εκεί ο Ναπολεόνι έχασε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τσιντώνα να μπλοκάρει εύκολα. Η δεύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου ήταν και πάλι με τον Ιταλό, ο οποίος τα έκανε όλα υπέροχα, αλλά όχι το γκολ!

Ο Παπάζογλου τον βρήκε πανέμορφα με κεφαλιά, αυτός έκανε την ντρίπλα και ξεμαρκαρίστηκε ακόμα πιο ωραία από τον προσωπικό του αντίπαλο, βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του Λεβαδειακού, αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά άουτ.

Κατοχή χωρίς φάσεις ο Ατρόμητος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός το μόνο που είχε να κάνει για να πάρει μια αρκετά βαθιά ανάσα παραμονής, ήταν να διαχειριστεί σωστά το 2-0 που είχε από το πρώτο μέρος. Ο Ατρόμητος από την άλλη γνώριζε πως έπρεπε να επιβάλει τον ρυθμό του...

Αυτό προσπάθησε να κάνει και είχε την κατοχή, αλλά ως εκεί... Δεν απείλησε παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ του Ναπολεόνι και του Κατσουράνη.

Ο Λεβαδειακός την μεγάλη ευκαιρία και... 2-1!

Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο Λεβαδειακός παραλίγο να φτάσει στο 3-0 και να ξεμπερδεύει δέκα λεπτά πριν το τέλος... Συγκεκριμένα, ο Πουλίδο έκανε το πλασέ μετά από μπαλιά από τα δεξιά σε κενή εστία, αλλά ο Αγκουαζί έσωσε πάνω στη γραμμή και έδιωξε σε κόρνερ.

Έτσι, ο Ατρόμητος αφού κατάφερε να γλιτώσει το 3-0 σε εκείνη τη φάση, συνέχισε να ψάχνει το 2-1 μέχρι τέλους και στο 92' το πέτυχε. Ο Ναπολεόνι, που ήταν ότι καλύτερο είχαν να δείξουν οι φιλοξενούμενοι, πήρε την μπαλιά στα αριστερά έκανε ωραίο κοντρόλ και ένα ακόμα πιο όμορφο γλυκό πλασέ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσιντώτα.

Ωστόσο, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να μειώσουν αργά και μετά την σέντρα δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα, με τον Τριτσώνη να σφυρίζει το τέλος της αναμέτρησης.

Man of the match: Ο Λεβαδειακός είχε πολλούς που διακρίθηκαν κόντρα στον Ατρόμητο και γενικά έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Πελέ όμως, ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η γηπεδούχος ομάδα, καθώς ο Πορτογάλος πέρα από το γκολ που σημείωσε κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο κέντρο του Ατρόμητου με αποτέλεσμα να βρίσκει πολλούς χώρους ο Λεβαδειακός.

Αδύναμος κρίκος: Ο Φυτανίδης ήταν εκείνος που έκανε το μεγάλο λάθος και έδωσε νωρίς το προβάδισμα στον Λεβαδειακό. Έχει κάνει ένα πολύ χαζό πέναλτι και ανάγκασε την ομάδα του να παίζει με την πλάτη στον τοίχο από το 4'.

Στο ύψος του: Ο Ναπολεόνι αντίθετα, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου στο ματς. Ο Ιταλός μπορεί να σκόραρε στο 92', αλλά μέχρι τότε ήταν ο μόνος που είχε καταφέρει να απειλήσει σοβαρά την εστία του Λεβαδειακού.

Η γκάφα: Όπως είπαμε και πιο πάνω, την έκανε ο Φυτανίδης. Έχει τραβήξει χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τον Μάντζιο μέσα στην περιοχή και του έδωσε την ευκαιρία να ευστοχήσει στο πέναλτι και να δώσει το προβάδισμα από το 4' στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο Σταύρος Τριτσώνης, είχε σχετικά ένα εύκολο παιχνίδι με λίγες δύσκολες φάσεις. Σωστά έδωσε το πέναλτι στο τράβηγμα του Φυτανίδη μέσα στην περιοχή με το οποίο προηγήθηκε ο Λεβαδειακός, ενώ ίσως θα μπορούσε να έχει δείξει την άσπρη βούλα και σε ανατροπή του Παπάζογλου στην επανάληψη, σε μια φάση ωστόσο που δεν είναι ξεκάθαρη ούτε από το ριπλέι.

Το ταμείο του Gazzetta: Μεγάλη ανάσα παραμονής για τον Λεβαδειακό. Έφτασε πλέον τους 40 βαθμούς και ένας ακόμα βαθμός μέχρι το τέλος μπορεί να του είναι και αρκετός για να μείνει και μαθηματικά στην κατηγορία. Από την άλλη ο Ατρόμητος ηττήθηκε και παραμένει εκτός πλέι οφ... Πλέον δυσκολεύουν τα πράγματα και πρέπει να πάρει τα άλλα δύο ματς και μετά να περιμένει τον ΠΑΣ...

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης, Μπουσταμάντε (66’ Τριποτσέρης), Μιλιάζες, Πελέ, Πίντερ, Πουλίδο (89’ Μιλοσάβλιεφ), Τόμας, Γιακουμάκης, Κώτσιος, Μάντζιος

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κατσουράνης, Κούρος, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Παπάζογλου (61’ Καράσκο), Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (75’ Μπρίτο)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα