Μπορντό - Μετς 1-1

Gazzetta team
Μπορντό - Μετς 1-1

bet365

Η Μπορντό έμεινε στο 1-1 με την Μετς και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανέβει στην 4η θέση. Μεγάλη νίκη για Γκινγκάμπ, χαρακίρι για Τουλούζ.

Η Μπορντό βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, αγχώθηκε, πίεσε, όμως στο τέλος το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 την Μετς και να χάσει μεγάλη ευκαιρία να πιάσει στην 4η θέση την Μαρσέιγ και να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην 3άδα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 24’ μετά από εκπληκτική ενέργεια του Μαλουντά, ο Σασί έκανε το 0-1! Οι παίκτες του Σανιόλ, που μπήκαν νωθρά, πίεσαν πάρα πολύ στην επανάληψη, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, είδαν το εκπληκτικό γκολ του Σεβέ με ανάποδο ψαλίδι να ακυρώνεται λανθασμένα για οφσάιντ και στο τέλος το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποφύγουν την ήττα, με τον Καζρί να κάνει το τελικό 1-1 με φάουλ στο 83’.

Πήρε διαφορά η Γκινγκάμπ
Μεγάλη νίκη για την Γκινγκάμπ, που επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2-0 της Καέν και βρίσκεται στο +6 από την ζώνη του υποβιβασμού. Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να έχουν τις καλύτερες στιγμές, όμως το 0-0 φυσιολογικά να περιμένει, καθώς καμία ομάδα δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Κλασική ευκαιρία είχαμε, όμως, με τον Σάλα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι λίγο πριν το ημίχρονο! Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, όλα άλλαξαν. Στο 49’ ο Μποβιού βρέθηκε στα δεξιά και από τα 35 περίπου μέτρα μάλλον πήγε για σέντρα. Η μπάλα, όμως, πήρε πορεία προς την εστία και κατέληξε στα δίχτυα του Βερκούτρ, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Η εικόνα άλλαξε, οι παίκτες του Γκουβερνέκ είχαν τον έλεγχο, οι γηπεδούχοι έπαιζαν νευρικά και τα πάντα τελείωσαν στο 66’, όταν ο Μαρβό με υπέροχη ντρίμπλα στην περιοχή ξεμαρκαρίστηκε και έκανε το 0-2! Οι καενέ δεν μπόρεσαν να κάνουν και πολλά, με τον Γιαταμπαρέ να χάνει την μοναδική κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις.

Νίκη παραμονής η Μπαστιά
Η Μπαστιά έκανε την ανατροπή, έφυγε με μεγάλη νίκη 2-1 από το Ανσί επί της Εβιάν και την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπήκαν δυνατά και 24’ είχαν αρχικά δοκάρι με τον Βας, πριν ο Ντουαμέλ χάσει μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν μόνο με τον Καμανό και το γκολ ήρθε για την Εβιάν πριν το ημίχρονο. Στο 42’ μετά από γύρισμα του Ενσικουλού ο Σουνού από κοντά έκανε το 1-0, για να δώσει ελπίδα στους γηπεδούχους. Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, ο Καμανό έφερε το ματς στα ίσα στο 57’ με μεγάλη δόση τύχης και στο 87’ ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή για τους Κορσικανούς, που βρίσκονται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Με ανατροπή η Ρεν
Η Ρεν επιβλήθηκε 2-1 της Νις και παρέμεινε αήττητη εντός έδρας για 5ο σερί ματς, αφήνοντας τους νισουά κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 6’ με τον Κάρλος Εντουάρντο και πήραν το προβάδισμα στο 22’. Αστεία αμυντική συμπεριφορά από τους ρενέ, γύρισμα του Πλέα από δεξιά και ο Μποτεάκ στο δεύτερο δοκάρι έκανε εύκολα το 0-1! Ο μοναδικός λόγος που η Νις δεν έφτασε και σε δεύτερο γκολ μέχρι το ημίχρονο ήταν ο Κοστίλ, που έβγαλε δύσκολα το σουτ του Κάρλος Εντουάρντο στο 44’, για να κρατήσει την ομάδα του στο ματς. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με την έναρξη της επανάληψης, όταν στο 47’ μετά από γύρισμα του Γκροσίτσκι ο Πρτσιτς νίκησε τον Πουπλέν για το 1-1. Οι παίκτες του Μοντανιέ ήταν καλύτεροι στη συνέχεια, με τον Μποτεάκ να βλέπει το γκολ του στο 65’ να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ, όμως η νίκη για την Ρεν ήρθε στο τέλος. Ασίστ του Πέδρο Ενρίκε και ο Κοντράσεν με ωραίο τελείωμα στην περιοχή έκανε το 2-1!

Χαρακίρι η Τουλούζ
Η Τουλούζ κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, όμως με γκολ του Μπεντόγια στο 88’ η Ναντ πήρε ισοπαλία 1-1 και άφησε τους γηπεδούχους στη μάχη της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα και έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες με τους Γκακπέ (20’) και Βερετού (22’), όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 22’ ο Ρεγκατέν με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή και όλα έδειχναν ιδανικά για τους βιολέ. Στο 41’ ο Αχαμαντά κράτησε το 1-0 στην προσπάθεια του Οντέλ, με την Τουλούζ να προηγείται στο ημίχρονο. Τα καναρίνια συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση, έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 64’, όταν η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Μπεντόγια, όμως ο Αμερικάνος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Κόρνερ του Ρονζιέρ στο 88’, λάθος έξοδος του Αχαμαντά, κεφαλιά του Μπεντόγια και γκολ για το τελικό 1-1.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής

Παρασκευή (24/04)

Μαρσέιγ-Λοριάν 3-5
(58' Α. Αγιού, 67' Μορέλ, 76' Μπατσουάγι - 9', 84' Τζ. Αγιού, 14' Μπελουγκού, 68' Φιλιποτό, 86' Οτρέ)

Σάββατο (25/04)

Παρί-Λιλ 6-1
(1' Μάξγουελ, 4', 73' πεν. Καβάνι, 28', 43', 77' Λαβέτσι - 59' Μπάσα)

Μπορντό-Μετς 1-1
(83' Καζρί - 24' Σασί)

Καέν-Γκινγκάμπ 0-2
(49' Μποβιού, 66' Μαρβό)

Εβιάν-Μπαστιάν 1-2
(42' Σουνού - 57', 87' Καμανό)

Ρεν-Νις 2-1
(47' Πρτσιτς, 90' Κοντράσεν - 22' Μποτεάκ)

Τουλούζ-Ναντ 1-1
(22' Ρεγκατέν - 88' Μπεντόγια)

Κυριακή (26/04)

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Μονακό (18:00)
Ρεμς-Λιόν (22:00)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα