Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-2

Δημήτρης Τομαράς
Πανιώνιος - Ολυμπιακός 2-2

bet365

Μια βδομάδα μετά την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου ο Ολυμπιακός βρέθηκε κατάφατσα με μια ταπεινωτική ήττα απ' τον Πανιώνιο! Τελικά ανέβασε απόδοση, το 2-0 έγινε 2-2, ενώ στο φινάλε έχασε κι ευκαιρίες για την νίκη!

Στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο... καναβάτσο με δύο γκολ από τους Κολοβό και Μπουμάλ όμως στην συνέχεια αφυπνίστηκε και στην επανάληψη κατάφερε μέσα σε 2 λεπτά να κάνει το 2-2 με τους Μήτρογλου και Τσόρι και να... γλιτώσει με ισοφάριση. Δοκάρι στις καθυστερήσεις από Μπενίτες.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήξερε καλά ότι μόνο με νίκη η ομάδα του θα κλείδωνε την παραμονή και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να παρατάξει ότι καλύτερο είχε στην διάθεσή του. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» άφησε στον πάγκο τον Απόστολο Γιάννου ο οποίος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος έχοντας χάσει προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Έτσι, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Αργυρόπουλος, Χατζηισαϊας, Οικονόμου και Τασουλής. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Μητρόπουλος με τον Κόρμπο, ενώ την τριάδα πίσω από τον Μπακασέτα αποτελούσαν οι Φούντας (αριστερά), Μπουμάλ (δεξιά) και Κολοβός (ελεύθερο ρόλο).

Από την πλευρά του ο Βίτορ Περέιρα έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες που δεν είναι βασικοί. Έτσι, ο Μέγιερι πήρε την θέση του Ρομπέρτο. Στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί ήταν το δεξί μπακ με τον Γιαννούλη αριστερό. Μποτία και Σαντάνα ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Την τριάδα μπροστά τους αποτελούσαν οι Φουστέρ, Φορτούνης και Ντουρμάζ με τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Φορτσάτος ο Ολυμπιακός

Θα περίμενε κανείς ο Πανιώνιος ο οποίος καιγόταν για βαθμούς να έδειχνε από την αρχή τις προθέσεις του. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός ο οποίος από το πρώτο λεπτό πήρε την κατοχή της μπάλας κι έγινε απειλητικός για την εστία των γηπεδούχων.

Με κινητήριο μοχλό τον Φορτούνη οι «ερυθρόλευκοι» έφταναν με σχετική ευκολία στην εστία του Παπαδόπουλου με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους πάνω από ένα λεπτό. Το πρώτο εικοσάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Περέιρα η οποία έκανε την μία επικίνδυνη φάση πίσω από την άλλη.

Αρχικά ο Ντουρμάζ με κεφαλιά απείλησε για πρώτη φορά, για να ακολουθήσουν διαδοχικά οι Φουστέρ, Μήτρογλου (2 φορές), και Φορτούνης, αλλά από τη μία ο Παπαδόπουλος και από την άλλη μία η αστοχία των μεσοεπιθετικών των Πειραιωτών είχαν ως αποτέλεσμα η μπάλα να μην μπει στα δίχτυα.

Σούπερ αντεπίθεση και γκολ ο Πανιώνιος

Μετά το εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος προσπάθησε να ανέβει και να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον Ολυμπιακό να μην είναι το ίδιο ορμητικός όπως στα πρώτα λεπτά αλλά να έχει την κατοχή της μπάλας. Κι ενώ ο ρυθμός είχε αρχίσει να πέφτει σε μια αντεπίθεση οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν στο γκολ.

Η άμυνα του Ολυμπιακού είχε ανέβει σχεδόν στο κέντρο όταν ο Μπουμάλ έφυγε μόνος του από την δεξιά πλευρά και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον Κολοβό ο οποίος σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό όπως ήταν φυσικό αποδιοργάνωσε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι για κανά δεκάλεπτο έψαχναν τα πατήματά τους (μία φάση μόνο με τον Φουστέρ στο 34') με τον Πανιώνιο να κλειδώνει καλά πίσω όλους τους χώρους.

Πίεση ο Ολυμπιακός, τέρμα ο Πανιώνιος

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε με στόχο την γρήγορη ισοφάριση γυρίζοντας την μπάλα γύρω από την περιοχή του Πανιωνίου χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση. Αντίθετα, όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και τώρα οι γηπεδούχοι σε μια υποδειγματική αντεπίθεση εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά των Πειραιωτών με τον Μπουμάλ να χρίζεται σκόρερ (τρομερή ενέργεια του Κολοβού στο γκολ).

Η καρδιά του πρωταθλητή και ισοφάριση

Κι ενώ στις εξέδρες είχε στηθεί πάρτι για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος βρισκόταν μια ανάσα από την εξασφάλιση της παραμονής, ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Μετά από πλαγιοκόπηση του Ομάρ ο Μήτρογλου από κοντά στο 66' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Η αντεπίθεση των πρωταθλητών δεν είχε ολοκληρωθεί και δύο λεπτά μετά την μετά το γκολ του Μήτρογλου ήρθε η ισοφάριση με τρομερό γκολ του Ντομίνγκες ο οποίος διέσχυσε όλο το γήπεδο και σκόραρε.

Γύρισε πίσω ο Πανιώνιος και δοκάρι ο Ολυμπιακός

Μετά την ισοφάριση ο Πανιώνιος γύρισε όλος πίσω με αποκλειστικό σκοπό να κρατήσει το υπερπολύτιμο βαθμό την ώρα που ο Ολυμπιακός έψαχνε για το γκολ της νίκης. Η πίεση των φιλοξενούμενων όλο και αυξανόταν και στις καθυστερήσεις οι παίκτες του Περέιρα έφτασαν μια ανάσα από το 3-2, αλλά αρχικά ο Φορτούνης έχασε ένα απίστευτο τετ-α-τετ και στις καθυστερήσεις ο Μπενίτες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου με το 2-2 να μένει.

MVP: Ο Δημήτρης Κολοβός. Σκόρερ του πρώτου γκολ του Πανιωνίου και συμμετοχή στο δεύτερο δίνοντας έτοιμο γκολ στον Μπουμάλ. Με την εμφάνισή του έδειξε για άλλη μια φορά ότι αξίζει μια ευκαιρία στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Η αλλαγή του Αργεντινού συντέλεσε ώστε ο Ολυμπιακός να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Αργεντινός είναι τεράστια κλάση και το απέδειξε με το γκολ που σημείωσε διασχίζοντας σχεδόν όλο το γήπεδο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τζίμι Ντουρμάζ. Ανύπαρκτος σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια πλαγιοκόπηση, έχανε εύκολα την μπάλα με τους αμυντικούς του Πανιωνίου να τον εξουδετερώνουν εύκολα. Με την αποχώρησή του ο Ολυμπιακός έγινε πολύ πιο επικίνδυνος.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική λειτουργία των δύο ομάδων στα γκολ που σημειώθηκαν. Η άμυνα του Ολυμπιακού εκτέθηκε και στα δύο γκολ του Πανιωνίου, όπως και αυτή των γηπεδούχων στο γκολ του Τσόρι ο οποίος πήρε την μπάλα κοντά στην περιοχή της ομάδας και σκόραρε διασχίζοντας όλο το γήπεδο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σταύρος Μάνταλος προκάλεσε δικαίως τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Πανιωνίου για το γεγονός ότι σε δύο περιπτώσεις δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ομάρ ο οποίος είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Γενικότερα οι αποφάσεις του προκάλεσαν εκνευρισμό στους γηπεδούχους ειδικότερα για το γεγονός ότι έδινε πολύ εύκολα φάουλ γύρω από την περιοχή των Νεοσμυρνιωτών.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος ήθελε να κλειδώσει την παραμονή και ήξερε ότι με νίκη θα έφτανε στο στόχο του. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ουζουνίδη εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αγχωμένοι με συνέπεια να κινδυνέψουν από την αρχή. Παρά τις ευκαιρίες του Ολυμπιακού ο Πανιώνιος κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του και να προηγηθεί με 2-0. Κάπου εκεί όμως μίλησε η κλάση των παικτών του Περέιρα και μέσα σε δύο λεπτά το 2-0 έγινε 2-2 και παραλίγο να γίνει η ολική ανατροπή. Ο βαθμός της ισοπαλίας αφήνει και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, αφού ο Πανιώνιος έφτασε τους 42 βαθμούς και κρατάει την τύχη στα χέρια του, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε αήττητος δείχνοντας χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαϊας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Κολοβός (70' Καθάριος), Μπουμάλ και Μπακασέτας (60' λ.τ. Γιάννου)

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μποτία (45' λ.τ. Ντομίνγκες), Σαντάνα, Γιαννούλης, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ (73' Ντοσεβί), Φορτούνης, Ντουρμάζ (57' Μπενίτες) και Μήτρογλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα