Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0

bet365

Η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 2-0 της Άιντραχτ και διατηρεί τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο. Μεγάλη νίκη για Αμβούργο, γκέλα για Λεβερκούζεν.

Η 7η θέση αναμένεται να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, όμως η Ντόρτμουντ μπορεί να κοιτάζει και πιο πάνω, ώστε να κάνει και προετοιμασία με την ησυχία της. Οι Βεστφαλοί, που μοιάζουν απελευθερωμένοι από τη στιγμή που ο Κλοπ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, επιβλήθηκαν 2-0 της Άιντραχτ και μείωσαν τη διαφορά στο -3 από την 5η θέση!

Οι παίκτες του Κλοπ έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 24’ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Στο 17’ ο Γκαμπονέζος είχε χάσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά από κοντά, όμως δεν αστόχησε αργότερα από την άσπρη βούλα. Ο διαιτητής Βάινερ έδωσε – αυστηρό – πέναλτι σε χέρι του Κίτελ και ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Σάαφ δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν, έχασαν μόλις μία ευκαιρία με τον Βαλδές (40’) και πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0. Στο 32’ οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Καγκάβα με προβολή έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Τραπ. Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, με τους παίκτες του Κλοπ να είναι καλύτεροι και τους φιλοξενούμενους να έχουν ανούσια κατοχή. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με τους Μπλατσικόφσκι (62’), Ντουρμ (63’) και Ιμόμπιλε (90’) να απειλούν και τους Ρόις (68’) και Μχιταριάν (85’) να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες.

Έχασε το ρεκόρ η Λεβερκούζεν
Πολύ ωραίο ματς στην Κολωνία, όπου στο ντέρμπι οι Τράγοι κοίταξαν στα μάτια την Λεβερκούζεν και δίκαια δεν ηττήθηκαν, με τις ασπιρίνες να χάνουν την ευκαιρία να σπάσουν το καλύτερο νικηφόρο σερί στην ιστορία τους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες με τους Παπαδόπουλο (8’) και Μπέντερ (10’, 14’). Έπρεπε να φτάσουμε στο 29’, για να απειλήσουν για πρώτη φορά οι γηπεδούχοι με τον Οσάκο, ενώ στο 41’ ο διαιτητής Αϊτεκίν έδωσε πέναλτι σε μεγαλοπρεπέστατη βουτιά του Κίσλινγκ. Ο Χορν, όμως, νίκησε τον Τσαλχάνογλου από την άσπρη βούλα και κατά κάποιον τρόπο αποδόθηκε δικαιοσύνη, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε, με τους γηπεδούχους να ανεβάσουν ταχύτητα, να παίζουν με πάθος και να πλησιάζουν στο γκολ με τους Οσάκο (51’), Λέμαν (57’) και Ρίσε (58’). Αντί για το 1-0, όμως, ήρθε το 0-1 στο 60’ με την χρυσή αλλαγή του Σμιντ, τον Γιούλιαν Μπραντ. Ο νεαρός μέσος τελείωσε ιδανικά τη φάση, που ξεκίνησε με υπέροχη προσπάθεια και ασίστ του Μπελαράμπι. Η συνέχεια βρήκε τον Ρίσε (67’, 71’) να απειλεί για τους γηπεδούχους και τους Μπελαράμπι (68’) και Κίσλινγκ (73’) να χάνουν κλασικές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους, που έμοιαζαν να έχουν χαλαρώσει και το πλήρωσαν στο 83’. Ένα γέμισμα, μία κεφαλιά του Ούτζα, που νίκησε τον Τοπράκ στον αέρα, ένα γλίστρημα του Γιέντβαϊ, που νωρίτερα είχε πάρει τη θέση του τραυματία Κυριάκου Παπαδόπουλου, και σουτ του Φίνε στην κίνηση για το 1-1! Ρίσε (85’) και Φογκτ (86’) έχασαν τις τελευταίες ευκαιρίες για τους Τράγους, που ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος, όμως το 1-1 παρέμεινε.

Ζει το Αμβούργο!
Εννιά αγωνιστικές χωρίς νίκη και πέντε σερί ήττες μετρούσε το Αμβούργο, που έμοιαζε να μην μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τελικά μπορεί, αφού νίκησε την Αουγκσμπουργκ με 3-2 και πήγε στη θέση των πλέι άουτ, μόλις στο -1 από την παραμονή! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και στο 11' άνοιξαν το σκορ με τον Ολιτς (1-0). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ μετά από έξι αγώνες για το Αμβούργο και στο 19' ήρθε και το δεύτερο, από τον Λασόγκα, για το 2-0! Η Αουγκσμπουργκ ήταν εκτός παιχνιδιού αλλά ξαναμπήκε σε αυτό με το γκολ του Μπομπαντίγια, που ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, στο 25' (2-1) και ως το τέλος του πρώτου μέρους είχε φάσεις με τον ίδιο παίκτη για να ισοφαρίσει.

Στην επανάληψη οι Βαυαροί προσπάθησαν να πιέσουν για την ισοφάριση αλλά δεν απέφευγαν τα λάθη και έτσι το Αμβούργο είχε την ευκαιρία στο 65' να καθαρίσει το ματς αλλά ο Χιτς έκανε μεγάλη επέμβαση στην κοντινή προσπάθεια του Ιλισεβιτς. Λίγα λεπτά μετά, στο 69', οι οπαδοί των γηπεδούχων πάγωσαν αφού ο Βέρνερ, μετά την ωραία πάσα του Χόιμπιεργκ, απέφυγε τον αντίπαλο του και με σουτ εντός περιοχής ισοφάρισε (2-2)! Η Αουγκσμπουργκ είχε τον βαθμό που ήθελε ώστε να ανέβει στην 5η θέση προσπερνώντας την Σάλκε αλλά το Αμβούργο, όπως φάνηκε, είχε μεγαλύτερο κίνητρο και αντέδρασε άμεσα, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα στο 71' με δυνατό σουτ του Λασόγκα εντός περιοχής (3-2)!

Στο επόμενο λεπτό ο Γιάνσεν άγγιξε το 4-2 για τους γηπεδούχους αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι μετά το πλασέ από κοντά και στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Αντλερ. Η Αουγκσμπουργκ πίεσε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο καλό σουτ του Βερχέγκ στο 92', με το Αμβούργο να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη!

Σε μπελάδες το Αννόβερο
Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Μίχαελ Φρόντσεκ στον πάγκο του Αννόβερου, που γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Χόφενχαϊμ με 2-1 και πλησιάζει όλο και περισσότερο στην καταστροφή. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς βελτιωμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές, όμως μόλις στο 2’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν μετά από σουτ του Φιρμίνο η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μοντέστ που από θέση οφσάιντ έκανε το 0-1, για να προσθέσει ακόμη ένα επεισόδιο στην ατυχία των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Φρόντσεκ πίεσαν στη συνέχεια, έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Αντρεάσεν (19’) και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 24’. Ο Στρομπλ ανέτρεψε τον Σμίντεμπαχ εντός περιοχής και ο Στιντλ από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1!

Στρομπλ (33’) και Κονάν (36’) είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο, με το 1-1 να παραμένει. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με τους Στιντλ (47’, 63’), Χοσέλου (67’) και Κάραμαν (72’), όμως δεν μπορούσαν να νικήσουν με τίποτα τον Μπάουμαν. Οι παίκτες του Γκίσντολ περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, όμως ξεμύτισαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Φιρμίνο στο 81’ και πήραν ξανά το προβάδισμα κόντρα στη ροή του ματς στο 83’. Ο Μαρσέλο έκανε το λάθος, ο Σαλάι έδωσε την ασίστ στον Σίπλοκ και εκείνος έκανε το τελικό 1-2, για να δώσει τη νίκη στη Χόφενχαϊμ, που συνεχίζει να ελπίζει για έξοδο στην Ευρώπη.

Πέτερσεν παραμονής!
Η Στουτγκάρδη είχε αγκαλιάσει μια πολύ σημαντική νίκη με το 2-0 επί της Φράιμπουργκ αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ψυχή και πήραν την ισοπαλία (2-2), η οποία τους διατηρεί στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα αφήνει τους Σουηβούς στην προτελευταία θέση...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, πίεσαν και έδειξαν να καθαρίζουν το ματς μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 24' ο Τζίντσεκ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Χάρνικ από δεξιά για να κάνει το 1-0 και στο 27' ο Χάρνικ από δημιουργός έγινε σκόρερ, μετά την σέντρα του Κόστιτς από αριστερά, για το 2-0! Η Στουτγκάρδη πήγε με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια αφού η Φράιμπουργκ δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό επιθετικά αλλά στην επανάληψη όλα άλλαξαν... Οι φιλοξενούμενοι, που στο 54' γλίτωσαν το τρίτο γκολ στην μεγάλη ευκαιρία που είχε ο Χάρνικ, κέρδισαν πέναλτι στο 58' με τον Σμιντ και ο Πέτερσεν από τα 11 βήματα ήταν ψύχραιμος και έβαλε ξανά στο ματς την ομάδα του (2-1).

Η Φράιμπουργκ άρχισε να το πιστεύει, η Στουτγκάρδη δεν ένιωθε το ίδιο σίγουρη και στο 66' έμεινε και με 10 παίκτες μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χλούσεκ για το φάουλ στον Σμιντ. Εχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, πλέον, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και τα κατάφεραν στο 85', όταν η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Πέτερσεν, ο οποίος από κοντά πέτυχε το δεύτερο του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

Παρασκευή (24/04)

Μάιντς-Σάλκε 2-0
(28', 31' Μπελ)

Σάββατο (25/04)

Ντόρτμουντ-Άιντραχτ 2-0
(24' πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 32' Καγκάβα)

Αννόβερο-Χόφενχαϊμ 1-2
(24' πεν. Στιντλ - 1' Μοντέστ, 83' Σίπλοκ)

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ 2-2
(24' Γκίντσεκ, 27' Χάρνικ - 58' πεν., 85' Πέτερσεν)

Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 3-2
(11' Όλιτς, 19', 71' Λασόγκα - 25' Μπομπαντίγια, 69' Βέρνερ)

Κολωνία-Λεβερκούζεν 1-1
(83' Φίνε - 60' Μπραντ)

Μπάγερν-Χέρτα (19:30)

Κυριακή (26/04)

Πάντερμπορν-Βέρντερ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα