Στιγμές ιστορίας: Ηρακλής-ΑΕΚ μετά από τέσσερα χρόνια

Gazzetta team
Στιγμές ιστορίας: Ηρακλής-ΑΕΚ μετά από τέσσερα χρόνια

bet365

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή και η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου κάνει αφιέρωμα στους αγώνες της Ένωσης με τον Γηραιό.

Αναλυτικά:

Καθ’ οδόν για την επιστροφή στο ανώτερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ αρχίζει να συναντά παλιούς γνωστούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Ηρακλής, με τον οποίον έχει να συναντηθεί από το 2011, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα της Super League.

Ηταν η χρονιά κατά την οποία ο Ηρακλής υποβιβάστηκε, ενώ δύο χρόνια έζησε και η ΑΕΚ μετά την ίδια περιπέτεια. Οι δυο τους είναι τα φαβορί σε αυτά τα play-off της Football League που αρχίζουν αύριο και είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν, στη Super League της επόμενης σεζόν οι παραδοσιακές συναντήσεις τους που διακόπηκαν πριν από τέσσερα χρόνια, μετά από οκτώ ολόκληρες δεκαετίες αναμετρήσεων!

Η πιο βαριά ήττα στην ιστορία της ΑΕΚ (και συνάμα η πρώτη ήττα της από ομάδα της Θεσσαλονίκης) είναι το 8-1 από τον Ηρακλή στον πρώτο αγώνα που έγινε ποτέ μεταξύ των δύο ομάδων, το 1931 στο παλιό γήπεδο του «Γηραιού». Στα χρόνια που ακολούθησαν, όμως, η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχος. Κατέκτησε μάλιστα το πρώτο της πρωτάθλημα Ελλάδας στην έδρα του Ηρακλή, αφού τον νίκησε με 3-1 στον πρώτο τελικό των πρωταθλητών Βορρά-Νότου στην Αθήνα και με 4-2 στη ρεβάνς τη Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου του 1939.

Ακόμα και στο γήπεδο που θα επισκεφθεί αύριο, το Καυτανζόγλειο Στάδιο, είχε υπεροχή στα χρόνια της Α’ Εθνικής. Σε 51 αγώνες που διεξήχθησαν εκεί, νίκησε 20 φορές και έχασε μόνο 13. Αλλα 18 ματς έληξαν ισόπαλα. Τελευταίος αγώνας στη Θεσσαλονίκη ήταν το 2-0 υπέρ του Ηρακλή στις 19 Δεκεμβρίου 2010.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα