Ο Κοντονής νίκησε, αλλά δεν το κατάλαβε...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο Κοντονής νίκησε, αλλά δεν το κατάλαβε...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τις ραγδαίες εξελίξεις που προκύπτουν μετά από την συνέντευξη Ινφαντίνο στο gazzetta και την μεγάλη ευκαιρία του Υφυπουργού να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.Ο καθοριστικός ρόλος του Τσίπρα...

Καμιά φορά δεν είναι κακό να ευλογείς τα γένια σου, δεν είναι κακό να καμαρώνεις για μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Και επιτυχία δεν είναι μόνο ότι ο Νο2 άνδρας της UEFA, ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μίλησε στο gazzetta.gr και τον Βασίλη Σαμπράκο, αλλά τα όσα είπε.

Για πρώτη φορά επωνύμως και με συνέντευξή του ένα κορυφαίο στέλεχος της UEFA αποδέχεται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα διαφθοράς και βίας και ότι όντως πρέπει να λυθούν. Δεν το λέει σε μία ιδιωτική συζήτηση με έναν Υπουργό, δεν είναι μία διαρροή, δεν είναι μία επιστολή που διέρρευσε στην δημοσιότητα. Είναι μία συνέντευξη του σε ένα μεγάλο ελληνικό μέσο στο οποίο ο Ιφαντίνο και άρα η UEFA όχι μόνο αποδέχεται την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δηλώνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και μάλιστα άμεσα με ένα από κοινού σχέδιο της UEFA και της ελληνικής κυβέρνησης.

Μπορεί όλο αυτό να είναι μία επιτυχία του gazzetta και του Βασίλη Σαμπράκου, αλλά είναι και μία μεγάλη νίκη του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Οι δικές του ενέργειες ήταν αυτές που έφεραν την UEFA σε αυτή τη θέση, ενέργειες που μέχρι τώρα κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Ο Ινφαντίνο επί της ουσίας του κάνει μία δημόσια έκκληση να “παγώσει” η ψήφιση του νομοσχεδίου, να κάτσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι, να βρουν λύσεις στα προβλήματα και να επιστρέψει ο κύριος Κοντονής στη Βουλή με ένα άλλο νομοσχέδιο το οποίο θα καλύπτει και τον ίδιο και την UEFA. Μπορεί να βρεθεί αυτή η κοινή γραμμή; Κανείς δεν το ξέρει και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει τώρα. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να γίνει η προσπάθεια και με όρους ευνοϊκούς ως ένα βαθμό για τον Υπουργό ο οποίος κατάφερε να βάλει στην ατζέντα της UEFA την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και όχι μόνο στην ατζέντα της UEFA. H συνέντευξη του Τζιάνι Ιφαντίνο στο gazzetta σε λίγες ώρες θα αναδημοσιευθεί από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως αφού η ίδια η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία την μοίρασε σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Για πρώτη φορά το ζήτημα της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει θέμα συζήτησης παγκοσμίως, όχι με βάση κάποια δημοσιεύματα, αλλά με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του Τζιάνι Ιφαντίνο.

Αν ο Κοντονής το καταλάβει όλο αυτό, θα καταλάβει ότι νίκησε. Θα πάρει την ευκαιρία που έχει μπροστά του και θα την αρπάξει από τα μαλλιά. Θα κάτσει στο τραπέζι με την UEFA και την FIFA και θα βρει μία λύση. Αλλωστε πλέον το θέμα περνάει σε άλλο επίπεδο και όχι μόνο αθλητικό. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται για τις εξελίξεις και αντιλαμβάνεται ότι μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό θέμα. Ο Τσίπρας ξέρει ότι πάντα δεσμεύονταν ότι θα κάνει ότι είναι να κάνει, αλλά πάντα εντός της Ευρώπης. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης. Και είναι βέβαιο ότι τα media στο εξωτερικό θα “παντρέψουν” τις επόμενες ημέρες αυτή την ιστορία με το ενδεχόμενο οικονομικού grexit της χώρας και για λόγους... σπέκουλας. Η φράση “η ελληνική κυβέρνηση που θέλει να μείνει εντός του ευρώ, βγήκε με τις μονομερείς ενέργειές της εκτός του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου” θα φορεθεί πολύ από όλα τα media του κόσμου. Και θα είναι ένα πολύ άσχημο επικοινωνιακό “πάντρεμα” για την ελληνική κυβέρνηση...

Οπως φαίνεται όμως ο Σταύρος Κοντονής δεν αλλάζει γραμμή. Οι πρώτες αντιδράσεις του είναι ότι “η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφο και δεν κάνει πίσω σε τίποτα από όσα έχει εξαγγείλει”. Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες ημέρες ή αν δεν υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού, το ποδοσφαιρικό grexit θα είναι πλέον γεγονός...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.