Κλαίουσες... κουμπαριές!

Κλαίουσες... κουμπαριές!

Κλαίουσες... κουμπαριές!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για κλαίουσες, κόκορες, εγκληματικές οργανώσεις και παραδόσεις!

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πάρα πολύ πιθανόν στο τελείωμα της να δείξει σε μεγάλο βαθμό ποια θα είναι η ομάδα που θα καταστήσει τον εαυτό της ως το μεγάλο φαβορί για την απευθείας άνοδο από την Γ εθνική στην δεύτερη κατηγορία. Σε περίπτωση που ο Πανσερραικός δεν κερδίσει στην Καβάλα, αυτομάτως ο ΑΡΗΣ θα είναι το μεγάλο φαβορί, ειδικά αν το παιχνίδι στην μακεδονική πόλη λήξει ισόπαλο.

Σε κάθε περίπτωση πλέον θα εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο και δεν θα έχει να περιμένει κάποιον άλλο να στραβοπατήσει με δεδομένο ότι την πρωτελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την Καβάλα στο Κλ. Βικελίδης. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Πανσερραικός που στο Βικελίδης έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες δεν μπορεί να πάρει δυο νίκες στις έδρες του τρίτου και του πέμπτου της βαθμολογίας.

Αναφέρομαι φυσικά σε...απευθείας άνοδο γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψουν κι άλλες θέσεις, αλλά για αυτές καλύτερα ας μονομαχήσουν Σέρρες και Καβάλα γιατί είναι βέβαιο ότι στον ΑΡΗ δεν θα υπάρχει υπομονή για νέα αναμονή.

Είναι καθήκον του ΑΡΗ από την μία να κερδίσει τα δικά του παιχνίδια και από την άλλη να διαφυλάξει ότι δεν θα εμφανιστεί στην Καβάλα ή το Αγιονέρι κανένας ρέφερι που θα έχει ως αγαπημένη του ταινία το “Τα βλέπω όλα κόκκινα”.

Δεν ξέρω πραγματικά ποια είναι η αγαπημένη ταινία του “αγαπημένου” Σταύρου Μάνταλου το όνομα του οποίου ενεπλάκη από χθες για το παιχνίδι Πλατανιάς-ΑΡΗΣ. Το παιχνίδι στο οποίο μέτρησε ένα γκολ που δεν υπήρχε πουθενά και απέβαλε δυο παίκτες του ΑΡΗ καταδικάζοντας τον σύλλογο στον υποβιβασμό. Ο ίδιος ρέφερι όλως τυχαίως είχε οριστεί από την ΚΕΔ και πάλι στο Πλατανιάς-ΑΡΗΣ όταν είχε αποβάλει στο 40 τον Γιαννιώτα με μία τελείως άδικη αποβολή.

Όλως τυχαίως το όνομα του, το είχαν μπλέξει και σε διάφορα άλλα σενάρια τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας με το γνωστό πλέον κοριόπολις. Ο ίδιος ρέφερι είχε σφυρίξει το ΑΡΗΣ-Πανθρακικός, την αγωνιστική πριν η ΑΕΚ κάνει το βήμα προς τα κάτω, όταν μετά το ματς ο κ. Δερμιτζάκης είχε πει στην συνέντευξη Τύπου ότι στο Βικελίδης η ομάδα του είχε την καλύτερη εκτός έδρας διαιτησία της σεζόν!

Φυσικά ο πολυτάλαντος κ. Μάνταλος ήταν ο ρέφερι στον περίφημο αγώνα Ολ. Βόλου-ΠΑΟ 3-2 την τελευταία αγωνιστική με την ομάδα του Βόλου με πέναλτι και αποβολές των αντιπάλων να τερματίζει 2 βαθμούς πάνω από τον ΑΡΗ (ένα περισσότερο είχε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό) και να παίζει στην Ευρώπη μέχρι να την αποκλείσουν για την γνωστή υπόθεση των στημένων αγώνων. Μία χρονιά στην οποία ο Μάνταλος αν και ο κορυφαίος σε βαθμούς διαιτητής...υποβιβάστηκε για ένα χρόνο στην δεύτερη κατηγορία πριν αρχίσει τις αλλαγές ΕΠΣ και από Αθήνα να βρεθεί στην Καβάλα!

Μήπως δεν τα έχω ξαναγραψει όλα αυτά; Τότε που κάποιοι έλεγαν μην ασχολείσαι με την διαιτησία; Οπως είπαν φυσικά και στην περίπτωση του κ. Ιωαννίδη, του κ. Κάμπαξη, του κ. Σπάθα και όλων των υπολοίπων εκλεκτών ρέφερι. Ξαφνικά όλοι τώρα ασχολούνται με την διαιτησία.

Διαιτητές κατηγορούνται για δωροδοκία και δωροληψία. Ε και; Ο ΑΡΗΣ διαλύθηκε, φυσικά και λόγω λαθών των δικών του παραγόντων. Αλλά κυρίως γιατί ήταν απέναντι στο σύστημα όλων αυτων που την δεδομένη χρονική στιγμή είναι οι βασικοί κατηγορούμενοι. Την μία χρονιά μένοντας εκτός Ευρώπης με αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική καταστροφή, όταν άλλες ομάδες ευνοούνταν από την μία με...ενέσεις εξασφάλισης πόρων μέσω ευρωπαικών συμμετοχών και από την άλλη είχαν την καβάντζα του “δεν πληρώνω” τα παγωμένα χρέη μου στο δημόσιο (άρα πληρώνω τους παίκτες).

Την επόμενη χρονιά αφού την γλίτωσε, γιατί πολύ απλά κάποιοι άλλοι αποφάσισαν μόνοι τους να πέσουν, πήγε...άνετα στα τάρταρα με τον υπογράφοντα και κανά δυο ακόμα να φωνάζουν άδικα για τα διαιτητικά τερατουργήματα κάθε αγωνιστικής που “κόλλησαν” στα παραγοντικά εγκλήματα εντός των τειχών του συλλόγου.

Αυτά πλέον έχουν τον τίτλο στα ρεπορτάζ της...εγκληματικής οργάνωσης, η οποία μάλιστα έχει σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον έλεγχο όλων όσων έπρεπε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε σημείο γραφικότητας είχα αναφερθεί σε περιπτώσεις αδειοδότησης ομάδων που δεν έπρεπε να αδειοδοτούνται. Επιτροπών που επιδίκαζαν ποσά πενταπλάσια και δεκαπλάσια από τα δεδουλευμένα κόντρα στη ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσεων που φανέρωναν ότι από το 2006 και έπειτα που το ελληνικό κράτος ψήφισε την παράγραφο 12 του άρθρου 29 για την ΕΠΟ η κατάσταση ξέφυγε. Και ένας...κοριός μας έδειξε την αλήθεια που όλοι νξέραμε, αλλά αν λέγαμε επώνυμα θα μας έβαζε πιο βαθιά στην φυλακή από αυτούς που εγκληματούν κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως φυσικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο η υποκρισία περισσεύει. Όσα γίνονται και έχουμε την πολυτέλεια να τα μάθουμε λόγω του κοριού της ΕΥΠ δεν ξεκίνησαν με τον Σαρρή και τον Γκιρτζίκη. Αν φυσικά κάποιος είναι ένοχος ή αθώος θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη, αλλά ας σταματήσουν οι γνωστές...κλαίουσες που είναι βουτηγμένες στην διαφθορά των κουμπάρων, τα τελευταία 15 χρόνια να λειτουργούν όπως οι ντροπιασμένοι... πατεράδες πριν 40 και 50 χρόνια.

Τότε που η...παρθενιά της κόρης επιδεικνύονταν στο σεντόνι την πρώτη νύχτα του γάμου, με το αίμα του...κόκκορα του κοτετσιού! Η τιμή πάντα είχε...τιμή για αυτούς!

Σε ένα καθαρό πρωτάθλημα μόνο θα χάσουν οι υπηρέτες του συστήματος και μόνο σύλλογοι ανεξάρτητοι και πολλές φορές ξεροκέφαλοι θα κερδίσουν. Σύλλογοι όπως ο ΑΡΗΣ. Αρκεί για να λέμε και τα του κεφαλιού μας, να βρίσκεται στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σε αυτό σήμερα η ευθύνη υλοποίησης του στόχου, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ΑΡΗ...

ΥΓ1 Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το μπάσκετ θα ασχοληθούμε στο επόμενο σημείωμά μας...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!