Το ελληνικό Lab που κάνει θαύματα

Αντώνης Σαούλης
Το ελληνικό Lab που κάνει θαύματα

bet365

Το gazzetta.gr βρήκε τον Γιώργο Κακαβά ο οποίος τα τελευταία χρόνια δίνει το παρών στο Football Medicine Strategies και διατηρεί το μοναδικό Lab στην Ελλάδα που ασχολείται με το κομμάτι της πρόληψης στους τραυματισμούς!

Πόσοι ξέρουν ότι στην χώρα μας υπάρχει ιατρικό Lab το οποίο μπορεί να... προβλέψει τους τραυματισμούς; Πόσοι γνωρίζουν πως δημιουργήθηκε πάνω στα πρότυπα του Milan Lab το οποίο γι' αρκετά χρόνια έκανε τους «ροσονέρι» πρώτη δύναμη στην Ευρώπη (2002-2010); Κι όμως από το 2010 υπάρχει το Fysiotek Sports Lab το οποίο για διάφορους λόγους δεν το έχει «εκμεταλλευτεί» κανένας σύλλογος και το εμπιστεύονται αρκετοί αθλητές μεμονωμένα.

Αρχικά όμως πρέπει να σας εξηγήσουμε τι είναι το Football Medicine Strategies. Ειναι το μεγαλύτερο αθλητικοιατρικό συνέδριο για το ποδόσφαιρο στον κόσμο. Φέτος έγινε στο Λονδίνο με τη συμμετοχή του γιατρού του Ολυμπιακού του Χρήστου Θέου. Ομως από το 2011 υπάρχει ένας άλλος Ελληνας ο οποίος φέτος παρουσίασε και την εργασία του η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.000 που είχαν σταλεί στην FIFA!



Ο λόγος για τον Γιώργο Κακαβά. Τον άνθρωπο που έχει το μοναδικό Lab στην Ελλάδα που ασχολείται με το κομμάτι της πρόληψης των τραυματισμών στην Ελλάδα. «Ναι, είναι αλήθεια. Μας κάλεσαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο συνέδριο. Δώσαμε το παρών στην Μπολόνια (2011), στο Λονδίνο άλλες δύο φορές (2012, 2013) και στο Μιλάνο (2014). Φέτος ξαναπήγαμε στο Λονδίνο για να παρουσιάσουμε και την εργασία μας η οποία ήταν πάνω στον τραυματισμό του πρόσθιου χιαστού ο οποίος είναι και ο πιο σοβαρός», είπε στο gazzetta.gr αρχικά ο Γιώργος Κακαβάς...

«Περισσότερες από 75 χώρες έδωσαν το παρών στο συγκεκριμένο συνέδριο. Και για πρώτη φορά φέτος παρουσιάσαμε μια εργασία. Περισσότερες από 2000 είχαν σταλεί και διάλεξαν περίπου 100. Μέσα σε αυτές ήταν και η δικιά μας» πρόσθεσε ο Γιώργος Κακαβάς ο οποίος μας μίλησε και για το Lab που έχει στην Αθήνα. Το μοναδικό στην Ελλάδα! «Πατήσαμε πάνω στο Milan Lab το οποίο έκανε θαύματα τα προηγούμενα χρόνια στην Μίλαν. Ουσιαστικά είχαμε την ίδια φιλοσοφία. Να τσεκάρουμε το νευρικό σύστημα του παίκτη και την κούραση και να την συνδέουμε με την πιθανότητα τραυματισμού...», πρόσθεσε.



Οσο για τις συνεργασίες που είχε σ' αυτά τα πέντε χρόνια το Lab; «Ειχαμε συνεργαστεί και με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και με τον ΠΑΟΚ και με το βόλεϊ του Ολυμπιακού. Πλέον έχουμε αρκετούς αθλητές που έρχονται σε εμάς. Είτε ποδοσφαιριστές, είτε οποιοδήποτε άλλον αθλητή. Εκτός από την... πρόγνωση που του κάνουμε μπορούμε ν' αξιολογήσουμε και την αθλητική του επίδοση και την κατάσταση της υγείας του φυσικά», μας εξήγησε ο Γιώργος Κακαβάς.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΕΚΑM
Για να έχετε μια εικόνα του τι σημαίνει... πρόληψη τραυματισμών και πως το Milan Lab τα «έσπασε» όλα την προηγούμενη δεκαετία έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε μια περίπτωση. Αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οπως μας εξήγησε και ο Γιώργος Κακαβάς ο Αγγλος πήγε στα 34 του στην Μίλαν. Η πρώτη πρόβλεψη από το Milan Lab ήταν ότι θα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο μέχρι τα 38 του! Το εκπληκτικό είναι ότι η πρόβλεψη έπεσε 100% μέσα μια και κρέμασε τα παπούτσια του όντως σε αυτήν την ηλικία.

Ομως το Lab δεν βρήκε μόνο αυτό. Ο Μπέκαμ ταλαιπωρούνταν χρόνια από ενοχλήσεις στην μέση. Το εργαστήριο στην Μίλαν του βρήκε τον λόγο. Ενας φρονιμίτης ο οποίος δεν είχε βγει τον χτύπαγε στην μέση! «Ενα 20% των τραυματισμών ή των ενοχλήσεων οφείλεται στα δόντια. Γι' αυτό και πλέον αρκετοί σύλλογοι (με πρώτο την Μίλαν και το εργαστήριο της) κάνουν κροταφογνικές διαγνώσεις. Το συγκεκριμένο παράδειγμα το ακολούθησε στα δόντια. Εάν ένας αθλητής έχει προβλήματα στα δόντια είναι πιο επιρρεπής στους τραυματισμούς», μας είπε ο Γιώργος Κακαβάς.

Ο ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΑΣΗ!
Ομως ο Γιώργος Κακαβάς μας εξηγεί γιατί πρωτοπορεί το εργαστήριο του στην Ελλάδα και σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην Ευρώπη. «Είχαμε μια κουβέντα με τον γιατρό της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον dr Ολμος. Η Ρεάλ κοιτάει μέχρι και την ποιότητα του ύπνου του κάθε ποδοσφαιριστή. Επίσης εμείς έχουμε κάνει κι ένα μεγάλο project όσον αφορά την αθλητική όραση του κάθε ποδοσφαιριστή κάτι το οποίο κοιτάνε όλοι οι μάνατζερ στον κόσμο» συνέχισε ο Κακαβάς ο οποίος μέσω του Lab του ουσιαστικά φτιάχνει ολόκληρα «διαβατήρια υγείας» ποδοσφαιριστών που τα δίνουν οι ατζέντηδες στις ομάδες του εξωτερικού. Δουλειά μοναδική στην Ελλάδα και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αρκετοί πρωτοκλασάτοι αθλητές στην χώρα μας έχουν ήδη εμπιστευτεί το Lab...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα