Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 4-0

Νίκος Τσιώκος
Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 4-0

bet365

Η σαρωτική Βέροια, σκόρπισε στους... 4 ανέμους (4-0) τον Αστέρα Τρίπολης (έπαιζε με 10 από το 32') κι έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής! Σε... κίνδυνο η 4η θέση για τους Αρκάδες!

Η Βέροια έκανε... πάρτι κόντρα στον Αστέρα, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα των Αρκάδων στην άμυνα και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στο 32' για να φτάσει στο ευρύ 4-0 με πρωταγωνιστές τους Μπεν και Ντουμίτρου και στη νίκη που τη φέρνει στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με δίδυμο Μπεν, Ντουμίτρου

Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Στέφανος Γαϊτάνος, που έκατσε αυτή τη φορά στον πάγκο της Βέροιας. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νέτο δεξιά στην άμυνα, ο Καλί αριστερά και οι Βέρτζος, Μαραγκός στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Βεργώνης, Μπαλάφας, δεξιά τους ο Καλτσάς, αριστερά τους ο Γεωργιάδης και επιθετικό δίδυμο οι Μπεν, Ντουμίτρου.

Στον πάγκο ο Κοσίτσκι

Από τη μεριά του, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε το 4-2-3-1, αλλά και να αφήσει τον Κοσίτσκι στον πάγκο βάζοντας τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα γκολπόστ. Ο Λούι κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Παντελιάδης το αριστερό, με τους Σανκαρέ, Ζησόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μουνάφο, Ιγκλέσιας και μπροστά τους οι Γιαννιώτας, Ρόλε, Μάσα. Μοναδικός προωθημένος ο Πάρα.

Δυνατά ο Αστέρας, γκολ η Βέροια

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλό ρυθμό, με τον Αστέρα να μπαίνει δυνατά και να απειλεί στο 4' με το σουτ του Ρόλε, που κόντραρε στον Μπαλάφα, και στο 9' με το πλασέ του Μάσα, το οποίο απέκρουσε εξ' επαφής ο Καντιμοίρης, αλλά η Βέροια βρήκε δίχτυα στην πρώτη φάση της στο παιχνίδι.

Ο Μπεν άφησε ωραία στον Καλτσά, αυτός έβγαλε τον Ντουμίτρου στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Θεοδωρόπουλο στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Πέναλτι για τη «βασίλισσα», με δέκα οι Αρκάδες

Μετά το 15' η «βασίλισσα του Βορρά» ανέβηκε, θέλησε να απειλήσει από τα άκρα, ενώ το σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή στο 23' κόντραρε στον Σανκαρέ για να καταλήξει κόρνερ.

Πάντως, στο 32' είδε το έργο της να γίνεται πιο εύκολο, αφού ο Ντουμίτρου έβγαλε τον Μπεν στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, ο Θεοδωρόπουλος τον ανέτρεψε για να δει σωστά την απευθείας κόκκινη κάρτα, να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες και τον Κουτσιαύτη να δείξει σωστά την άσπρη βούλα.

Ο Μπεν με δεύτερη προσπάθεια, καθώς στην πρώτη μπήκε ο Καλτσάς στην περιοχή και υπήρξε επανάληψη, ευστόχησε από τα 11 μέτρα και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της Ημαθίας.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν άλλες τρεις ευκαιρίες για τρίτο τέρμα, με τον Γεωργιάδη να μην προλαβαίνει να κάνει την κοντινή προβολή, έπειτα από γύρισμα του Μπαλάφα, στο 37', τον Ντουμίτρου να σουτάρει ψηλά άουτ στο 42' και τον ίδιο παίκτη να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κοσίτσκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ύστερα από γύρισμα του Βεργώνη από αριστερά.

«Πάρτι» η Βέροια και 4-0

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη η Βέροια έκανε... πάρτι για να φτάσει στην άνετη επικράτηση με 4-0. Το γυριστό σουτ του Καμπαγέρο κόντραρε στον Ζησόπουλο στο 53', το πλασέ το Ντουμίτρου κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κοσίτσκι στο αμέσως επόμενο λεπτό και στο 56' ήρθε το τρίτο γκολ για την ομάδα του Γαϊτάνου.

Ο Μπεν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καμπαγέρο με ιδανικό πλασέ από κοντά στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Κοσίτσκι, ενώ ήταν αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή.

Ο Αστέρας βγήκε μπροστά για μικρό χρονικό διάστημα και απείλησε με τον Σανκαρέ στο 60', το γυριστό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Καντιμοίρης, και στο 65'... χτύπησε ξανά το επιθετικό δίδυμο. Ο Ντουμίτρου έδωσε στον Μπεν και αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ από αριστερά νίκησε τον Κοσίτσκι, που φέρει ευθύνη, καθώς η μπάλα έφυγε μέσα απ' τα χέρια του.

Το δυνατό σουτ του Καλτσά έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από την εστία του Κοσίτσκι, ακολούθησαν οι αλλαγές των δύο προπονητών, ενώ το ματς ολοκληρώθηκε ιμε το γυριστό σουτ του Γιαννιώτα στο 85', που κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη, και την προσπάθεια του Καλτσά να κρεμάσει τον Κοσίτσκι, που απέκρουσε και παραχώρησε κόρνερ στο 87'. Με αυτόν τον τρόπο, το 4-0 έμεινε μέχρι τέλους, η Βέροια πήρε τη νίκη και αποσπάστηκε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, τη στιγμή που ο Αστέρας, είναι στο +2 από τον έκτο Ατρόμητο.

Man of the match: 2 γκολ, 1 κερδισμένο πέναλτι, και 1 ασίστ από τον Μπεν, που έκανε... παπάδες μαζί με τον Ντουμίτρου στην επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά προβλήματα στην άμυνα για τον Αστέρα, είτε με 11, είτε με 10 παίκτες, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ανέτρεψε τον Μπεν και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο ύψος του: Όπως προαναφέραμε, Μπεν και Ντουμίτρου πετούσαν... φωτιές στην επίθεση, με τον τελευταίο να βάζει και αυτός το... λιθαράκι του με 1 γκολ και 1 ασίστ. Στο ύψος του και ο Καμπαγέρο, που σκόραρε προερχόμενος από τον πάγκο, ενώ δύσκολα μπορεί να βρει κανείς παίκτη της Βέροιας, που δεν τα πήγε καλά. Από πλευράς Αστέρα, περισσότερη δουλειά έκανε ο Γιαννιώτας στα πρώτα λεπτά, ενώ είχε και την ευκαιρία προς το φινάλε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Θεοδωρόπουλος στο 32', όταν ανέτρεψε τον Μπεν, με αποτέλεσμα να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Κουτσιαύτη στη Βέροια. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι υπέρ της Βέροιας στο 32', σωστή και η αποβολή του Θεοδωρόπουλου με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφού ο Μπεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Σωστά δεν έδειξε την άσπρη βούλα στο 50', καθώς ο Λούι δε βρήκε τον Μπεν, ενώ έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η εντολή του Στέφανου Γαϊτάνου ήταν σαφής. Γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα. Κάτι που εφάρμοσαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του, με τους Μπεν, Ντουμίτρου να είναι... αχτύπητοι μπροστά και να είναι οι πρωταγωνιστές στην ευρεία νίκη της Βέροιας με 4-0.

Ο Αστέρας, στον αντίποδα, είχε προβλήματα στην άμυνα, είτε με 11 παίκτες, είτε με 10, δε σκόραρε στις ευκαιρίες που είχε στα πρώτα λεπτά και είχε ακόμα πιο δύσκολο έργο, μετά την αποβολή του Θεοδωρόπουλου. Με αυτόν τον τρόπο, η «βασίλισσα του Βορρά» ξέφυγε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Αρκάδες πλέον είναι στο +2 από την έκτη θέση.

Συνθέσεις ομάδων

Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Καλί, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας (83' Μπατιόν), Ντουμίτρου (79' Κάμπορα), Γεωργιάδης (46' Καμπαγέρο), Καλτσάς, Μπεν.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Πάρα (58' Μπαντιμπανγκά), Ρόλε (75' Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (34' Κοσίτσκι), Γιαννιώτας, Μάσα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα