Λιόν - Σεντ Ετιέν 2-2

Λιόν - Σεντ Ετιέν 2-2

bet365

Η Λιόν ήταν καταιγιστική, έμεινε από πολύ νωρίς με 10 παίκτες και το τελικό 2-2 στο ντέρμπι με την Σεντ Ετιέν δίνει προβάδισμα τίτλου στην Παρί.

Σχεδόν όλα τα ντέρμπι στην Γαλλία φέτος έχουν αποζημιώσει και με το παραπάνω τους θεατές. Εκείνο του Ροδανού δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η Λιόν υποδέχθηκε τη Σεντ Ετιέν, ήταν εκπληκτική στα πρώτα λεπτά, προηγήθηκε, έμεινε από πολύ νωρίς με 10 παίκτες και το τελικό 2-2 την φέρνει στην κορυφή στην ισοβαθμία με την Παρί, που έχει ματς λιγότερο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έπιασαν τη Μαρσέιγ στην 4η θέση και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα για το Champions League.

Το ματς τα είχε όλα, με τους παίκτες του Φουρνιέ να κάνουν την εμφάνιση της ζωής τους για 25’. Οι γηπεδούχοι μπήκαν τόσο δυνατά, που το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ γρήγορα διαστάσεις θριάμβου. Ο Ενζί έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 1’, ο Ρουφιέ έβγαλε με τα πόδια το πλασέ του Λακαζέτ από κοντά στο 7’, ενώ ο Φεκίρ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ στο 10’. Στο 12’ ο Περέν έσωσε στην γραμμή την Σεντ Ετιέν μετά το πλασέ του Ενζί, δευτερόλεπτα αργότερα ο Φεκίρ έχασε νέα ευκαιρία, ενώ στη γραμμή έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι και την προσπάθεια του Τολισό στο 16’!

Ο Φακίρ είχε δοκάρι στο ίδιο λεπτό και το 1-0 που άξιζαν και με το παραπάνω οι λιονέ ήρθε με τον Ενζί στο 24’! Την εξέλιξη, όμως, δε θα μπορούσε να την προβλέψει κανείς. Στο 29’ οι στεφανουά βρέθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή του Λόπες, που έβγαλε το σουτ του Γκραντέλ, όμως στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Ενγκεμό, που έκανε το σουτ και ο Ρος έσωσε με το χέρι. Ο διαιτητής Ενζιμί έδωσε το καθαρό πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη και απέβαλε τον αμυντικό της Λιόν. Ο Γκραντέλ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 31’ έκανε το 1-1.

Ο Λακαζέτ (32’) δεν κατάφερε να απειλήσει άμεσα και στην επόμενη επίθεσή τους οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή! Μετά από ωραία ασίστ του Κορνιέ ο Χαμουμά πέρασε και τον Λόπες πριν κάνει το 1-2! Το σουτ του Φεκίρ στο 45+1’ πέρασε λίγο άουτ και το 1-2 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα στην επανάληψη, με την Λιόν να φτάνει στην ισοφάριση στο 48’, όταν μετά από κόρνερ του Φεκίρ ο Ζαλέ με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-2!

Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πιο κοντά στο γκολ, παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και τους παίκτες του Γκαλτιέ να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ. Το σουτ του Ενζί πέρασε λίγο άουτ στο 50’, ενώ ο Λόπες έβγαλε τις μακρινές προσπάθειες των Γκραντέλ (63’) και Χαμουμά (76’). Στο 71’ η Λιόν έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Περέν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του με κεφαλιά μετά από κόρνερ! Η Σεντ Ετιέν την γλίτωσε εκεί και στο 84’ ήταν η σειρά της να πλησιάσει στο γκολ της νίκης, όταν ο Ουμτιτί έσωσε τους γηπεδούχους στην γραμμή μετά το σουτ του Γκραντέλ. Ο Λακαζέτ (90+1’) έχασε την τελευταία ευκαιρία, με το 2-2 να παραμένει.

Λιόν (Ουμπέρ Φουρνιέ): Λόπες, Μπεντιμό, Ουμτιτί, Ρος, Ζαλέ, Γκοναλόνς, Τολισό, Φερί (70' Γκρενιέ), Φεκίρ (79' Γιαταρά), Ενζί (87' Γκεζάλ), Λακαζέτ

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Μπες (28' Χαμουμά), Περέ, Τεοφίλ-Κατρίν, Ταμπανού, Κλερκ, Κλεμόν, Ενγκεμό (72' Ντιομαντέ), Κορνιέ (83' Μονέ-Πακέ), Γκραντέλ, Ερντίνγκ

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα