Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 2-1 (vid)

bet365

Τα χοντρά λάθη του ανεκδιήγητου Κύζα και οι... γκάφες των παικτών του Παναθηναϊκού είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα στην Κομοτηνή (2-1) που έριξε το τριφύλλι στην 3η θέση! Άλμα παραμονής ο Πανθρακικός.

Μπούι 3,5 μήνες μετά...

Πιθανότατα και ο ίδιος να είχε ξεχάσει πως είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Ο Ουασίμ Μπούι δεν έχει δείξει το παραμικρό στην «πράσινη» θητεία του και ο Γιάννης Αναστασίου τον επέλεξε ξανά στην ενδεκάδα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στις 4 Ιανουαρίου!
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στιλ, αριστερό μπακ ο Νάνο, δεξί ο Μπούρμπος και στο κέντρο της άμυνας ο Σίλντενφελντ με τον Ταυλαρίδη. Ζέκα και Μπούι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ατζαγκούν μπροστά τους. Αριστερά στην επίθεση ο Μπεργκ, δεξιά ο Κλωναρίδης και στην κορυφή ο Καρέλης.

Από κει και πέρα, ο Ζοσέ Μανουέλ Ρόκα επέλεξε το... κλασσικό για την ομάδα του 3-5-2. Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία των γηπεδούχουν. Ποτουρίδης, Μελίσσης και Εμπόου στα στόπερ. Μπαϊκαρά δεξί μπακ-χαφ και Ντιγκινί αριστερό. Μεχία, Ηλιάδης, Ρομέου στον άξονα και μπροστά ο Κάσες με τον Ίγκορ.

Αδιόρθωτος...

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν η ανάκαμψη, το να βγάλει πάλι στο γήπεδο την εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος. Το... restart της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου έμεινε στα λόγια, κρίνοντας την εικόνα των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος. Με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη στο 8', ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων. Η μπάλα μπορεί να... γυρνούσε έξω από την περιοχή των γηπεδούχουν, ωστόσο, έλειπε η δημιουργία, ο Μπεργκ στα αριστερά ήταν ακίνδυνος ενώ τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, το «τριφύλλι» δεν πήρε επί της ουσίας τίποτα.

Ο Πανθρακικός είχε... κόψει και ράψει το παιχνίδι στα μέτρα του. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο και ισορροπούσε το παιχνίδι. Έψαχνε μια στιγμή για να κάνει την ζημιά και την έκανε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Στιλ σαν σε... προπόνηση «πούλησε» την μπάλα έξω από την περιοχή, εκείνη έφτασε στον Ίγκορ που αμαρκάριστος απέναντι από τον Άγγλο πορτιέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Παιδικό λάθος από τον έμπειρο πορτιέρο, αστείο γκολ για την άμυνα του Παναθηναϊκού, εξαιρετικό «τελείωμα» της φάσης από τον Βραζιλιάνο και σε ρόλο οδηγού ο Πανθρακικός!

«Εγκλήματα» Κύζα, ήρωας Τζάνης!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την αποδοσή του. Ο Μπεργκ πέρασε στην φυσική του θέση, ο Σίλντενφελντ βρήκε δίχτυα στο 55' και το «τριφύλλι» με το δοκάρι του Καρέλη λίγα λεπτά αργότερα έδειχνε πως ήταν θέμα χρόνου να φέρει... τούμπα το ματς. Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν από την αποβολή... φάντασμα του Κύζα πάνω στον Μπούρμπο.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από τον τραγική απόφαση του ρέφερι από την Δράμα, ο οποίος δεν έδειξε κόκκινη στον Έμποου στο 67'. Ο Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα με την είσοδο των Πέτριτς και Πράνιτς και στο 86' ο Ατζαγκούν αστοιχεί σε μοναδικό τετ-α-τετ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ροντέο, η μπάλα από την μία εστία στην άλλη και ο Τζάνης ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά. Σκόραρε στις καθυστερήσεις, ο Πανθρακικός πήρε την νίκη με 2-1 και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία.

MAN OF THE MATCH: Χρήστος Τζάνης. Πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι και έκρινε το παιχνίδι με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Ρόκα. Βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και «εκτέλεσε» τον Στιλ, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην μάχη της παραμονής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ίγκορ. Ο Βραζιλιάνος στράικερ σκοράρει το πρώτο γκολ της ομάδας του με εξαιρετικό πλασέ ενώ στο φινάλε του ματς, έχει την ψυχραιμία και την ποιότητα να στρώσει με το στήθος στον αμαρκάριστο Τζάνη. Σπουδαίο ματς από τον επιθετικό του Πανθρακικού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ουασίμ Μπούι. Ο Ολλανδός μέσος πήρε νέα ευκαιρία από τον Αναστασίου αλλά έδειξε ξανά πως δεν μπορεί να προσφέρει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Έμεινε στο χορτάρι μέχρι το φινάλε...

Η ΓΚΑΦΑ: Δικαιωματικά ανήκει στον Λουκ Στιλ. Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού κάνει... δώρο το γκολ στον Πανθρακικό. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου πασάρει την μπάλα σε αντίπαλα πόδια, σε μια πέρα για πέρα παιδική ενέργεια. Τραγικό λάθος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κύζας... αυτοαναδείχθηκε ως ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, δίνοντας ρεσιτάλ τραγικής διαιτησίας σε βάρος του Παναθηναϊκού! Στο 36' ο Ηλιάδης ανατρέπει από πίσω τον Ατζαγκούν έξω από την περιοχή. Δείχνει κίτρινη στον Νιγηριανό μέσο για ''θέατρο''. Στο 59'... ανακαλύπτει δεύτερη κίτρινη στον Μπούρμπο και τον αποβάλλει από το παιχνίδι ενώ στο 67' δεν βλέπει την αγκωνιά του Εμπόου στον Πέτριτς εκτός φάσης.
Αντί να αποβάλλει, ως όφειλε, τον αμυντικό του Πανθρακικού έδειξε από μία κίτρινη στους δύο ποδοσφαιριστές! Στο 82' ο ίδιος παίκτης των γηπεδούχων αποκρούει με το χέρι σουτ του Ατζαγκούν.
Ο δεύτερος επόπτης, Χαρίσης, σωστά ακυρώνει δύο γκολ του Παναθηναϊκού. Ένα του Πέτριτς και ένα του Καρέλη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός για τέταρτο σερί παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, με τον Πανθρακικό να σκοράρει στο φινάλε και να βάζει στο... σακούλι ένα τρίποντο «χρυσάφι». Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, όμως, ήταν ο ρέφερι Κύζας από την Δράμα. Διαμόρφωσε την εικόνα της αναμέτρησης με την αποβολή «ανακάλυψη» πάνω στον Μπούρμπο και την κόκκινη που «χάρισε» στον Εμπόου...

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Μελίσσης, Ηλιάδης (70’ Τζάνης), Ποτουρίδης (78’ Ροτζέριο)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κλωναρίδης (64’ Πέτριτς), Μπεργκ (64’ Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (82’ Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούι, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα