Κάλιαρι - Νάπολι 0-3

Κάλιαρι - Νάπολι 0-3

bet365

Με φόρα από το Βόλφσμπουργκ, η Νάπολι πέρασε για πλάκα (0-3) από την Σαρδηνία και μείωσε στο -5 από την 3άδα, στέλνοντας την Κάλιαρι στη Serie B.

Πριν μια εβδομάδα οι Ναπολιτάνοι ουσιαστικά είχαν αποδεχθεί ότι δεν έχουν ελπίδες για έξοδο στο Champions League μέσω πρωταθλήματος αλλά τελικά όλα γίνονται... Η ήττα της Λάτσιο και η ισοπαλία της Ρόμα έδιναν τη δυνατότητα στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να πλησιάσει στο -5 επτά αγωνιστικές πριν το τέλος και ακριβώς αυτό έκανε. Τα γκολ των Καγιεχόν-Γκαμπιαντίνι και το αυτογκόλ του Μπαλτσάνο έδωσαν μια εύκολη νίκη στο «Σαν Ελία» επί της Κάλιαρι, που πριν δύο 24ωρα δέχθηκε επίθεση από τους οπαδούς της και τώρα είναι ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό...

Η Νάπολι μπήκε από την αρχή δυνατά, πήρε τον έλεγχο, απείλησε για πρώτη φορά στο 15' με τον Ιγουαΐν και τελικά άνοιξε το σκορ στο 24' με τον Καγιεχόν, που τελείωσε σωστά τη φάση στο τετ α τετ μετά την πάσα του Χάμσικ (0-1). Οι Ροσομπλού προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τον Μ' Ποκού αλλά ο Καγιεχόν έκανε τη διαφορά και αμυντικά, για να ακολουθήσει στο 30' η απόκρουση του Αντούχαρ στο σουτ, εντός περιοχής, του Αβελάρ. Κάπου εκεί, η ομάδα του Μπενίτεθ είπε να ανεβάσει ξανά ρυθμό και αφού πρώτα πλησίασε στο δεύτερο γκολ με το σουτ του Χάμσικ που απογειώθηκε και απέκρουσε ο Μπρκιτς, έφτασε στο 0-2 στο 45' με το αυτογκόλ του Μπαλτσάνο...

Η Κάλιαρι όσο κι αν το ήθελε δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι στην επανάληψη και στο 59' το σκορ ανέβηκε στο 0-3 με το υπέροχο πλασέ του Γκαμπιαντίνι εκτός περιοχής! Οι αλλαγές του Ζντένεκ Ζέμαν δεν είχαν ουσιαστικά κανένα νόημα, ο Μάτζιο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65' για να αφήσει τη Νάπολι με 10 παίκτες και οι Βεζουβιάνι ήρεμα κι ωραία πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους με καλό σκορ (3-0 την Φιορεντίνα, 1-4 την Βόλφσμπουργκ οι δύο προηγούμενες).

Κάλιαρι (Ζντένεκ Ζέμαν): Μπρκιτς, Μπαλτσάνο, Ροσετίνι, Τσεπιτέλι, Αβελάρ, Ντεσένα, Κόντι, Εκνταλ (64' Ζοάο Πέδρο), Φαρίας (63' Κόσου), Σάου (46' Λόνγκο), Μ' Ποκού.

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Στρίνιτς, Ζορζίνιο, Γκαργκάνο, Καγιεχόν (69' Μέστο), Χάμσικ (56' Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε, Ιγουαΐν (62' Ζαπάτα).

 

SERIE A Τελευταία Νέα