Ρόμα - Αταλάντα 1-1

Gazzetta team
Ρόμα - Αταλάντα 1-1

bet365

Οι Τζαλορόσι έμειναν στο 1-1 με την Αταλάντα στο «Ολίμπικο» και δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Λάτσιο, με την οποία ισοβαθμούν πλέον.

Η Ρόμα είχε την ευκαιρία να επιστρέψει στη 2η θέση και στο +2 από την Λάτσιο αλλά δεν την αξιοποίησε και συνεχίζει να μην πείθει ότι είναι φαβορί για την απευθείας συμμετοχή στον όμιλο του Champions League... Το ματς με τους Μπεργκαμάσκι άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Ρούντι Γκαρσία αφού στο 2' ο Στεντάρντο έκανε χέρι και ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι, με τον Τότι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-0. Οι Τζαλορόσι είχαν το γρήγορο γκολ που θεωρητικά θα τους έδινε ψυχολογία για τη συνέχεια αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά... Στο 23' ο Αστόρι έκανε πέναλτι στον -πρώην παίκτης της Ρόμα- Εμάνουελσον και ο Ντένις μιμήθηκε τον αρχηγό των Ρωμαίων για το 1-1. Το γεγονός ότι από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν μόνο μία φάση με τον Φλορέντσι, εξηγεί γιατί οι οπαδοί αποδοκίμασαν την ομάδα στο τέλος του πρώτου 45λεπτου...

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε στην επανάληψη παρά τις αλλαγές του Γκαρσία, με την Αταλάντα να κρατάει μάλλον εύκολα το 1-1 και να κινδυνεύει ουσιαστικά μόνο σε μια περίπτωση, στο 79', με το διαγώνιο σουτ του Λιάγιτς που απέκρουσε ο Σπορτιέλο, με τον Μιλιάτσιο να προλαβαίνει τον Τοροσίδη στην επαναφορά. Οι Μπεργκαμάσκι κράτησαν ως το τέλος και πανηγύρισαν έναν πολύτιμο βαθμό που τους φέρνει πιο κοντά στην παραμονή, με την Ρόμα, από την άλλη, να είναι ισόβαθμη με την Λάτσιο, με την οποία θα κοντραριστεί στην προτελευταία αγωνιστική.

Μπλόκο στη Σικελία
Η νίκη επί της Πάρμα, στο εξ αναβολής ματς που έγινε πριν λίγες μέρες, έβαλε ξανά την Τζένοα στη διεκδίκηση -έστω με λίγες ελπίδες- του τελευταίου εισιτηρίου για το Europa League. Αυτές οι λίγες ελπίδες έγιναν ακόμη λιγότερες τώρα, μετά την ήττα (2-1) από την Παλέρμο στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα». Μια ήττα που ήρθε μάλλον φυσιολογικά, από την στιγμή που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς οι αδιάφοροι Ροζανέρι και όχι οι Ροσομπλού που είχαν κίνητρο... Οι Σικελοί άνοιξαν το σκορ στο 9' με τον Τσότσεφ από κοντά μετά την απόκρουση του Λαμανά σε σουτ του Ρισπόλι και ο σκόρερ ήταν ο ίδιος και στο 30', για το 2-0, μετά την ωραία ενέργεια και ασίστ του Ντιμπάλα. Η Τζένοα έδειξε αποφασισμένη να κάνει κάτι καλύτερο στο δεύτερο μέρος και μείωσε νωρίς, στο 52', με τον φορμαρισμένο Ιάγκο Φαλκέ να σκοράρει εντός περιοχής μετά την πάσα του Εντενίλσον, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι περισσότερο στη συνέχεια... Ισα-ίσα που γλίτωσε και το τρίτο γκολ στο 64', όταν ο Ντιμπάλα -που ήξερε ότι στις εξέδρες βρισκόταν και ο Τάτα Μαρτίνο- σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.

Με ψηλά το κεφάλι η Πάρμα
Τι και αν της αφαιρέθηκαν άλλοι τέσσερις βαθμοί, τι και αν έχει καταδικαστεί σε υποβιβασμό, η Πάρμα συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Γιουβέντους, την καλή εμφάνιση στη Γένοβα, ήρθε ακόμα μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στο ματς με την Εμπολι στο «Κάρλο Καστελάνι». Οι «Παρμέντσι» απέσπασαν ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας σε ένα πλούσιο ματς! Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 19' ο Λόντι κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την Πάρμα. Η Εμπολι πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 32' ήρθε η ισοφάριση. Ο Σαπονάρα έκανε την ασίστ για τον Μακαρόνε, ο οποίος πέτυχε το 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες και στο 45΄ ο Τονέλι από πάσα του Βαλντιφιόρι πέτυχε το 2-1. Ο Κρόκε και ο Σαπονάρα δεν τελείωσαν ποτέ το ματς όταν τους δόθηκαν οι ευκαιρίες και η Πάρμα με τον Μπελφοντίλ ισοφάρισε σε 2-2 στο 73'. Με τον βαθμό αυτό, η Εμπολι βρέθηκε στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη!

Πήρε ισοπαλία με Καρνέζη!

Ισόπαλη εντός έδρας 1-1 με την Ουντινέζε αναδείχθηκε η Κιέβο, με τις δυο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία. Ο Καρνέζης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, έσωσε σε τρεις περιπτώσεις την ομάδα του σε προσπάθειες των Ματζιορίνι, Πελισιέ. Ωστόσο, στο 39' από ασίστ του Μετζιορίνι, ο Πελισιέ πέτυχε το 1-0. Η Ουντινέζε ανέλαβε τον έλεγχο στην επανάληψη, πίεσε με τον Ντι Νατάλε και στο 71' ήρθε η ισοφάριση. Από την πίεση του Γκέχο, ο Σέζαρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Κίεβο προσπάθησε για τη νίκη, αλλά ο Καρνέζης σταμάτησε Παλόσκι και Ραντοβάνοβιτς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα