Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-1

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - ΠΑΟΚ 0-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στην Κέρκυρα, είδα τον Ρατς να αποβάλλεται, αλλά με ένα υπέροχο γκολ του Κάτσε νίκησε 1-0, πέρασε δεύτερος και περιμένει «γκέλα» του Παναθηναϊκού!

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, επέλεξε για την Κέρκυρα το 4-2-3-1, με τον Κουτζαβασίλη κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκομές, Ντιόγκο δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα και τους Βενέτη, Ντιμιτρόφσκι στο κέντρο αυτής. Στη μεσαία γραμμή ο Καρντόσο είχε δίπλα του τον Σιόντη και όχι τον Ανδρεόπουλο, ενώ την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι, αποτελούσαν οι Γκαζαριάν και Κόντος αριστερά και δεξιά, με τον Χαβίτο σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Από την άλλη, ο Γιώργος Γεωργιάδης, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3 και τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βίτορ και Τζαβέλλα στο κέντρο και τους Κωνσταντινίδη, Ρατς δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή, ο Τζιόλης ήταν ο αμυντικός μέσος, με τους Κάτσε, Νομπόα μπροστά του. Την επιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Μακ, Περέιρα στις πτέρυγες και ο Αθανασιάδης στη κορυφή.

Δυνατά η Κέρκυρα, ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ

Όπως σε όλα τα παιχνίδια η Κέρκυρα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της. Βέβαια, απέναντι ήταν ο πιο δυνατός ΠΑΟΚ, που είχε τον τρόπο να πάρει την μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του μετά τα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ήταν από τον Μακ, όταν μετά από λάθος του Καρντόσο, ο Περέιρα πέρασε στον συμπαίκτη του που ήταν ξεμαρκάριστος, αλλά ο αμυντικός μέσος της Κέρκυρας πρόλαβε και έσωσε την ομάδα του. Στο 22' οι γηπεδούχοι απάντησαν και με κεφαλιά του Μαρκόφσκι, ανάγκασαν τον Ιτάνζ στην πρώτη πολύ καλή απόκρουση του αγώνα...

Τελευταία καλή στιγμή, που ήταν και η καλύτερη, στο πρώτο ημίχρονο ήρθε από τον Περέιρα. Λάθος του Ντιμιτρόφσκι στο 34', ο Μακ εκμεταλλεύτηκε πέρασε στον Περέιρα που ήταν απέναντι στον Κουτζαβασίλη, ο οποίος όμως έκανε ένα απελπιστικό σουτ που έφυγε άουτ.

Οι «Φαίακες», στο 42' φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Βίτορ με το ριπλέι να τους δικαιώνει, ωστόσο ο Θάνος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι...

Ανούσια 10λεπτη υπεροχή ο ΠΑΟΚ

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν την εστία του Κουτζαβασίλη. Σιγά σιγά από 55' και μετά η Κέρκυρα άρχισε να ανεβαίνει και πάλι στο γήπεδο και να πιέζει τον ΠΑΟΚ.

Αυτό έφερε δύο καλές στιγμές για τους «Φαίακες», πρώτα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόντου στο 62' με τον Ιτάνζ να απομακρύνει σε κόρνερ και στη συνέχεια με το σουτ του Χαβίτο να το απομακρύνει εκ νέου ο τερματοφύλακας του «δικεφάλου» σε κόρνερ.

Με 10 ο ΠΑΟΚ, μπροστά η Κέρκυρα

Στο 65' ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίχτη λιγότερο, όταν ο Ρατς είδε σωστά δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χαβίτο και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Μιχάλη Γρηγορίου να ρισκάρει και να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και με την είσοδο του Λεάλ στον αγωνιστικό χώρο.

Τους... σήκωσε ο Κάτσε!

Και εκεί που έλεγες πως αν κάποιος μπορεί να σκοράρει, αυτή είναι η Κέρκυρα, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είχε απειλήσει στην επανάληψη, ήρθε ο Κάτσε να δώσει τη λύση! Ο μέσος του «δικέφαλου» εκτέλεσε υπέροχα το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του στο 84', έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτζαβασίλη και στα δίχτυα της Κέρκυρας για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του και να ξεσηκώσει τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στη Κέρκυρα!

Man of the match: Και εκεί που η απορία μου ήταν και τώρα, ποιον βάζεις MVP; Ο Κάτσε ήρθε να μου... λύσει τα χέρια! Σε ένα ματς που πήγαινε για σβηστό 0-0 με λίγους να διακρίνονται, ο Κάτσε ήρθε με την γκολάρα του να με βγάλει από την δύσκολη θέση... Παίρνει δίκαια τον τίτλο του MVP καθώς ίσως να πέτυχε το καλύτερο γκολ της καριέρας του και φυσικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του που πολύ πιθανό να μην την είχε πάρει αν δεν είχε μπει αυτό το πανέμορφο τέρμα του Αλβανού μέσου.

Αδύναμος κρίκος: Οι άνθρωποι της Κέρκυρας περιμένουν πολλά πράγματα από τον Γκαζαριάν. Είναι ίσως ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της ομάδας και όπως είναι φυσικό σε αυτά τα παιχνίδια περιμένουν το κάτι παραπάνω από εκείνον. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, λοιπόν, ο Αρμένιος άσος ήταν αρκετά απογοητευτικός και ήταν ελάχιστες οι στιγμές που θυμάσαι από εκείνον στο παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Ιτάνζ ίσως είναι εκείνος που θα έπαιρνε τον τίτλο του MVP αν το παιχνίδι τελικά είχε λήξει 0-0. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, κράτησε σε αρκετά σημεία το μηδέν πίσω ειδικά όταν η Κέρκυρα πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λεάλ στο λίγο χρόνο που αγωνίστηκε, καθώς είναι αυτός που κάνει το φάουλ από το οποίο προέρχεται το γκολ του ΠΑΟΚ. Ναι μεν δεν φαίνεται να πήγε με πρόθεση για φάουλ, αλλά για μπάλα, ωστόσο είναι σε μια φάση όπου οι φιλοξενούμενοι δύσκολα θα απειλούσαν καθώς οι «Φαίακες» ήταν καλά οργανωμένοι στην περιοχή τους.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θάνος, είχε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Σωστά έχει αποβάλει τον Ρατς για δύο σκληρά φάουλ στον Χαβίτο, ενώ έχει κάνει λάθος σε μια φάση στο πρώτο μέρος όταν οι γηπεδούχοι σωστά φώναξαν για πέναλτι σε χέρι του Βίτορ.

Το ταμείο του Gazzetta: Πρώτη ήττα για την Κέρκυρα στην έδρα της μετά από 10 παιχνίδια. Ένα εντυπωσιακό σερί των «Φαιάκων» έλαβε τέλος! Μπορεί να φαίνονται σε καλύτερη μοίρα από άλλες ομάδες, σε ότι αφορά την παραμονή, ωστόσο για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν πήρε κάποιον βαθμό και πλέον πάει στη Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη με το παιχνίδι να είναι και το πιο εύκολο που έχει να δώσει μέχρι το τέλος. Οπότε εκεί αν δεν πάρει βαθμό ή βαθμούς δεν αποκλείεται στο τέλος να έχει μπλεξίματα...

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ προσπέρασε, έστω και προσωρινά, τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη θέση στη μάχη για τα πλέι οφ. Ωστόσο, η εμφάνισή του δεν έπεισε τους φίλους της ομάδας. Αρκετά στάσιμος χωρίς ευκαιρίες, με την επιθετική γραμμή να μοιάζει χαμένη... Χρειάζεται αρκετή δουλειά από τον Γεωργιάδη για να πάρει αυτό που θέλει τελικά, καθώς όπως είμαι σημαντικοί οι βαθμοί και το τρίποντο που πήρε στη Κέρκυρα, αλλά στα πλέι οφ θα πρέπει να παίξει και ποδόσφαιρο...

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Καρντόσο (77' Λεάλ), Σιόντης (90' Ανδρεόπουλος), Χαβίτο, Γκαζαριάν, Κόντος (64' Φάμπιο), Μαρκόφσκι.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Βίτορ, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε (90'+2' Γκολάσα), Νομπόα, Μακ (74' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Περέιρα (68' Σκόνδρας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα