Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1

Νίκος Τσιώκος
Ξάνθη - Εργοτέλης 0-1

bet365

Μετά τον Πανθρακικό, ο Εργοτέλης νίκησε την Ξάνθη στα Πηγάδια χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Τζίλας και συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή!

Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες της Ξάνθης

Σα σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Ολουμπάγιο Αντεφέμι και στην Ξάνθη δε θα μπορούσαν να μην τιμήσουν τη μνήμη του. Έτσι, οι παίκτες αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ άφησαν μία ανθοδέσμη στο μνημείο που είχε στηθεί προς τιμήν του στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, πριν από τη σέντρα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Στα του αγώνα ο Εργοτέλης έκλεισε καλά τους χώρους, πίεσε για το γκολ, το πέτυχε από το σημείο του πέναλτι και έφυγε από τα Πηγάδια με μία πολύ σημαντική νίκη, που διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουν οι Κρητικοί για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Στον πάγκο ο Κλέιτον

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δύο προπονητές. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε να αφήσει τον Κλέιτον στον πάγκο, με τον Κυριακίδη να είναι κάτω από τα δοκάρια, τον Μπέρτο δεξιά στην άμυνα, τον Γουάλας αριστερά και τους Παπάζογλου, Καρυπίδη στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Φλίσκας, Παπαστεριανός και μπροστά τους οι Βάλτερ, Βασιλακάκης, Λουσέρο. Στην κορυφή ο Καπετάνος.

Με Ολαϊτάν, Τζίλας

Για τον Εργοτέλη ο Σαράνοφ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τζανακάκη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Πίτσο το αριστερό και τους Γκορκς, Λουβιόν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Μπόε-Καν, Καλέ και μπροστά τους οι Μπρούνο, Καζναφέρης, Ολαϊτάν. Μοναδικός προωθημένος ο Τζίλας.

Λίγα πράγματα

Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασε και πολλά πράγματα στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, τον Εργοτέλη να κλείνει τους χώρους και τις φάσεις να απουσιάζουν. Η πρώτη ήταν στο 28', αφού οι ακρίτες πήραν τα ηνία του ματς από το 25' και μετά, όταν ο Γουάλας έκανε με τη μία το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σαράνοφ.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 40', όταν ο Καλέ πέρασε τους πάντες για να βγει μόνος του απέναντι στον Κυριακίδη, τον οποίο δεν μπόρεσε να πλασάρει, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σουτ του Καπετάνου στο 42', που δεν είχε καμία τύχη.

Πέναλτι για Εργοτέλη, αποβολή για Ξάνθη και 0-1

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά και στο 51' ο Τζίλας δεν μπόρεσε να πιάσει την κοντινή κεφαλιά, καθώς ο Μπρούνο σήκωσε ψηλά την μπάλα, ενώ ο Σέρβος πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη στο 54'.

Η Ξάνθη εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη, οι φάσεις ήταν και πάλι ελάχιστες και στο 65' οι ακρίτες είδαν το έργο τους να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Ο Παπάζογλου... γκρέμισε τον Γκορκς μέσα στην περιοχή και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι, απ' όπου ο Τζίλας ευστόχησε για να ανοίξει το σκορ και να βάλει σε θέση οδηγού τους Κρητικούς στο 66'. Από εκεί και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν το παιχνίδι και να φτάνουν σε μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχουν για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Man of the match: Ο Τζίλας ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο και από το σημείο του πέναλτι ευστόχησε για να δώσει μία πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Η Ξάνθη είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη, ενώ και στις λίγες φάσεις που έκανε δεν είχε τη λύση.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Καλέ, ο οποίος θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ στο 40', όταν είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο. Καλά τα πήγε και η άμυνα των Κρητικών, που... εγκλώβισε τους μεσοεπιθετικούς της Ξάνθης, ενώ ο Γκορκς ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παπάζογλου στο 65', όταν... γκρέμισε τον Γκορκς και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να κάνει πιο δύσκολο το έργο της Ξάνθης.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Σιδηρόπουλου και των βοηθών του. Σωστή η υπόδειξη του πέναλτι, αφού ο Παπάζογλου... γκρέμισε τον Γκορκς, αλλά και η κίτρινη κάρτα, που ήταν η δεύτερη, στον στόπερ της Ξάνθης.

Το ταμείο του Gazzetta: Μόνο από στημένη φάση θα μπορούσε να μπει κάποιο γκολ στο ματς της Ξάνθης με τον Εργοτέλη στα Πηγάδια. Οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου κέρδισαν πέναλτι στο 65', το έκαναν γκολ και έφυγαν από την ακριτική πόλη με τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς, που διατηρούν ζωντανές τις όποιες ελπίδες τους για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Στα αξιοσημείωτα του ματς ο φόρος τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου Ολουμπάγιο Αντεφέμι, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 18 Απριλίου 2011, πριν από τη σέντρα.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Βάλτερ (71' Ομπόντο), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46' Κλέιτον), Φλίσκας, Καπετάνος (46' Ράνος), Καρυπίδης.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Μπόε-Καν, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (89' Χαντί), Μπρούνο, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76' Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (61' Ουλά).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα