Ντόρτμουντ - Πάντερμπορν 3-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Πάντερμπορν 3-0

bet365

Λίγες μέρες μετά την είδηση της αποχώρησης Κλοπ η Ντόρτμουντ έπαιξε μπάλα από τα παλιά και έκανε κομμάτια την Πάντερμπορν (3-0).

Με τη νίκη αυτή η Βεστφαλοί βρέθηκαν στο -3 από την Αουγκσμπουργκ και το Europa League με αγώνα περισσότερο ύστερα από 21-2 τελικές, 14-1 ευκαιρίες και κατοχή 57%-43%. Πολύ καλύτερη ήταν η Μπορούσια στο πρώτο μέρος και αφού είχε την κατοχή και τον πλήρη έλεγχο δημιούργησε αρκετές φάσεις στα καρέ της Πάτερμπορν. Στο 5' τη σουτάρα εκτός περιοχής του Μπατίας Γκίντερ σταμάτησε ο Κρούζε και στη συνέχεια απείλησαν Παπασταθόπουλος (10') και Γκουντογκάν (11'). Στο δίλεπτο 24'-25' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δύο πέναλτι, το πρώτο σε μαρκάρισμα του Σωκράτη στον Μπόντεν και το δεύτερο του Σμέλτσερ στον Μπάκαλορτζ, όμως δεν πήραν κανένα από τα δύο. Η BvB είχε το πιο hot κομμάτι της από το 34' μέχρι το 37' δημιουργώντας τρεις φάσεις.

Ο Χίνενμαϊερ λίγο έλλειψε να βάλει αυτογκόλ όταν πρόλαβε τον Ομπαμεγιάνγκ μετά την πάσα-λόμπα του Γκουντογκάν, με τον Γκαμπονέζο να χάνει την καλύτερη των πρώτων 45' στο 36' όταν μετά την τρομερή μπαλιά του Μχιταριάν προσπάθησε να κρεμάσει τον Κρούζε, ο οποίος όμως άπλωσε το χέρι του και απέκρουσε. Το αριστερό του Μχιταριάν μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ στο 37' και ο Καγκάβα δεν έκανε τη ζημιά στο 45'.

Δυνατά μπήκε και στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κλοπ και ήταν πιο αποτελεσματική. Αφού το διαγώνιο σουτ του Μχιταριάν πήγε στον Κρούζε (46') ο Αρμένιος άνοιξε το σκορ δύο λεπτά αργότερα με πολύ ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρια ύστερα από σέντρα του Ομπαμεγιάνγκ από δεξιά (1-0). Ακολούθησε τρομερή πίεση από τους γηπεδούχους κόντρα σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να αντέξει σαν φυσική συνέπεια το δεύτερο γκολ. Στο 55' ο Γκαμπονέζος από δημιουργός έγινε σκόρερ αφού τελείωσε τη φάση στο τετ α τετ με τον Κρούζε μετά την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων που τον κάλυπτε και την πάσα του Γκίντε (2-0).

Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να έχει κάνει αμέσως και το 3-0, όμως ο Μπλαζικόφσκι δεν ήταν αποτελεσματικός και η Πάντερμπορν είχε την καλύτερη στιγμή της στον 65' όμως το γύρισμα το Κοτς από δεξιά δεν είχε αποτέλεσμα. Στο επόμενο κομμάτι του αγώνα η Ντόρτμουντ άφησε το πόδι από το γκάζι όμως στο 80' δεν είπε «όχι» στο δώρο και έδωσε χαρακτήρα πάρτι στη νίκη της. Ο Χίνενμαϊερ έκανε το λάθος, ο Μχιταριάν έβγαλε τον Καγκάβα στο ξέφωτο και ο Ιάπωνας με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Κυριάκος, ρεκόρ, όμιλοι!
Καλύτερο σενάριο δεν θα μπορούσε να έχει η 29η αγωνιστική για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που υποδέχθηκε το Ανόβερο. Η ισοπαλία (0-0) της Γκλάντμπαχ στην Φρανκφούρτη την Παρασκευή έδινε την ευκαιρία στις «ασπιρίνες» να την πιάσουν στην 3η θέση (που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League) και δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Πέραν αυτού, άλλωστε, η Μπάγερ είχε ακόμη ένα κίνητρο... Το ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην Bundesliga. Ηταν στις έξι και με το 4-0 επί του Ανόβερο πήγε στις επτά, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να έχει συμμετοχή αφού δεν αρκέστηκε στα καθήκοντα του στην άμυνα αλλά σκόραρε κιόλας!

Το ματς ήταν ένας μονόλογος της Λεβερκούζεν από την αρχή, με τον Παπαδόπουλο να έχει δύο φάσεις στο πρώτο 20λεπτο για να βρει δίχτυα. Αυτός που το έκανε τελικά, στο 20', ήταν ο Τόπρακ από κοντά (1-0) μετά την σέντρα του Τσαλχάνογλου και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Το Ανόβερο απλά αμυνόταν έχοντας την τύχη με το μέρος του σε αρκετές φάσεις αλλά όχι και στο 40', όταν ο Μπραντ τελείωσε ωραία την φάση, μετά την προσπάθεια του Κίσλινγκ, για το 2-0. Ο αγώνας, ουσιαστικά, είχε κριθεί από το πρώτο μέρος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι σταμάτησαν...

Η Μπάγερ μπήκε φουριόζα και στην επανάληψη και στο 50' ο Παπαδόπουλος από κοντά, μετά το δοκάρι του Κίσλινγκ, βρήκε δίχτυα για το 3-0! Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκοψαν κάπως τον ρυθμό τους και... επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να βγουν και λίγο μπροστά, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι αξιόλογο. Το Ανόβερο ήθελε να πετύχει έστω το γκολ της τιμής αλλά τελικά δέχθηκε και τέταρτο, στο 70', από την προσπάθεια του Κίσλινγκ, ο οποίος μάλλον ήταν σε θέση οφσάιντ (4-0). Μικρό το κακό...

Έχασε την ευκαιρία η Φράιμπουργκ
Η Φράιμπουργκ ήταν καλύτερη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως ηττήθηκε με 3-2 από την Μάιντς εντός έδρας και δεν μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο ρυθμός ήταν πολύ καλός, με τον Γκάιζ να απειλεί πρώτος με φάουλ (1’) για τους φιλοξενούμενους και τον Μεχμέντι (10’) να χάνει την πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Στράιχ πίεσαν στη συνέχεια, απείλησαν με εξαιρετικά μακρινά σουτ των Γκίντερ (18’) και Σμιντ (24’, 27’), όμως κόντρα στο ροή βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 39’. Ο Μάλι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οκαζάκι στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1! Σαν μην έφτανε αυτό στο 45+1’ ο Ιάπωνας μετά από φάση διαρκείας σκόραρε και πάλι για το 0-2, δίνοντας μεγάλο προβάδισμα στην Μάιντς.

Οι γηπεδούχοι ήταν σε σοκ και απείλησαν για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 62’ με τον Πέτερσεν, ο οποίος είδε το γκολ του στο 66’ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Οι παίκτες του Στράιχ συνέχισαν να πιέζουν, είχαν δοκάρι στο 77’ με τον Σμιντ και κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς στο 81’, όταν ο Μεχμέντι μείωσε σε 1-2! Τα όνειρά τους, όμως, γκρεμίστηκαν γρήγορα, καθώς ο Μάλι στο 84’ με κεφαλιά έκανε το 1-3. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-3 στο 90+1’ με γκολ του Σμιντ μετά από κεφαλιά του Πέτερσεν.

Κι έζησαν αυτοί καλά...
Στο «Ολίμπια Στάντιον» του Βερολίνου βρέθηκαν 50.000 οπαδοί της Χέρτα για το ματς με την Κολωνία, όπου η νίκη θα σήμαινε παραμονή. Τελικά μπορεί να σημαίνει και η ισοπαλία, η οποία βόλευε και τις δύο ομάδες. Χέρτα και Κολωνία αποφάσισαν να μην ρισκάρουν ιδιαίτερα και έτσι οι καλές φάσεις έλειψαν, με το τελικό 0-0 να περιγράφει την εικόνα του παιχνιδιού. Από ένα πέναλτι ζήτησαν οι δύο ομάδες, με τον διαιτητή όμως να μην καταλογίζει κανένα και τελικά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι στο φινάλε αφού οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες και στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή (17/04)

Άιντραχτ-Γκλάντμπαχ 0-0

Σάββατο (18/04)

Ντόρτμουντ-Πάντερμπορν 3-0
(48' Μχιταριάν, 55' Ομπαμεγιάνγκ, 80' Καγκάβα)

Λεβερκούζεν-Αννόβερο 4-0
(20' Τοπράκ, 40' Μπραντ, 49' Παπαδόπουλος, 70' Κίσλινγκ)

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν 0-2
(38' Ρόντε, 90+3' Μπεκ αυτ.)

Χέρτα-Κολωνία 0-0

Φράιμπουργκ-Μάιντς 2-3
(81' Μεχμέντι, 90+1' Σμιντ - 39', 45+1' Οκαζάκι, 84' Μάλι)

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή (19/04)

Βέρντερ-Αμβούργο (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα