Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

bet365

Η Ρεάλ είχε τις ευκαιρίες, αλλά η Ατλέτικο παρέμεινε αήττητη για έβδομο φετινό μεταξύ τους ντέρμπι και η «λευκή» ισοπαλία αφήνει τα πάντα ανοικτά για τη γειτονική ρεβάνς.

Εχει γίνει πιο Clasico από κάθε Clasico και από πέρσι με τον τελικό του Champions League, φοριέται και στην Ευρώπη. Μάλιστα φέτος Ατλέτικο και Ρεάλ το έχουν... παρακάνει. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά επτά φορές έχουν αναμετρηθεί. Θα πόνταρε τα λεφτά του άραγε κανείς ότι έπειτα από τόσα μεταξύ τους ντέρμπι οι Μερένγκες δεν θα είχαν νίκη; Τουλάχιστον τούτη τη φορά δεν ηττήθηκαν. Σε σχέση με τις τέσσερις ήττες (+2 ισοπαλίες) και ειδικά την πιο πρόσφατη «τεσσάρα», αυτό το 0-0 στο «Βιθέντε Καλδερόν» μόνο ως θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να θεωρηθεί. Ετσι όπως πήγε όμως το ματς, το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, αυτή ήταν πιο soft σε προσωπικές επαφές και είχε πολύ χαμηλό τέμπο. Οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν πολύ πιο αποφασιστικά στο Α' μέρος, θα μπορούσαν να προηγηθούν. Ας όψεται όμως ο Ομπλάκ που έκανε την κορυφαία εμφάνιση της μέχρι τώρα καριέρας του. Στο 3' σταμάτησε ενστικτωδώς σε τετ α τετ τον Μπέιλ (από τραγικό λάθος του Γκοντίν) και στο 36' είπε όχι στο υπέροχο φαλτσαριστό με το εξωτερικό από το ημικύκλιο, του Χάμες αλλά ο Ομπλάκ έπεσε στην αριστερή γωνία και έκανε σούπερ επέμβαση.

Η Ρεάλ είχε και άλλες μικρότερες φάσεις και ειδικά αυτή στο 43', όταν ο δεύτερος κορυφαίος του αγώνα (πίσω τον Σλοβένο τερματοφύλακα), Βαράν, έκανε τρομερή κούρσα, τρέχοντας όλο το γήπεδο, έδωσε στον Μπενζεμά, αλλά ο Γάλλος έκανε λάθος πάσα, με τον Ομπλάκ να σταματάει και πάλι τον Χάμες. Σε όλο αυτό το διάστημα η Ατλέτικο που πρόσεχε την άμυνα της και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, δεν είχε κάτι καλό να αντιτάξει. Η αντίπαλος της πάλι πρόσεχε επίσης μην δεχτεί αντεπίθεση και δεν πήρε με τη σειρά της ρίσκα.

Στην επανάληψη οι Ροχιμπλάνκος έδειξαν ότι έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και άλλαξαν κάπως τον ρυθμό τους. Ενδεικτικό είναι ότι στο Β' μέρος η Ρεάλ με τη σειρά της δεν έφτιαξε παιχνίδι. Και πάλι όμως δεν έβγαλαν φάσεις παρά μονάχα στο φινάλε. Στο 89' σε φάση διαρκείας ο Κασίγιας έσωσε την ομάδα του και τα άφησε όλα ανοικτά για τη ρεβάνς στην ίδια πόλη.

* Σε κάποια φάση του αγώνα ο Σέρχιο Ράμος χτύπησε με τον αγκώνα εντός περιοχής τον Μάντζουκιτς και λίγο αργότερα θα έπρεπε να αποβληθούν μαζί Μάνζτουκιτς και Καρβαχάλ. Ο πρώτος κάνει φάουλ στον Ισπανό για δεύτερη κίτρινη και στη συνέχεια ο τελευταίος του ρίχνει μπουνιά στο στήθος για κόκκινη!

* Η Ατλέτικο δεν έχει δεχτεί ούτε γκολ στα επτά τελευταία εντός έδρας της στο Champions League και έπιασε στην σχετική κορυφή τις Γιουβέντους, Αρσεναλ και Λα Κορούνια!

* Η Ρεάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν σκοράρει για τέσσερα σερί ματς στο «Βιθέντε Καλδερόν»!

* Κριστιάνο και Κασίγιας ισοφάρισαν το ρεκόρ του Φρανκ Λάμπαρντ σε νοκ άουτ αγώνες στο σεντόνι (52)!

* Μαρσέλο και Μάριο Σουάρεθ πήραν κίτρινη και χάνουν τη ρεβάνς!

Ατλέτικο (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Μιράντα, Γκοντίν, Χουανφράν, Σικέιρα, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε (83' Τόρες), Αρντά Τουράν, Γκριεζμάν (77' Ραούλ Γκαρθία), Μάντζουκιτς

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ (85' Αρμπελόα), Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (75' Ισκο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα