«Ερυθρόλευκο» παζλ για δυνατούς λύτες!

«Ερυθρόλευκο» παζλ για δυνατούς λύτες!

Δημήτρης Τομαράς
«Ερυθρόλευκο» παζλ για δυνατούς λύτες!

bet365

O Ολυμπιακός θα αλλάξει για τα καλά σε αρκετές θέσεις για ακόμα μία χρονιά. Το Gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα ανά θέση.

Ο Βίτορ Περέιρα, οι παίκτες καθώς και οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού στον Ολυμπιακό κρίνονται αυστηρά μέχρι τέλους, όπως έχουμε γράψει ξανά. Επί της ουσίας σχετικά με τον προγραμματισμό της ομάδας και ανεξάρτητα από το τι διαρρέεται και γράφεται δεξιά και αριστερά τα πράγματα θα αρχίσουν να παίρνουν μία συγκεκριμένη μορφή από το Πάσχα και μετά. Ας δούμε τι γίνεται με το ρόστερ ανά θέση:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ο Ρομπέρτο δήλωσε πως θέλει να μείνει, όμως εάν έρθουν μεγάλες προσφορές για αυτόν το καλοκαίρι (κάτι διόλου απίθανο) δεν θα είναι ούτε στο δικό του χέρι αλλά... ούτε και του Ολυμπιακού, υπό την έννοια πως οι Πειραιώτες δεν θα μπορούν να πουν "όχι" σε μία πολύ καλή πρόταση. Ο Ισπανός είναι ο πραγματικά μεγάλος ρυθμιστής για την θέση αυτή. Ο Μπάλας Μέγιερι παραμένει προς αποχώρηση, κάτι που σημαίνει πως θα αναζητηθεί λύση για το Νο2. Οι νεαροί Χουτεσιώτης και Στρέζος λογικά θα μείνουν ενώ ο Γιαννιώτης είναι ακόμα μετέωρος καθώς μπορεί να δοθεί δανεικός. Αναμένεται να μείνουν τρεις από τους πέντε κίπερ, εάν δεν διαφοροποιηθεί κάτι. To πιο πιθανό είναι να κλείσει ένας τερματοφύλακας το καλοκαίρι.

ΑΜΥΝΑ: Το... λίφτινγκ στην άμυνα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σίγουροι για τις θέσεις τους είναι οι Ομάρ, Μαζουάκου, Σιόβας και ίσως και ο Σαλίνο. Ο Μποτία εξακολουθεί να είναι στον... αέρα, ο Σαντάνα θα αποτελέσει παρελθόν και ο Αυλωνίτης συνεχίζει να... μάχεται για να μείνει και του χρόνου στον Ολυμπιακό. Για τον Νορβηγό και τον Μαζουάκου βέβαια υπάρχει μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό με τους ανθρώπους του συλλόγου πάντως να έχουν πάρει τα μέτρα τους με νέα συμβόλαια με τα οποία θα... δέσουν τους παίκτες. Στο Λιμάνι αναζητούν σίγουρα δύο στόπερ: ένας θα είναι από το ελληνικό πρωτάθλημα και ένας από το εξωτερικό. Ο ικανότατος Βούρος θα συνεχίσει στο ρόστερ και θα πάρει και άλλα ματς στα πόδια του. Συζήτηση θα γίνει και για τον αριστερό μπακ με δεδομένο πως δεν είναι εύκολο να μείνει ο Γιαννούλης. O νεαρός Βατουσιάδης δεν έχει παίξει καθόλου αλλά θα κριθεί και με εκείνον το τι θα συμβεί και ανάλογα με το εάν προωθηθούν από την ομάδα Νέων δύο ή παραπάνω παίκτες.

ΑΞΟΝΑΣ: Ο Μιλιβόγιεβιτς συνεχίζει να μην συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες παραμονής, ο Ντινγκά είναι ακόμα στο... περίμενε και ο Κασάμι ψάχνεται από τον Γενάρη για να φύγει. Την ίδια στιγμή ο Μπουχαλάκης εξακολουθεί να είναι σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας. Μοναδικός που δεν χάνει με τίποτα την θέση του είναι ο Μανιάτης, που θα επιστρέψει όμως στην ενεργό δράση από τον Σεπτέμβριο και μετά. Για τον Τσόρι που υπέγραψε και νέο συμβόλαιο φυσικά ούτε συζήτηση: ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να ποντάρει πολλά πάνω του για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Κώστα Φορτούνη, που από ένα σημείο και μετά έκανε πολύ καλή χρονιά. Υπάρχει και ο νεαρός Ιμπραϊμ που δεν πρόκειται να μείνει. Ο επίσης νεαρός Σάλιακας ίσως παραμείνει και πάρει ευκαιρίες.

ΕΞΤΡΕΜ: Ο Αφελάι θα... χαιρετήσει, ο Ντουρμάζ -που έχει υποστεί φέτος δύο αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς- είναι σε δύσκολη θέση και ο Ντοσεβί είναι ίσως ο μόνος με ουσιαστικές ελπίδες παραμονής. Ο Φουστέρ δεν έχει υπογράψει ακόμα το νέο του συμβόλαιο και όλα είναι ανοιχτά. Ο Ολυμπιακός έτσι και αλλιώς χρειάζεται τουλάχιστον δύο εξτρέμ με το πλάνο να περιλαμβάνει την απόκτησή τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Και εδώ τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για πολλούς. Για την ακρίβεια για τους περισσότερους. Ο Μήτρογλου επιστρέφει στην Φούλαμ, που θα αποφασίσει για το μέλλον του. Οι πιθανότητες παραμονής -αυτήν την στιγμή- είναι 70%-30% ή και 80%-20%. Ο Διαμαντάκος θα φύγει ενώ ο Μπενίτες έχει αδικηθεί και παραγκωνιστεί από τον Βίτορ Περέιρα που δείχνει να μην τον υπολογίζει στον απαιτούμενο βαθμό. Έτσι και για αυτόν όλα είναι υπό συζήτηση. Ο Χάρα δεν έχει προσφέρει τα προβλεπόμενα και είναι σε καθεστώς κρίσης. Ερωτηματικό αποτελεί και ο Βέργος, τον οποίο θέλουν ομάδες από Βέλγιο και Ολλανδία.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα