Οι κατηγορούμενοι για τα στημένα του 2011

Δήμος Μπουλούκος
Οι κατηγορούμενοι για τα στημένα του 2011

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ολοκληρώθηκε το πόρισμα για τους στημένους αγώνες του 2011 και αναμένονται άμεσα τα ονόματα των κατηγορούμενων που παραπέμπονται σε δίκη!

Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί εδώ και τέσσερα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική της ευθεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ολοκληρώθηκε το πόρισμα από τον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Παναγιώτη Πούλιο για την υπόθεση των στημένων που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2011 και περιείχε σπουδαία ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και άμεσα. Πλέονν το Δικαστικό Συμβούλιο παραλαμβάνει το πόρισμα και θα αποφασίσει ποιοι θα πάνε για δίκη.

Ο αρχικός αριθμός ήταν 83 αλλά έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια ανακρίσεων, οι κατηγορούμενοι έχουν φτάσει ή και ξεπεράσει τους 90. Ετσι από τη στιγμή που ολοκληρώνεται το πόρισμα και βγαίνουν οι κατηγορούμενοι απομένει να ανακοινωθεί η απόφαση του Συμβουλίου για ημερομηνία έναρξης της δίκης, που σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι κατηγορίες στους περισσότερους είναι για πλημμέλημα! Για την υπόθεση είχαν προφυλακιστεί και έμειναν αργότερα ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης.

Η υπόθεση είχε βγει στη δημοσιότητα μετά την αποκάλυψη των καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ ανθρώπων του ποδοσφαίρου και ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είχαν βρεθεί οι 11 πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση, αλλά οι περισσότεροι είχαν πέσει τότε στα μαλακά, καθώς βρέθηκαν ένοχοι οι 5 από τους 11:

  • Μ. Ψωμιάδης: Αθώος για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια και δωροδοκία και δωροληψία σε μια σειρά από ποδοσφαιρικούς αγώνες. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έξι μηνών και χρηματική ποινή 35.000 ευρώ. Αφαιρείται ο χρόνος κράτησης σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ. Η ποινή εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
  • Στ. Ψωμιάδης: Αθώος για όλα
  • Ι. Παπακώστας (προπονητής): Αθώος για όλα λόγω αμφιβολιών
  • Κων. Ριαβόγλου: Ένοχος για δωροδοκία δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών κι έξι μηνών και 35.000 ευρώ. Μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ με ανασταλτικό.
  • Θ. Μητρόπουλος(πρώην πρόεδρος Αιγάλεω-Ηλυσιακός): Ένοχος για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία σε μια σειρά από αγώνες. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με ανασταλτικό στην έφεση και 30.000 ευρώ με μετατροπή προς 5 ευρώ.
  • Γ. Χριστοβασίλης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.
  • Β. Αγγελής: Αθώος λόγω αμφιβολιών.
  • Δ. Κωτούλας (πρόεδρος Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος ενός αγώνα. Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
  • Περ. Αμανατίδης (διαιτητής): Ένοχος για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος. Επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή.
  • Δ. Δημητρίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών
  • Γ. Χαβενετίδης: Αθώος λόγω αμφιβολιών.

Τώρα θα δικαστούν οι υπόλοιποι ενώ ήδη συζητιέται έντονα ο τόπος τέλεσης της συγκεκριμένης δίκης επειδή λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορούμενων, δεν μπορεί να διεξαχθεί σε μία απλή αίθουσα δικαστηρίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα