ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1

Απόστολος Παγώνης
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-1

bet365

Ο Παπαδόπουλος καθάρισε... Τα δύο γκολ του έμπειρου φορ ήταν αυτά που έδωσαν στον ΠΑΟΚ την νίκη με 2-1 επί της Ξάνθης! Στους 2 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό μείωσε ο «Δικέφαλος».


Ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Ρατς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Τζαβέλλας. Στο κέντρο οι Τζιόλης και Κάτσε και στις πτέρυγες οι Μάκ και Παπαδόπουλος. Στην επίθεση ο Αθανασιάδης και πίσω του ο Περέιρα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μπαξεβανίδης, αριστερά ο Γκομσί, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παπάζογλου και Γούτας. Αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός και Ομπόντο. Στις πτέρυγες οι Σολτάνι και Λουσέρο. Στον άξονα ο Κλέιτον και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καπετάνος.

Ένας κακός ΠΑΟΚ μέχρι το 20ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον συνήθη ύποπτο των τελευταίων αναμετρήσεων, Δημήτρη Παπαδόπουλο. Μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη ο έμπειρος επιθετικός με δυνατή κεφαλιά και χωρίς πίεση από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. Αυτό το γκολ ήρθε κόντρα στην εξέλιξη που είχε η αναμέτρηση από το ξεκίνημα του αγώνα.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ νωθρά στο παιχνίδι με την Ξάνθη να κλείνει τους χώρους και πιέζει 3/4 του γηπέδου. Τα λάθη των παικτών του Γεωργιάδη ήταν πολλά τα οποία προσπάθησε να τα εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι χωρίς όμως επιτυχία. Στο 9'ο Κλέιτον από καλή θέση έπιασε το σουτ, όχι όμως όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η επόμενη καλή φάση ήταν 20' όταν ο Κλέιτον πέρασε τους Τζαβέλλα και Βίτορ και λίγο πριν προλάβει να πασάρει είχαμε την παρέμβαση του Ρατς διώχνοντας τον κίνδυνο από την εστία του Ιτάνζ.

Μετά το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ με τον Αθανασιάδη. Ο διεθνής επιθετικός έφυγε στην επίθεση κι αφού πέρασε τον Κυριακίδη έχασε τον βηματισμό του με αποτέλεσμα να του φύγει η μπάλα και ο Γούτας να την διώξει σε κόρνερ. Η Ξάνθη έδειξε αγχωμένη μετά το γκολ με τους παίκτες της να είναι πιο επιρρεπείς στο εύκολο λάθος όμως οι παίκτες του Γεωργιάδη δεν το εκμεταλλεύτηκαν.,


Μαζεμένες αλλαγές είχαμε από τον Λουτσέσκου στην επανάληψη με τον Μπέρτο του Γκοσμί καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός είδε πως ο Μακ δεν είχε αντίπαλο να τον κόψει. Ενώ ο Βασιλακάκης μπήκε στο παιχνίδι στην θέση του Παπαστεριανού που δεν μπήκε στο παιχνίδι όσο αγωνίστηκε. Αλλαγή είχαμε και από τον ΠΑΟΚ με τον βαρύ Τζιόλη ν’ αποχωρεί και τον Νομπόα να μπαίνει στην θέση του.

Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος στην επανάληψη πίεσε την εστία την Ξάνθη ζητώντας ένα δεύτερο γκολ που θα τον ηρεμήσει. Στο 53’ είχαμε διπλό όχι του Κυριακίδη στα σουτ που επιχείρησαν οι Περέιρα και Μακ. Όμως ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ με τον Παπαδόπουλο και πάλι. Ο Μακ πέρασε την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης με τον Γούτα να καλύπτει τον έμπειρο επιθετικό και αυτός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Κυριακίδη.


Η πρώτη ευκαιρία της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε στο 66ο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μπέρτου από τα δεξιά ο Λουσέρο έπιασε μια δυνατή κεφαλιά αναγκάζοντας τον Ιτάνζ να πεταχτεί και να διώξει σε κόρνερ.
Στο 73’ ήρθε η μείωση του σκορ για την Ξάνθη ύστερα από δώρο του Τζαβέλλα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ που δεν είχε καθαρό μυαλό γύρισε την μπάλα πίσω όμως πέταξε την μπάλα χωρίς δύναμη με αποτέλεσμα ο Κλέιτον που παρακολουθούσε την φάση την έκανε δική του και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο τέλος του αγώνα τα αίματα άναψαν από ένα φάουλ του Κλάους πάνω στον Μπέρτο. Από τον πάγκο της Ξάνθης αποβλήθηκε ο Γιώργος Καζναφέρης, ενώ στα χέρια κόντεψαν να πιαστούν οι Μπαξεβανίδης και Σολτάνι,


MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέτυχε δύο γκολ σήμερα απέναντι στην Ξάνθη δίνοντας τρεις σημαντικούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Ο έμπειρος επιθετικός που είναι μόνιμος σκόρερ στα τελευταία τρία παιχνίδι ήταν αρκετά καλός και στο τακτικό κομμάτι

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή της Ξάνθης όσο φορές χρειάστηκε να δώσει λύσεις δεν ήταν εκεί. Στα δύο γκολ του Παπαδόπουλου οι κεντρικοί αμυντικοί της Ακριτικής ομάδας εκτέθηκαν καθώς άφησαν τον «πόντιο» να πετύχει γκολ σαν σε προπόνηση.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ρόμπερτ Μακ ήταν ο παίκτης που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης. Ο Σλοβάκος ήταν ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Ο Γεωργιάδης τον αντικατέστησε στο 75’ με την απόφασή του όπως αποδείχθηκε ήταν λανθασμένη

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιώργος Τζαβέλλας στο 73’ έβαλε την Ξάνθη στο παιχνίδι καθώς ένα παιδικό λάθος η Ακριτική ομάδα μείωσε στο 2-1. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ γύρισε την μπάλα χωρίς λόγω στον Ιτανζ όμως το γύρισμα ήταν άψυχο με τον Κλέιτον να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει.
Μετά το 78’ ο ΠΑΟΚ δεν προσέγγισε σωστά το παιχνίδι με αποτέλεσμα η Ξάνθη που ήθελε τον βαθμό της ισοπαλίας να δημιουργεί αρκετές καταστάσεις στην εστία του Ιτάνζ

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βοσκάκης δεν υπέπεσε σε κάποιο λάθος και αυτό ήταν καλό και για τις δύο ομάδες ώστε να παίξουν ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με δύο γκολ του Παπαδόπουλο ο ΠΑΟΚ μείωσε στους δύο βαθμούς την διαφορά με τον Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν το μόνο καλό από το σημερινό παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάτι άλλο που αξίζει να σταθούμε. Τουλάχιστον στην Τούμπα θα κάνουν καλό Πάσχα μέχρι την επόμενη αναμέτρηση με την Κέρκυρα. Η Ξάνθη παρότι μείωσε το σκορ ωστόσο δεν έκανε τίποτα άλλο μέχρι. Εκτός από την διαμάχη που είχαν ο Μπαξεβανίδης με τον Σολτάνι στο τέλος του αγώνα που κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης (46’ Νομπόα), Μακ (75’ Κίτσιου), Περέιρα, Παπαδόπουλος (68’ Γκολάσα), Αθανασιάδης.


SKODA Ξάνθη: Κυριακίδης, Γκομσί (46Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης, Παπαστεργιανός (46’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Σίλβα Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (66’ Ράνος)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα