ΑΕΚ - Αλιμος 3-0

ΑΕΚ - Αλιμος 3-0

ΑΕΚ - Αλιμος 3-0

bet365

Ο Κρισάντους ήταν άριστος στο άδειο ΟΑΚΑ και πέτυχε δύο γκολ στο άνετο 3-0 της ΑΕΚ επί του Αλιμου, με την Ένωση να μπαίνει στα πλέι οφ με 10 βαθμούς!

Το ΟΑΚΑ ήταν άδειο λόγω της τιμωρίας για τα γεγονότα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπως θα είναι και στο πρώτο εντός έδρας των πλέι οφ. Αυτά τα ματς σκέφτεται ήδη η Ένωση, που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, που έκανε και πάλι αλλαγές, είχε για πρωταγωνιστή τον Κρισάντους που σκόραρε (δύο φορές) σε δεύτερο σερί αγώνα και μαζί με τον Ζόριτς, που βρήκε κι αυτός δίχτυα, έγραψαν το τελικό 3-0. Την ίδια ώρα, οι ήττες των Παναχαϊκή (4-1 από Αχαρναϊκό) και Απόλλωνα Σμύρνης (1-0 από Ερμιονίδα) έδιναν ακόμη ένα βαθμό -που έγιναν 10 πλέον- στην ΑΕΚ ενόψει πλέι οφ.

Ο Δέλλας έκανε ξανά αλλαγές στην 11άδα αφού ήθελε να δει όλους τους παίκτες του και η Ένωση μπήκε στο ματς όπως έπρεπε. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν ορεξάτοι, πίεσαν από το ξεκίνημα και στο 10' έφτασαν στο 1-0 με το κοντινό πλασέ του Κρισάντους μετά την ασίστ του Μπαρμπόσα. Ο Πορτογάλος και ο Πλατέλλας προσπάθησαν στη συνέχεια να σκοράρουν με κάποια καλά σουτ, με την ΑΕΚ να έχει καλή ανάπτυξη και διάθεση για ποδόσφαιρο, χωρίς να αποφεύγει όμως κάποια λάθη στην τελική πάσα. Οπως και να έχει, η ομάδα του Δέλλα είχε τον απόλυτο έλεγχο παρά το γεγονός ότι δεν πέτυχε άλλο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, στο τέλος του οποίου ο Ζόριτς έχασε καλή ευκαιρία μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Κρισάντους.

Ο Νιγηριανός έδειχνε απελευθερωμένος ψυχολογικά μετά το γκολ που πέτυχε επί της Καλλιθέας την προηγούμενη αγωνιστική και νωρίς στο δεύτερο μέρος, στο 48', ξαναχτύπησε! Ο Πλατέλλας έκανε ωραία κίνηση και σέντρα από δεξιά, για να πάρει την κεφαλιά ο Κρισάντους και να βρει ξανά δίχτυα για το 2-0. Η Ένωση, που είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Πλατέλλα στο 58', είχε κλειδώσει το τρίποντο και ο Δέλλας άρχισε τις αλλαγές, δίνοντας χρόνο στον Κορδέρο, ο οποίος στο 64' αντικατέστησε τον Γιόχανσον. Ο ρυθμός του παιχνιδιού στο τελευταίο 20λεπτο έπεσε, κάτι που ήταν απολύτως φυσιολογικό, με την ΑΕΚ πάντως να έχει κάποιες καλές φάσεις για τρίτο γκολ.

Αυτό, τελικά, ήρθε στο 89' από τον Ζόριτς στο τετ α τετ μετά την κάθετη του Γροντή, με τον Αλιμο να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες αφού στο 91' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παντελής.

Man of the match: «Είναι το πρώτο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν», δήλωνε ο Κρισάντους μετά το γκολ στο ματς με την Καλλιθέα. Στο αμέσως επόμενο, αυτό με τον Αλιμο, ο Νιγηριανός σκόραρε άλλες δύο φορές και προκαλεί χαμόγελα ενόψει πλέι οφ αφού προσαρμόζεται συνεχώς στην ομάδα.

Αδύναμος κρίκος: Είναι άδικο, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας, να μπει σε αυτή την κατηγορία κάποιος παίκτης του Αλιμου.

Στο ύψος του: Ο Ζόριτς ήταν μέσα στις φάσεις σε ακόμη ένα ματς, καταφέρνοντας στο φινάλε να επανέλθει στο σκοράρισμα. Δεν έκανε κάποια... σούπερ εμφάνιση αλλά δείχνει ότι αν πάρει χρόνο συμμετοχής μπορεί να προσφέρει κι αυτός.

Η γκάφα: Την έκανε ο Πλατέλλας στο 58', όταν βγήκε τετ α τετ αλλά... δεν έκανε τίποτα.

Το στραγάλι: Δεν είχαν κανένα πρόβλημα διαιτητής και βοηθοί.

Το ταμείο του Gazzetta: Διπλό κέρδος για την ΑΕΚ από αυτό το ματς. Αφενός πήρε ακόμη ένα βαθμό για τα πλέι οφ, αφετέρου είδε τον Κρισάντους να σκοράρει ξανά και να φτάνει στα τρία γκολ στα τελευταία δύο ματς. Η Ένωση, πλέον, στρέφει την προσοχή της αποκλειστικά στα πλέι οφ, όπου θα εξασφαλίσει και τυπικά την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Πεταυράκης, Γιόχανσον (64' Κορδέρο), Φαγέ (69' Γροντής), Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπαρμπόσα, Κρισάντους (84' Αραβίδης).

Αλιμος: Σταυριανός (62' Μπαντίκος), Κάρδαρης (46' Σαγανάς), Γαβριήλ, Καρακώστας, Τεσέιρα, Παντελής, Μπονγκ (33' Αλεξ), Τσατσαρής, Σταύρου, Μπεριέξ, Φρέιτας.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα