Ο νέος Μέσι είναι στον Όλυμπο!

Αντώνης Σαούλης
Ο νέος Μέσι είναι στον Όλυμπο!

bet365

Η F.C. Olympian είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συμμετέχει στο μεγαλύτερο παγκόσμιο τουρνουά ακαδημιών στον κόσμο στην Χιρόνα και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το δικό τους θαύμα!

MIC! Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά στον κόσμο όσον αφορά τις ακαδημίες θα διεξαχθεί και φέτος στην Βαρκελώνη. Ηδη έχουν συγκεντρωθεί στην Ισπανία περισσότερες από 200 ομάδες που εκπροσωπούν 36 διαφορετικές χώρες από τις 5 ηπείρους. Περισσότεροι από 5.000 ποδοσφαιριστές έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή! 220.000 φίλαθλοι θα δουν τα 596 παιχνίδια τα οποία θα γίνουν σε διάστημα 5 ημερών. Το Mediterranean International Cup είναι ότι μεγαλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή στο θέμα των μικρών ηλικιών στο ποδόσφαιρο.

Στο συγκεκριμένο τουρνουά έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν παίκτες όπως ο Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Μάτα, ο Φάμπρεγας, ο Μαρσέλο και ο Κουτίνιο! Είναι ήδη πρεσβευτές ο Πικέ, ο Γκουαρντιόλα, ο Ινιέστα, ο Σκολάρι, ο Ροναλντίνιο και ο Ντάνι Αλβες. Ηδη έχουν διαπιστευτεί 80 ατζέντηδες απ' όλον τον κόσμο! Τα παιχνίδια θα μεταδοθούν τηλεοπτικά σε αρκετές χώρες και τα ματς θα διεξαχθούν σε 24 διαφορετικά γήπεδα. Οι αριθμοί ζαλίζουν.

Μέσα σε αυτήν την ποδοσφαιρική αφρόκρεμα υπάρχει κι ελληνική συμμετοχή. Και δεν είναι καμία ιστορική ομάδα. Για ν' ακριβολογούμε δεν είναι καν μια γνωστή ελληνική ομάδα. Κι όμως! Την χώρα μας εκπροσωπούν 23 «λιοντάρια» από τον Ολυμπο. Ειναι η F.C. Olympian!

ΤΟΥΣ ΤΣΕΚΑΡΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΡΕΑΛ!
Πριν σας γράψουμε για το ποια είναι η F.C. Olympian έχει ενδιαφέρον να μάθουμε για το πως βρέθηκε στην Χιρόνα της Καταλωνίας η συγκεκριμένη ομάδα. Γιατί δεν βρέθηκε δηλαδή μια ακαδημία του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ ή του Ατρομήτου και είναι 23 παιδιά από τον Ολυμπο για να παίξουν κόντρα στις καλύτερες ομάδες. Οπως μας αποκάλυψε η πρόεδρος (ναι σωστά διαβάσατε Η πρόεδρος), Ελενα Ψαριάη δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι ότι υπάρχει το συγκεκριμένο τουρνουά!

Πως το έμαθαν; Τον Νοέμβριου (13 έως 17) διεξαγόταν στην Πιερία διεθνές φιλικό τουρνουά U-19 με τις συμμετοχές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Για το τουρνουά ταξίδεψαν κι αρκετοί σκάουτερ στην Πιερία. Εκεί ενημερώθηκαν πως υπάρχει μια ακαδημία που απλά δεν έχει αντίπαλο στην ΕΠΣ! Αυτή ήταν η F.C. Olympian. Με την παρουσία τους λοιπόν στην Πιερία τσέκαραν προπονήσεις και αγώνες δύο διαφορετικών τμημάτων. Των γεννημένων 2001-2002 και αυτών των 1998-99.

Ποιες ήταν οι συγκεκριμένες ομάδες; Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη! Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν αυτοί που προσκάλεσαν και έστειλαν την αίτηση στο MIC ώστε η γενιά 2001-02 να συμμετάσχει στο τουρνουά!

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η F.C. OLYMPIAN
Δεν υπήρχε ομάδα F.C. Olympian. Προφανώς. Αυτή δημιουργήθηκε το 2010! Ηταν κάτι το πρωτοποριακό για την Πιερία αλλά μάλλον και για όλη την Ελλάδα. Πρόεδρος του συλλόγου είναι η Ελενα Ψαριάη η οποία εξηγεί στο gazzetta.gr. «Ηταν κάτι το πρωτοποριακό. Αποφασίσαμε ν' ασχοληθούμε με τα μικρά παιδιά της περιοχής. Από αυτά τα παιδιά, που δεν είναι και πολλά είναι αλήθεια, διαλέγαμε τα επίλεκτα. Τα “Lions” όπως τα ονομάζουμε. Σιγά σιγά καταφέραμε και γίναμε μια ομάδα που στην ΕΠΣ Πιερίας δεν είχαμε αντίπαλο».

Και φυσικά δεν έμεινε μόνο στην ΕΠΣ Πιερίας η συγκεκριμένη ομάδα. «Αντιμετωπίσαμε κι άλλες ομάδες στην Ελλάδα. Τον Ατρόμητο, τον Απόλλωνα, έχουμε κατακτήσει βαλκανικούς τίτλους. Ηδη μετά από πέντε χρόνια καταφέραμε να έχουμε ομάδες από 4 ετών έως και 16 και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό. Γιατί δεν έχουμε την βοήθεια κανενός».

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΧΙΡΟΝΑ
Επιστροφή στο παρών. Η συμμετοχή ήταν ήδη έτοιμη από τους σκάουτερ που είχαν δει την συγκεκριμένη ομάδα. Η F.C. Olympian είναι ήδη στην Ισπανία και την Χιρόνα και την Τετάρτη θα δώσουν το πρώτο της παιχνίδι. Θ' αγωνιστεί η γενιά 2001-02 η οποία έχει ως προπονητή τον Χρήστο Βελώνη (πρώην παίκτη του Αρη) και βοηθό τον Σάκη Ακρίβο. Μια ομάδα που μεγάλωσε μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια!



Ενα ταξίδι βεβαίως που μόνο εύκολο δεν ήταν. Μπορεί οι σκάουτερ να έβαλαν την ομάδα στο τουρνουά αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν και τα έξοδα. Για να έχετε μια εικόνα για να συμμετάσχει (ΜΟΝΟ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να δώσει 140 ευρώ! Προσθέστε σε αυτά τα έξοδα ξενοδοχείου, αεροπορικά εισιτήρια, μετακινήσεις και θα καταλάβατε πως το κόστος είναι μεγάλο.



«Απευθύνθηκα στον ΟΠΑΠ μέσω mail. Τους ζήτησα να είναι μέγας χορηγός της ομάδας μας. Αλλωστε είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που συμμετέχει σ' αυτό το τουρνουά. Ξέρετε κάτι; Δεν μπήκαν καν στο κόπο να μας απαντήσουν», μας είπε η Ελενα Ψαριάη για να συνεχίσει «Εμείς αποφασίσαμε να πάμε με δικά μας έξοδα. Δόξα τω Θεώ τα καταφέραμε. Είπαμε πως πρέπει να πάρουμε το ρίσκο και να κάνουμε αυτό το ταξίδι για τα παιδιά που το αξίζουν. Στην αποστολή εκτός από τους δύο προπονητές έχουμε 23 παιδιά μαζί μας και 18 γονείς συνοδεία».



ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Η F.C. Olympian είναι στην Γ' Κλάση στον τρίτο Ομιλο. Συνολικά μιλάμε για πέντε διαφορετικές Κλάσεις. Η Γ' Κλάση έχει 14 ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Η ελληνική ομάδα είναι μαζί με την Futbol Club Central Los Angeles από τις ΗΠΑ, την VIC Riuprimer Refo από την Καταλωνία και την Atletic Sant Ponc επίσης από την Καταλωνία. Στην Γ' Κλάση από τις γνωστές ομάδες συμμετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εθνική της Βορείου Ιρλανδίας, η Βόλενταμ, η Πόρτο, η Εθνική Αυστραλίας, η Μπαρτσελόνα, η Ιντερ, η Χετάφε, η Μπρομαποϊκάρνα και η Στάμπαεκ.



Την Τετάρτη στις 16:00 η F.C. Olympian θα παίξει με την VIC Riuprimer Refo στο Μοντ-Ρας. Την Πέμπτη στις 11:00 θ' αντιμετωπίσει την Futbol Club Central Los Angeles ξανά στο Μοντ-Ρας και την ίδια μέρα στις 18:00 την Atletic Sant Ponc στο Παλαφρουγκέλ.

«ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ»
Φυσικά δεν θα γινόταν τίποτα αν τα συγκεκριμένα πιτσιρίκια δεν είχαν το ταλέντο για να κάνουν την διαφορά και ν' αναγκάσουν τους σκάουτερ να τους στείλουν στο τουρνουά. Ποια είναι τα 23 «λιοντάρια» που βρίσκονται στην Χιρόνα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΓΚΑΡΙΤ
ΜΙΡΛΟΝ ΝΙΓΙΑ
ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΚΡΙΚΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΡΟΥΣΙΑΣ
ΡΑΦΑΗΛ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΚΡΙΒΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ
ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΛΛΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΚΟΛΑ
ΗΛΙΑΣ ΜΠΙΖΜΠΕΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΓΚΟΤΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

 

Τελευταία Νέα