Μεγαλώνει ο αριθμός των κατηγορούμενων

Gazzetta team
Μεγαλώνει ο αριθμός των κατηγορούμενων

bet365

Αυξάνεται ο αριθμός των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από νέες μαρτυρίες για άλλους παράγοντες ή διαιτητές.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης αύξησε τον αριθμό των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Αρχικά, στο πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα ήταν 16, αλλά μετά από νέες μαρτυρίες για άλλους παράγοντες ή διαιτητές, οι κατηγορούμενοι θα είναι περισσότεροι, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός τους.

Τη Δευτέρα ο κ. Ανδρεάδης ολοκληρώνει τις μαρτυρικές καταθέσεις, αφού έχουν κληθεί να απολογηθούν οι πρώτοι κατηγορούμενοι, ξεκινώντας από πέντε αθλητικούς δικαστές και τρεις διαιτητές και έναν πρόεδρο ΠΑΕ. Οι απολογίες αυτές θα ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα. Ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αποτελείται από 7 άτομα, θα απολογηθεί αμέσως μετά την περίοδο των εορτών.

Ακόμη, η εν λόγω εκπομπή αποκάλυψε λαθροχειρία του πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ Θεόδωρου Κουρίδη στη δικογραφία των πλαστών ενημεροτήτων. Ο κ. Κουρίδης κλήθηκε να παράσχει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος στον εισαγγελέα Χάρη Λακαφώση και κατέθεσε ένα σχετικό με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών. Το έγγραφο είναι παραποιημένο, καθώς λείπει το άρθρο 20, στο οποίο αναφέρεται η ευθύνη της ΕΙΜ/ΕΠΟ για τις ενημερότητες των ομάδων, στην οποία ο κ. Κουρίδης ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών.

Ταυτόχρονα ο πρώην νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας στο υπόμνημά του επιτίθεται στον Αλέξη Κούγια, τον οποίο κατηγορεί ότι πίεζε τον ίδιο και τον Γιώργο Σαρρή να παρανομήσουν.

Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε και διαβλητός διαγωνισμός της ΕΠΟ, με τον οποίο διαφώνησε σε συνεδρίαση του ΔΣ ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βούρβαχης. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος η ΕΠΟ αναφέρεται σε εργασίες ανακατασκευής, συντήρησης και επίβλεψης των προπονητικών κέντρων και των γηπέδων διεξαγωγής των αγώνων της τελικής φάσης του UEFA U19 Euro Championship στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Λάρισας σε 9 γήπεδα και σε εργασίες σε 2 γήπεδα του προπονητικού κέντρου Αγίου Κοσμά.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

1) Δεν υπάρχει προϋπολογισμός έργου, όπως γίνεται σε κάθε διαγωνισμό.
2) Δεν υπάρχει προμέτρηση εργασιών ώστε να κριθούν με ισονομία οι προσφορές που θα κατατεθούν.
3) Δεν υπάρχει η ανάγκη ξεχωριστά του κάθε γηπέδου στο είδος των εργασιών που θα πρέπει να εκτελεστούν.
4) Δεν υπάρχουν τεχνικές προδιαγραφές.
5) Ζητείται πιστοληπτική ικανότητα ανάλογα με την οικονομική προσφορά, ενώ στους διαγωνισμούς αυτή η βεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας είναι ίση με το 10% του προϋπολογισμού.

 

Τελευταία Νέα