Ο Πέδρο και τα... λαβράκια

Ο Πέδρο και τα... λαβράκια

Αντώνης Σαούλης
Ο Πέδρο και τα... λαβράκια

bet365

Η τακτική του Ολυμπιακού τα τελευταία δύο χρόνια που έχει βγάλει... χρυσάφι οι νέες περιπτώσεις και ο Ζοάο Πέδρο που έβαζαν στο κόλπο οι Πορτογάλοι.

Ο Πιέρ Ισά ήταν ξεκάθαρος. Ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί το καλοκαίρι με 3-4 top class ποδοσφαιριστές. Παίκτες που θα έχουν την εμπειρία και την κλάση να μπουν άμεσα στην 11αδα των «ερυθρόλευκων» και να κάνουν την διαφορά. Και δεν ήταν μόνο η δήλωση του αθλητικού διευθυντή. Η συγκεκριμένη πρόθεση προέκυπτε και από την διοίκηση. Οτι η φετινή ενίσχυση θα είναι τέτοια που θα ισχυροποιήσει τον Ολυμπιακό.

Προφανώς και δεν θα κάνει ΜΟΝΟ τρεις μεταγραφές ο Ολυμπιακός. Αλλωστε ποιος μπορεί να μην χαρακτηρίσει top class μεταγραφή αυτή του Μασουακού ή αυτή του Ομάρ. Αμφότεροι έχουν ήδη προσελκύσει μεγάλους συλλόγους κι αποκτήθηκαν από ομάδες που υποβιβάστηκαν στα πρωταθλήματά τους. Αλλά ο Ισά ρωτήθηκε και γι΄αυτό. Για το αν δηλαδή αυτές οι 3-4 μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά θα είναι τύπου Μασουακού-Ομάρ. Ηταν ξεκάθαρος και η απάντηση ήταν «όχι».

Δεν θα ψάξει δηλαδή για λαβράκια ο Ολυμπιακός; Ηδη ψάχνει. Το κάνει τα τελευταία δύο χρόνια το τμήμα scouting των «ερυθρολεύκων». Και σχεδόν πάντα στις συγκεκριμένες μεταγραφές βρίσκει λαβράκια. Που... χτυπάει ο Ολυμπιακός; Σε ομάδες που υποβιβάζονται. Υπάρχουν παίκτες που έχουν όρους στα συμβόλαιά τους που τους δίνουν την δυνατότητα να μένουν ελεύθεροι. Υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά τους δεν μπορούν ν' αντέξουν στην μικρότερη κατηγορία. Και εκεί μπαίνει ο Ολυμπιακός.

Το έκανε πρόπερσι με τον Βλάντιμιρ Βάις ο οποίος αγωνιζόταν στην Πεσκάρα η οποία υποβιβάστηκε. Ο Ολυμπιακός είχε διαψεύσει το όνομά του αλλά όλο το διάστημα παρακολουθούσε την υπόθεσή του και τον άρπαξε ως ελεύθερο. Πέρσι το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν επίπεδο. «Εκλεψαν» τον Μασουακού τελευταία στιγμή από την Μαρσέιγ (κυριολεκτικά μιλάμε για μερικά λεπτά διαφορά για την μεταγραφή) και... ανακάλυψαν τον Ομάρ ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπραουνσβάιγκ. Και δεν ήταν μόνο αυτοί. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Κασάμι από την Φούλαμ και τον Μήτρογλου από τον ίδιο σύλλογο δίχως όμως να είναι ίδιες περιπτώσεις.

Ο ΖΟΑΟ ΠΕΔΡΟ
Μπορεί να είναι μια τέτοια περίπτωση ο Ζοάο Πέδρο; Ο Ολυμπιακός την Δευτέρα το μεσημέρι διέψευδε και «πάγωνε» γι' ακόμα μια φορά όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις. Ωστόσο οι Πορτογάλοι έβαζαν στο κόλπο τον 23χρονο εξτρέμ (παίζει και ως κεντρικό χαφ) για τους «ερυθρόλευκους». Αγωνίζεται στην Κάλιαρι η οποία προσπαθεί να παραμείνει στην Serie A αν και είναι δύσκολο.

Οι Πορτογάλοι επέμεναν λοιπόν πως ο Βίτορ Περέιρα έχει προσωπική άποψη για τον Πέδρο ο οποίος όντως έχει αγωνιστεί και για την Εστορίλ και για την Γκιμαράες. Προφανώς ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να δούμε εάν ισχύει η πληροφορία των Πορτογάλων. Και γιατί ο Πέδρο έχει συμβόλαιο (και παραμένει άγνωστο εάν υποβιβαστεί εάν θα παραμείνει ελεύθερος) αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν ισχύει η περίπτωσή του δεν θα την επιβεβαιώσει μέχρι τουλάχιστον να τελειώσει το Καμπιονάτο ή οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα για παίκτες που κοιτάει.

Λογικά δεν είναι μόνο ο Πέδρο που παρακολουθεί ο Ολυμπιακός. Δεδομένα θα υπάρχουν κι άλλοι... Μασουακού και Βάις ανά την Ευρώπη. Και οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εντοπίσει κάποια από αυτα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα