Περί χρεών...

Περί χρεών...

Περί χρεών...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την σημασία του παγώματος των χρεών και την επαναλαμβανόμενη ανισονομία

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε 4 σημαντικά αγωνιστικά ραντεβού. Κέρδισε τα 3 και έχασε το ένα και μάλιστα...διπλά καθώς κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήρθε μόνο η ήττα, αλλά και η απώλεια της διαφοράς που από ότι φαίνεται θα παίξει σημαντικό ρόλο γα την κατάταξη των 3 ομάδων (ΑΡΗ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Οι τρεις νικες ήταν σημαντικές. Νίκη για το ανδρικό βόλει μέσα στην Λαμία και μεγάλο προβάδισμα για τα πλέι-άουτ ή σε ένα ακραίο σενάριο ακόμα και αποφυγή τους και απευθείας σωτηρία.
Νίκη στο γυναικείο βόλει και κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α2 με την επίτευξη της ανόδου να αφιερώνεται από τα κορίτσια του Δημήτρη Σολκίδη στον αείμνηστο Γιώργο Περσιανλή που τόσο άδοξα και τόσο πρόωρα έφυγε με την φόρμα του ΑΡΗ, από κοντά μας.

Νίκη έστω και δύσκολα στο ποδόσφαιρο μέσα στην Αρναία και πριν το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου με τον Πανσερραικού, που είναι η μισή χρονιά, γιατί η άλλη μισή θα κριθεί στο Καβάλα-Πανσερραικός και το ΑΡΗΣ-Καβάλα.
Για το παιχνίδι του Σαββάτου θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε, απλά θα ήθελα με αφορμή την ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για τον συμπολίτη να σημειώσω δυο και μόνο πραγματάκια που είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι καφενειακές αερολογίες.

Ο συμπολίτης πέτυχε με διάφορους τρόπους να κρατάει “παγωμένα” για πάρα πολλά χρόνια χρέη που δημιούργησε από το 2007 και προς τα πίσω. Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιώργο Κούδα που διατέλεσε Αντιπρόεδρος το 2002, είναι δέσμιος χρεών από εκείνα τα χρόνια και για αυτό ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έχει εις βάρος του διάφορα μέτρα διασφάλισης του δημοσίου.
Μάθαμε αυτές τις μέρες ότι ο Σαββίδης πλήρωσε πολλά εκατομμύρια ευρώ από τις προηγούμενες χρήσεις των κ.κ. Ζαγοράκη, Βρύζα, όπως επίσης ότι είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ πρόστιμο 5 εκ ευρώ (το οποίο συνεχώς αυξάνονταν) και το οποίο σβήστηκε με την καταβολή του 15%.

Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι από την στιγμή που ήρθε ο Σαββίδης έχει πληρώσει πολλά χρήματα. Το θέμα είναι όμως τι συνέβη από το 2002 και μέχρι να έρθει ο Σαββίδης. Η μεγαλύτερη απάντηση είναι στα ποσά που έχει πληρώσει ο Ρώσος για προηγούμενες χρήσεις. Τα ακούγατε πουθενά όμως πριν τα πληρώσει; Επηρέασαν ποτέ την διαδικασία αδειοδότησης. Ή αφού τα πλήρωσε όλα...καλά;

Υπήρξε κάποιο πρόβλημα από την ΦΑΕ Θεσσαλονίκης; Το μόνο που ακούμε όλα αυτά τα χρόνια είναι ασυναρτησίες για το άρθρο 44, που στην ουσία ο ΑΡΗΣ πλήρωσε σε δόσεις το Δημόσιο και πράγματι γλίτωσε λεφτά από τους παίκτες (που φυσικά μέγα ψέμα είναι ότι τα πλήρωσε μετά ο νόμος Ορφανού).

Ο ΑΡΗΣ μπήκε στο νόμο Ορφανού και πλήρωνε μέχρι και να πάει στην Γ εθνική κανονικότατα τις δόσεις του, ενώ ο συμπολίτης πχ έβαλε μόνο ένα ποσό της τάξεως του 1,2 εκ ευρώ και φυσικά όχι όλα τα υπόλοιπα. Γιατί να τα βάλεις να τα πληρώνεις όταν ξέρεις ότι κανείς δεν θα σε αναγκάσει να τα πληρώσεις και θα περιμένεις να έρθει μία ευνοική ρύθμιση όπως και ήρθε;
Δεν αποτελεί μυστικό ότι 43 (!!!!!!!!!) υποθέσεις του συμπολίτη βρίσκονται στα δικαστήρια και κανείς δεν λέει πότε θα εκδικαστούν και παράλληλα αποτελεί απορία το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο 2015 και ακόμα δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Την ίδια στιγμή οι αντίστοιχες υποθέσεις του ΑΡΗ εκδικάζονταν μέσα σε χρόνο ρεκόρ και φυσικά η πίεση για πληρωμή εκατομμυρίων ευρώ ή η παρακράτηση ποσών από τους λογαριασμούς του ΑΡΗ ήταν σε καθημερινή βάση. Αποτέλεσμα; Ο ΑΡΗΣ με κεφάλαιο περίπου 7,5 εκ ευρώ χρεών προς το δημόσιο (και άλλων τόσων προσαυξήσεων και προστίμων) διαλύθηκε.
Οι παίκτες του έμεναν απλήρωτοι γιατί πολύ απλά πληρώνονταν τα χρήματα στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή άλλες ομάδες που είχαν παγωμένες τις οφειλές τους στο δημόσιο, το έπαιζαν και νοικοκύρηδες πληρώνοντας τους παίκτες. Για όλα αυτά όμως η διαφορά ήταν στους παράγοντες. Και ακόμα είναι...

Τα χρέη του ΑΡΗ προς παίκτες; Περίπου 2-3 εκατομμύρια ευρώ, που φυσικά αν και ο ΑΡΗΣ είχε την ευχέρεια να μην πληρώνει το δημόσιο δεν θα γίνονταν ποτέ 7-8 εκ ευρώ με τις ρήτρες ή τις προσαυξήσεις από τις επιτροπές της ΕΠΟ. Στον Σηφάκη πχ οφείλονταν 188.000 ευρώ και επιδικάστηκαν 988.000. Στον Σανκαρέ 130.000 και επιδικάστηκαν 547.000 ευρώ. Στον Φατι τα 250 διπλασιάστηκαν. Στον Γκαρσία τα 200 γίνανε 750. Και φυσικά όλοι σε όλους τους παίκτες ο ΑΡΗΣ έφτασε να χρωστάει απίστευτα ποσά όχι γιατί ήταν απλήρωτοι (κάθε άλλο πληρώθηκαν απίστευτα ποσά), αλλά γιατί τους χρωστούσε ένα και επιδικάζονταν δέκα.

Στο δημόσιο ο ΑΡΗΣ μέσα σε μία τριετία πλήρωσε 8,5 εκ ευρώ από τα οποία μόνο τα μισά αρχικό κεφάλαιο. Μόνο με τις προσαυξήσεις, που κλήθηκε να πληρώσει θα είχε καλύψει το σύνολο των υποχρεώσεων προς παίκτες και θα του περίσσευε και άλλο 1,5 χαρτί για να κάνει μεταγραφές.
Για τον ΑΡΗ δεν υπήρξε κανένας Υπουργός όμως να αγοράσει καμία 1500 διαρκείας. Δεν υπήρχε κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης να μεταφέρει από το ένα δικαστήριο σε ένα άλλο τις υποθέσεις του. Δεν υπήρχε κανείς να δώσει αναβολή στην αναβολή της αναβολής, ω αναβολή! Φυσικά πάντα με νόμιμο τρόπο, αλλά ηθικά πάντα εκτεθειμένοι.

Στον ΑΡΗ όμως χωρίς ντροπή εφαρμόζονταν με υπέρμετρο πάθος και η τελευταία παράγραφος του νόμου. Και αμέσως μετά για να ισοσκελιστεί η ανισονομία, η λασπολογία και η παραπληροφόρηση έφτασαν στο σημείο να εξισώνουν τους μονίμως ευνοούμενους με τους μονίμως αδικημένους.

Όλα αυτά τα γράφω χωρίς πλέον ουσία για το σήμερα. Ο ΑΡΗΣ είναι στην Γ εθνική. Δεν τον αβάνταρε κανείς, δεν επέλεξε τον...βρώμικο δρόμο του ΑΦΜ και παλεύει με Θεούς και Δαίμονες πρώτα από όλα να νικήσει την εσωστρέφεια και τους εστίες μικρών εμφύλιων πολέμων που πάντα ξεπροβάλλουν και απειλούν να βάλουν φωτά σε οτιδήποτε καλό πάει να δημιουργηθεί.

Τα σημειωνω για να μην μπορεί κανείς να την...πει στα αρειανάκια που κυκλοφορούν με την φανέλα του ΑΡΗ και ακούνε να τους πικάρουν για τα Κοκκινοχώματα και τους Ακροπόταμους. Είναι όμως παντού. Χιλιάδες παντού. Στην Καβάλα, στις Σέρρες, στα Γιαννιτσά, στην Δράμα, στην Αρναία, στο Σουφλί. Σε όλα τα χωριά της Ελλάδας με... τρακτέρ ΑΛΛΑ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΗ. Περήφανοι, γνήσιοι, Μακεδόνες για πάντα Αρειανοί!

ΥΓ1 Για να μην λέτε ότι τα λέω μόνο εγώ. Ο προπονητής του Κοκκινοχώματος κ. Μαγκαφίνης δήλωσε: “Μετά το 1-1 ο κ. Κουμπαράκης από την Κομοτηνή τα έβλεπε όλα κόκκινα. Μας έκλεισε μέσα στην περιοχή και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί”. Να ρωτήσει τον συνάδελφο του κ. Βασιλακάκη. Ομολογώ δεν ήξερα ότι είναι και αυτός από την Κομοτηνή... Τ αυπόλοιπα μέσα στην εβδομάδα.

ΥΓ2 Η ΑΕΚ έχει καλύτερη ομάδα από τον ΑΡΗ. Η δεύτερή της πεντάδα είναι καλύτερη από την πρώτη του ΑΡΗ. Αλλά η διαφορά χάθηκε από την...τρίτη ομάδα. Αυτή με τα γκρι που καθόρισε την τελική διαφορά, αν όχι και το νικητή. Ο Μενσά είναι παικταράς και κοστίζει στην ΑΕΚ για μισή χρονιά, όσο ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΟΥ ΑΡΗ. Την Κυριακή όμως ο Νέιμικ τον έβαλε μέσα στα καλάθια και για αυτό έπρεπε να σουτάρει 17 βολές. Τις μισές από την ομάδα του συνολικά και ΟΣΕΣ ακριβώς εκτέλεσαν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ. Λεπτομέρειες... ο Μπερτομέου θέλει να δώσει wild card. Και θα την δώσει σε όποιον έχει χρήμα...

ΥΓ3 Τι έγινε στην Πυλαία ρε παιδιά; Ποιος ευθύνεται; Το άλλοθι για να τσουβαλιάσουμε όλους τους οπαδούς, να απαγορευτούν οι μετακινήσεις και να ψηφιστεί ο νέος νόμος δόθηκε. Και με τον πιο εμφατικό τρόπο. Άξιοι της μοίρας μας όσοι επιτρέπουμε σε 100 αλήτες να καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας, το γήπεδο, την καψούρα όλων μας για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, τον αγαπημένο μας σύλλογο ή ομάδα.

YΓ4 Άκουσα τον Βασίλη Σκουντή στην μετάδοση του ματς της Κυριακής να λέει ότι από το 63-64 που υπήρχε Α εθνική στο μπάσκετ μόνο δυο ομάδες συνεχίζουν χωρίς να λείψουν ποτέ. ΑΡΗΣ και ΠΑΟ. Οι... άλλοι που ήταν ρε παιδιά; Πόσες φορές έλειψαν και το κρύβουν;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!