Η κριτική της Εθνικής

Η κριτική της Εθνικής

Gazzetta team
Η κριτική της Εθνικής

bet365

Διαβάστε την αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών του Σέρχιο Μαρκαριάν στο αποψινό 0-0 με την Ουγγαρία, όπου η Εθνική ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες αλλά δεν πήρε το «τρίποντο».

1. Ορέστης Καρνέζης: Θεατής στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, σταθερότατος. Στο 20' «βγάζει» το σκαστό σουτ του Τζούτζακ ενώ στο 37' μπλοκάρει ακόμη ένα μακρινό σουτ των Ούγγρων. Η μεγάλη του απόκρουση, όμως, ήταν στο 87' όταν και έδιωξε εντυπωσιακά την «βολίδα» του Πίντερ.

15. Βασίλης Τοροσίδης: Ο κορυφαίος της Εθνικής. Το μόνο που δεν έκανε, ήταν να δώσει την λύση στο σκοράρισμα. Μόνιμη πηγή κινδύνων από τα δεξιά. Στο 4' έχει ένα σουτ άουτ, στο 11' μια κεφαλιά. Στο 50' και το 87' καταπληκτικές προσπάθειες που δεν αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του. Ήταν σχεδόν ο... μόνιμος εκφραστής των επιθέσεων της Εθνικής. Ανασταλτικά πήγε καλά απέναντι στον Τζούτζακ/

4. Κώστας Μανωλάς: Με εξαίρεση μια λάθος αντίδραση στο 23' που δεν κόστισε στο σουτ του Σαλάι, στάθηκε στο ύψος του και ήταν πολύ καλός.

19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Το παιδί είναι... αλλού. Μεγάλη κλάση, πρώτος πάνω στην μπάλα, ανίκητος στον αέρα, την κουβάλησε κιόλας για να βγάλει την Ελλάδα στην επίθεση. Εξαφάνισε τους αντίπαλους επιθετικούς. Η απόδοσή του ήταν εξίσου καλή καθ' όλη την διάρκεια του ματς.

3. Κώστας Σταφυλίδης: Βρήκε χώρο στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του Χολέμπας και ήταν θετικός. Ανασταλτικά δεν είχε κανένα πρόβλημα στην πλευρά του. Επιθετικά βοήθησε με τα ανεβάσματα του και τις σέντρες του, όπως εκείνη στο 48' για το κεφάλι του Κονέ.

22. Ανδρέας Σάμαρης: Καλό παιχνίδι από τον μέσο της Μπενφίκα. Σταθερός ανασταλτικά, κάλυπτε σωστά χώρους. Στην δημιουργία είχε καλές επιλογές με την μπάλα. Όχι κάτι το τρομερό αλλά είχε ουσία.

6. Κυριάκος Παπαδόπουλος: Ανασταλτικά ήταν «σκούπα». Καθάριζε στον αέρα αλλά και στο έδαφος. Αυτό ήθελε από εκείνον ο Μαρκαριάν, αυτό έκανε. Δημιουργικά μόνο τα απολύτως απαραίτητα από τον παίκτη της Λεβερκούζεν.

8. Παναγιώτης Κονέ: Αρνητικός καθ' όλη την διάρκεια του ματς ο μέσος της Ουντινέζε. «Πούλησε» αρκετές φορές την μπάλα, δεν είχε σωστές επιλογές δημιουργικά. Στο 48' και το 50' βρέθηκε σε καλή θέση αλλά οι κεφαλιές του ήταν... άτσαλες και δεν βρήκαν στόχο. Έγινε αλλαγή στο 76'.

14. Γιάννης Φετφατζίδης: Ο Μαρκαριάν πιστεύει πολύ στον «Φέτφα» και ο νεαρός εξτρέμ έδειξε ένα μέρος της κλάσης του. Έκανε άνω-κάτω την αριστερή πλευρά των γηπεδούχων με τις προσπάθειες του. Στο 22' κάνει καταπλητική ενέργεια μέσα στην περιοχή. Στο 38' σουτάρει από μακριά, με τον Κίραλι να μπλοκάρει. Στο 51' από καλή θέση, νέο σουτ, αλλά η μπάλα άουτ. Έμεινε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε στο 76'.

10. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Έπαιξε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, προσπάθησε και πήρε προσπάθειες στα πόδια του. Δημιούργησε ρήγματα στα δεξιά των Ούγγρων αλλά δεν είχε την ουσία που θα περίμενε κανείς από την ποιότητα που διαθέτει. Έχει μια καλή σέντρα στο 50' για το κεφάλι του Κονέ. Αντικαταστάθηκε στο 68'.

17. Στέφανος Αθανασιάδης: Δεν του πήγε το παιχνίδι. Έψαξε να βρει στιγμές για να τελειώσει φάσεις, δεν συμμετείχε στην ανάπτυξη. Στο 22' είναι σε σωστή θέση αλλά το σουτ κοντράρει. Στο 50' δεν προλαβαίνει την «ξυραφιά» του Τοροσίδη, όπως και στο 69' δεν έχει την σωστή αντίδραση. Κακό βράδυ για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.

7. Κώστας Φορτούνης: Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 68' και δεν φάνηκε καθόλου. Ο Μαρκαριάν θέλησε να πάρει κάθετο παιχνίδι από εκείνον, ενέργεια στο ένας εναντίον ενός αλλά δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω.

21: Κώστας Κατσουράνης: Επέστρεψε στην Εθνική μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η μπάλα πέρασε αρκετά από τα πόδια του. Έκανε αρκετές «γιόμες», δεν πέρασε καμία. Στο 87' δεν πιάνει καλά το σουτ έξω από την περιοχή και δίνει την ευκαιρία στον Κίραλι να μπλοκάρει.

11. Γιάννης Γιαννιώτας: Μπήκε στο 76', έπαιξε στο «δεξί» φτερό αλλά δεν έκανε την διαφορά. Προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα.

 

Τελευταία Νέα