«Μπαλωθιά» παραμονής στην Πάτρα

Gazzetta team
«Μπαλωθιά» παραμονής στην Πάτρα

bet365

Τεράστιο διπλό για τα Χανιά στην Πάτρα, πήραν το... πάνω χέρι για την 4η θέση οι Κρητικοί. Επισκοπή στα πλέι άουτ με νίκη επί του Απόλλωνα, «ζωντανοί» Παναιγιάλειος και Άλιμος, που διατηρούν τις μαθηματικές τους ελπίδες.

Παναχαϊκή - Χανιά 1-2

Τεράστια νίκη μέσα στην Πάτρα για τα Χανιά, που επικράτησαν με 1-2 της Παναχαϊκής και πήραν το πάνω χέρι για την απευθείας παραμονή, μέσω της προνομιούχου 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια. Οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πιέσουν, κάτι που έφερε αποτέλεσμα.

Ήταν το 27ο λεπτό όταν μετά από λάθος του Γεωργακόπουλου ο Κοντέων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Η απάντηση δεν άργησε, πάντως, να έρθει, με τον Μαρουκάκη να ισοφαρίζει για τους πατρινούς στο 36'.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δε πτοήθηκαν και συνέχισαν την πίεσή τους και κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, με τον Καραγιάννη να μετατρέπεται από δημιουργός σε εκτελεστής και να βάζει στο 56' ξανά σε θέση οδηγού τον ΑΟΧ.

Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν δώσει και μεγαλύτερη διάσταση στο σορ, αφού είχαν ευκαιρίες, ενώ η Παναχαϊκή ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9, αφού Χούσα και Κάργας πήραν κόκκινη κάρτα, με τον δεύτερο να το κάνει επίτηδες για να... καθαρίσει ενόψει πλέι οφ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Γεωργακόπουλος, Χούσα, Κάργας, Σούλης, Κοντοχρήστος, Μπαλού, Γκαντιάγκα, Κυβελίδης, Χοτζάλι (60' Ντα Κόστα), Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Κυριάκος Γρηγοράκης): Σικαλιάς, Παγώνης, Γκότοβος, Κοντέων, Σακελλαρίου (46' Ν' Γκουέμ), Γκούμας, Σιλιγαρδάκης, Οικονομόπουλος, Γκονζάλες, Καραγιάννης, Κρητικός.

Επισκοπή - Απόλλων Σμύρνης 3-1

Ήττα-ηλεκτροσόκ για τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Ρέθυμνο, όπου η Επισκοπή πήρε πολύτιμο τρίποντο και με το εμφατικό 3-1 επί της Ταξιαρχίας, κλείδωσε και μαθηματικά την συμμετοχή της στα πλέι άουτ.

Οι γηπεδούχοι από το 20' και μετά πήραν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και στο 36' βρήκαν δίχτυα, με τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Νικόλτση. Ο ίδιος, μάλιστα, είναι αυτός που... δημιούργησε και το 2-0, αφού με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιγιαφάνε.

Η Ταξιαρχία κατάφερε να μειώσει με τον Ανγκούλο στο 67' και να μπει ξανά στην διεκδίκηση του αποτελέσματος, όμως ο Βιτώρος δέκα λεπτά αργότερα έδωσε εκ νέου αέρα δύο τερμάτων στην Επισκοπή, διαμορφώνοντας έτσι και το τελικό 3-1.

Η ήττα αυτή σφράγισε μαθηματικά την συμμετοχή της Επισκοπής στα πλέι άουτ, ενώ για τον Απόλλωνα, κόστισε ένα βαθμό στα πλέι οφ, αφού έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να μπει στο +9, με την Ταξιαρχία να είναι σταθερά χωρίς πόντο στο μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει την άνοδο.

ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Γουναρίδης, Νικολακάκης, Λάμπρου (87' Αργυρίου), Μποτωνάκης, Πιθαρούλης, Μανουσάκης (79' Δρακάκης), Πάλλας, Βιτώρος, Νικόλτσης (69' Δουμάνης), Πετράκος, Βιγιαφάνε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Τζιώρας, Πινέιρο, Γκόλιας, Ψιάνος, Καραδέμητρος (71' Άρσιτς), Φαρινόλα (25' Σουάνης), Λαγός, Μπαμ Μπαμ (46' Ανγκούλο).

Παναιγιάλειος – Ερμιονίδα 3-0

Τις ελπίδες του για την αποφυγή των πλέι άουτ και την απευθείας παραμονή διατήρησε ο Παναιγιάλειος, που επικράτησε με 3-0 της Ερμιονίδας και ελπίζει σε ένα... θαύμα στην τελευταία αγωνιστική.

Οι Αιγιώτες ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Ιωάννου να βρίσκει δίχτυα στο 37' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλιεβιτς, ο οποίος δημιούργησε και το 2-0, το οποίο πέτυχε ο Φουρτάδο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ουρτάδο στο 90' με μία... βολίδα, η οποία άφησε «άγαλμα» τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τώρα, για να πάρει την τέταρτη θέση ο Παναιγιάλειος θέλει ήττα των Χανίων και της Ερμιονίδας στην τελευταία αγωνιστική, όπως και φυσικά, νίκη για τον ίδιο κόντρα στον Φωστήρα.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Ρουμπουλάκου, Ιωάννου, Ακπαρίδης, Γκοτσούλιας, Πιζ (56' Μωυσίδης), Ουρτάδο, Μπουρλάκης (77' Μπούνας), Μίλιεβιτς, Φουρτάδο (89' Σεχολάρι).

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Λυμπερόπουλος, Κολόκας, Παπανικολάου, Ταπέ (75' Στοΐκοβιτς), Συμελίδης, Τούτοριτς, Κιοσές, Παβίσεβιτς, Κουτσοσπύρος (56' Τσακόν, 85' Δωματάς), Βλαχόπουλος, Σαμαράς.

Άλιμος – Φωκικός 2-0

Ζωντανός έμεινε ο Άλιμος, που επικράτησε του Φωστήρα με 2-0 και διατήρησε τις, λίγες η αλήθεια είναι, ελπίδες του για συμμετοχή του στα πλέι άουτ. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, σενάριο που μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά μαθηματικά είναι εφικτό.

Το σκορ για τον Άλιμο άνοιξε ο Ιωάννου στο 18', με τις δύο ομάδες να έχουν πολλές ευκαιρίες και από ένα δοκάρι. Αυτός που ευτύχησε να βρει και πάλι δίχτυα, ήταν ο σύλλογος από τα Νότια προάστια, με τον Μπεριεξ να είναι ο «δράστης».

ΑΛΙΜΟΣ (Πέτρος Δημητρίου):Σταυριανός, Καρακώστας, Γαβριήλ, Τεσέιρα, Τσατσαρής, Σταύρου (82' Κάρδαρης), Μπεριέξ, Παντελής, Σαγανάς (61' Μπονγκ), Τιάγκο (72' Καραμέρης), Ιωάννου

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Βαγγέλης Γούτης): Γκέκας, Αχείμαστος, Βλάχος, Γρομητσάρης, Μήτκας, Ράμα (61' Σμυρλής), Βλασσόπουλος (54' Μουκίδης), Υμεράι, Γκατσέζα, Μουστόγιαννης (72' Σμυρλής), Σιωπής

Αποτελέσματα

Παναχαϊκή - Χανιά 1-2
Άλιμος - Φωστήρας 2-0
Επισκοπή - Απόλλων Σμ. 3-1
Παναιγιάλειος - Ερμιονίδα 3-0
Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-2

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα