Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-2

Γιώργος Τσακίρης
Καλλιθέα - ΑΕΚ 0-2

bet365

Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της στον Ταύρο με το 2-0 επί της Καλλιθέας, ο Κρισάντους πέτυχε το πρώτο του γκολ και η ήττα του Απόλλωνα αυξάνει τη διαφορά ενόψει play off.

Στην ΑΕΚ περιμένουν εδώ και καιρό τα play off για να τελειώσουν οριστικά με την Football League αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, θέλουν μόνο νίκες. Αυτό το έδειξαν και στον Ταύρο κόντρα στην Καλλιθέα, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Τραϊανός Δέλλας. Οι Κιτρινόμαυροι δεν ανέβασαν ρυθμό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης αλλά δεν χρειαζόταν κιόλας αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης. Ο Ντούνης άρπαξε ακόμη μία ευκαιρία και άνοιξε το σκορ, ο Κρισάντους πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα Κιτρινόμαυρα και κάπως έτσι έγινε το 0-2, την ώρα που Παναχαϊκή (1-2 από Χανιά) και Απόλλων Σμύρνης (3-1 από την Επισκοπή) έχαναν...

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το ματς δεν θα είχε τρομερό ρυθμό, είτε επειδή η ΑΕΚ δεν είχε κανένα λόγο να φορτσάρει είτε επειδή το γήπεδο του Ταύρου -όπως είχε φανεί και πριν λίγο καιρό στο ματς με τον Φωστήρα- είναι επικίνδυνο... Ετσι, οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη, με την Καλλιθέα να απειλεί πρώτη στο 17' με τον Ντουρμισάι, ο οποίος απέναντι από τον Βούρα ήταν άστοχος. Ο Ντούνης, από την άλλη πλευρά, ήταν εύστοχος στο 31', στην πρώτη καλή φάση της Ένωσης, μετά το γύρισμα του Ρόβα και με πλασέ -που πρώτα βρήκε στο κάθετο δοκάρι- άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Δέλλα (0-1). Κάπου εκεί, για 6-7 λεπτά, η ΑΕΚ ανέβασε κάπως τον ρυθμό της και είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ντούνη και άλλη μία καλή με τον Κρισάντους για να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ.

Αυτό τελικά, το 0-2 δηλαδή, έγινε νωρίς στην επανάληψη, στο 48', με σκόρερ τον Κρισάντους! Μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ντακόλ, που έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε την σωστή στιγμή, ο Νιγηριανός με πλασέ βρήκε δίχτυα (0-2) και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την Ένωση! Ο αγώνας είχε κριθεί από εκείνο το σημείο και στη συνέχεια οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να κουραστούν όσο το δυνατόν λιγότερο, με τον προπονητή να κάνει και τις αλλαγές του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής τόσο στον Κορδέρο όσο και στον πιτσιρικά αμυντικό Σβάρνα, που μπήκε για τα τελευταία λεπτά.

Man of the match: Ο «τίτλος» πάει στον Ντούνη. Ηταν αυτός που άνοιξε το σκορ, είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ξανά, ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και γενικά εκμεταλλεύτηκε ακόμη μία ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του!

Αδύναμος κρίκος: Γενικά η Καλλιθέα. Θα ήταν άδικο να «χρεώσουμε» κάποιον παίκτη της μεμονωμένα αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια.

Στο ύψος του: Ο Ντακόλ ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε ρόλο αντι-Μάνταλου και ήταν αυτός που έδωσε την πάσα πάρε-βάλε στον Κρισάντους (που το έβαλε) μετά από ωραία κούρσα που έκανε όταν βρήκε κενό χώρο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βούρας, ο οποίος έδωσε -με το χέρι μάλιστα- την μπάλα σε αντίπαλο αλλά αυτός δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Το στραγάλι: Στο 67' ο Γιαννίτσης έκανε χέρι μετά από κεφαλιά του Ντακόλ αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Τουλάχιστον δεν επηρέασε αυτή η (μη) απόφασή του την εξέλιξη του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε στον Ταύρο, πήρε και τα ευχάριστα νέα από τις ήττες των ομάδων που ακολουθούν και θα κάνει μια... προπόνηση στο ματς με τον Αλιμο στο ΟΑΚΑ, περιμένοντας την έναρξη των play off.

Καλλιθέα (Νίκος Παντέλης): Μοσχονάς, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Γιαννίτσης, Κατσικογιάννης, Τεγούσης, Μπέλης (59' Σταμόπουλος), Νουρμισάι, Φράγκος (77' Τσίγκας), Αρναρέλλης (69' Τσίπρας).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Ανάκογλου (87' Σβάρνας), Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Ντούνης, Ρόβας, Σαρρής, Σοϊλέδης, Κρισάντους (69' Μπαρμπόσα), Ντακόλ (76' Κορδέρο), Γιόχανσον.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα