Η ιστορία του Νίκολας Ντιγκινί

Αντώνης Σαούλης
Η ιστορία του Νίκολας Ντιγκινί

bet365

Ο Νίκολας Ντιγκινί πέτυχε το ομορφότερο γκολ της αγωνιστικής και το gazzetta.gr ανακαλύπτει την σχέση του με τον Μπεν, την αφιέρωση στον Σερφά και την ζωή του στην Γαλλία.

Κορμοστασιά σύγχρονου ποδοσφαιριστή. Μπόι 179 εκατοστά. Λεπτός αλλά γυμνασμένος, Γρήγορος και με μεγάλο διασκελισμό. Οτι πρέπει δηλαδή για την θέση στην οποία παίζει. Μπορεί να φοράει το «9» αλλά είναι ένα μοντέρνο 8αρι.

Ενα 8αρι που θα βοηθήσει την άμυνα όταν χρειάζεται αλλά κυρίως θα γίνει στήριγμα στην επίθεση. Δεν είναι μόνο το (υπέροχο) γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Νίκολας Ντιγκινί (περί ου ο λόγος) έχει φτάσει ήδη τα τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα! Σε αυτά προσθέστε και δύο ασίστ. Σε μια ομάδα που την όποια διασημότητα εδώ και δύο χρόνια την παίρνουν οι Ιγκορ και Κάσες (κι όχι άδικα), ο Ντιγκινί εμφανίστηκε από το πουθενά (ναι από το πουθενά) για ν' ακουστεί το όνομά του.

Ουδέποτε είχε παίξει στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας. Ξεκίνησε στην Ligue 2. Κι έμεινε εκεί για τρία χρόνια με την Vannes μέχρι που υποβιβάστηκε στην 3η κατηγορία. Άλλα δυο χρόνια εκεί. Και μετά ήρθε κάποια... Poire-Sur Vie για να μείνει άλλα δύο χρόνια στο «πουθενά». Πολλές φορές όμως το «πουθενά» είναι αρκετό για την Ελλάδα και την Σούπερ Λίγκα.

Αρκεί να έχεις και το ταλέντο βεβαίως. Δεν θα ήταν το πρώτο και σίγουρα δεν θα ήταν το τελευταίο στο παγκόσμιο football που απλά θα χανόταν. Θα εξαφανιζόταν. Για τον Νίκολας ωστόσο η φιλία που έκανε μ' έναν πιτσιρικά από τα νησιά Κομόρες (!) θα του άνοιγε τον δρόμο για την Ελλάδα και την Σούπερ Λίγκα.

Ο συγκεκριμένος πιτσιρικάς είναι ο Μπεν. Ναι, ο επιθετικός της Βέροιας ο οποίος έχει κλείσει στον Ολυμπιακό. Πριν ακόμα φτιάξει βαλίτσες για την Βέροια, ο Μπεν επιβίωνε ποδοσφαιρικά στην Vannes. Συμπαίκτης με τον Ντιγκινί. Και όταν ο Νίκολας αποφάσισε ν' αφήσει το ποδόσφαιρο στην Γαλλία απευθύνθηκε στο φιλαράκι του.

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον ατζέντη του Μπεν που είναι φίλος μου. Κι έτσι βρήκαμε τον Πανθρακικό», διηγείται ο Ντιγκινί ο οποίος για να φτάσει σ' αυτήν την απόφαση έπρεπε να «καταλάβω ότι δεν γίνεται άλλο στην 3η και στην 2η κατηγορία από την στιγμή που δεν είχα την προοπτική κάποι στιγμή να παίξω στην Ligue1. Είπα στον εαυτό μου “Νίκολας, πρέπει να δοκιμάσεις την τύχη σου μακριά από την Γαλλία”. Δεν είχα κάτι να χάσω να σου πω την αλήθεια».

Η ΕΛΛΑΔΑ
Εάν υπήρχε ερώτηση σε τηλεπαιχνίδι “Ρωτήσαμε 100 ανθρώπους του εξωτερικού με τι συνδυάζουν την Ελλάδα” η δημοφιλέστερη απάντηση θα ήταν ο καιρός. Η ζέστη. Ο Ντιγκινί το ήξερε αυτό. Μέχρι που συνάντησε το κλίμα της Κομοτηνής. «Δεν θα σου πω ψέματα. Η Κομοτηνή δεν είναι αυτό που περίμενα όταν μου έλεγαν για τον ελληνικό καιρό», έλεγε ο 26χρονος Γάλλος στον οποίο όμως αρέσει η Ελλάδα. «Μου αρέσει να παίζω εδώ. Και η Ελλάδα είναι υπέροχη».

ΤΟ ΓΚΟΛ
Οσο για το τέρμα που έβαλε κόντρα στον ΠΑΟΚ; Με 65,63% αναδείχθηκε ως το καλύτερο της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Τζάνης πέρασε κάθετα την μπάλα στην μεγάλη περιοχή ο Ντιγκινί την άφησε στον Κάσες, αυτός με την μία στο αριστερό πόδι του Γάλλου ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο παράθυρο του Ιτάνζ.

Ο Ντιγκινί έχει πετύχει ήδη 4 γκολ με τον Πανθρακικό σε 27 παιχνίδια όταν είχε βάλει 5 σε 75 (!) με την Vannes. Και τι γκολ. Ολα είναι ένα κι ένα. Η αρχή ήταν πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή με το δεξί), στη συνέχεια ατομική ενέργεια με Πλατανιά και γκολ έξω από την περιοχή και μετά με Λεβαδειακό με το αριστερό αυτή την φορά πάλι μακριά από το τέρμα!

«Ηταν μια υπέροχη ομαδική ενέργεια. Και η πάσα του Κάσες... Εξαιρετική. Αφιέρωσα το γκολ στον φίλο μου τον Σερφά που είναι τραυματίας. Εδειξα με τα δάχτυλα μου το νούμερο της φανέλας του (13). Φυσικά κάθε γκολ είναι για την οικογένεια μου και τον αδερφό μου που βρίσκονται στην Γαλλία», κατέληξε ο Ντιγκινί.

Μια αφιέρωση στο «πουθενά». Από όπου ήρθε και έγινε talk of the town. Εστω και αν η συγκεκριμένη town είναι η Κομοτηνή. Ποιος ξέρει; Μπορεί από του χρόνου να γίνει σ' άλλη μεγαλύτερη... Οπως λέει και ο ίδιος «Δεν έχω τίποτα να χάσω φίλε μου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα