Ψάχνει λύσεις ο Αλέγκρι

Ψάχνει λύσεις ο Αλέγκρι

Ψάχνει λύσεις ο Αλέγκρι

bet365

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κλαούντιο Μαρκίζιο είναι πολύ δυνατό χτύπημα για τη Γιουβέντους, με τα ιταλικά ΜΜΕ να προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η είδηση του τραυματισμού του 29χρονου χαφ πάγωσε τους πάντες στο Τορίνο αφού η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη, η πιο ώριμη της καριέρας του. Ανταποκρινόμενος σε όλους τους ρόλους στο κέντρο και ειδικά σε αυτόν του οργανωτή ως αντι-Πίρλο, ο Μαρκίζιο ήταν αυτός που έδινε τον τόνο στο παιχνίδι των Μπιανκονέρι. Ο,τι έγινε-έγινε όμως και τώρα ο Αλέγκρι θα πρέπει να βρει τις κατάλληλες απαντήσεις, έχοντας να υπολογίσει και το γεγονός ότι ο Πολ Πογκμπά θα είναι εκτός ως τις αρχές Μαΐου...

Το θετικό για τους Μπιανκονέρι είναι ότι ουσιαστικά έχουν καθαρίσει με το πρωτάθλημα άρα μπορούν να είναι πιο χαλαροί σε αυτό το «μέτωπο». Το θέμα είναι οι δύο προημιτελικοί του Champions League με τη Μονακό ή η ρεβάνς στο κύπελλο κόντρα στη Φιορεντίνα, με την Gazzetta dello Sport να προσπαθεί -από την πρώτη στιγμή μετά τον τραυματισμό του Principino- να μπει στο μυαλό του προπονητή της Γιούβε.

Σύμφωνα με την «ροζ», ο Αλέγκρι που σε αντίθεση με τον Κόντε είναι πολύ πιο «ανοιχτόμυαλος» και «ευέλικτος» τακτικά, πέρα από το 4-3-1-2 και το 3-5-2 που έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα, δεν αποκλείεται να ποντάρει και στο 4-3-3 για την τελική ευθεία της σεζόν. Η Γιουβέντους έπαιξε με αυτό το σύστημα σε κάποια ματς κυπέλλου (Βερόνα, Πάρμα) και δεν αποκλείεται να το επιλέξει πιο συχνά από εδώ και πέρα, έχοντας τριάδα στο κέντρο τους Πίρλο-Βιδάλ-Περέιρα και δίνοντας χρόνο στους Κομάν ή Πέπε στα άκρα.

Σε περίπτωση που ο Αλέγκρι επιμείνει στο 4-3-1-2, θεωρείται δεδομένη η μονιμοποίηση του Περέιρα ως trequartista και θα επιστρέψει στα χαφ ο Βιδάλ -ο οποίος στα τελευταία ματς ήταν ανεβασμένος αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση- έχοντας δίπλα του τον Πίρλο και έναν εκ των Στουράρο-Παντοΐν. Ο πρώτος, αναγκαστικά πλέον, θα μπει άμεσα στα βαθιά (αν και το πλάνο έλεγε να μπει ουσιαστικά στην ομάδα από την επόμενη σεζόν) και θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, ο δεύτερος είναι πάντα φιλότιμος και φέτος έχει καταφέρει να δώσει λύσεις. Δεν έχει το τρομερό ταλέντο, ρολίστας είναι αλλά ό,τι μπορεί να δώσει, το δίνει και με το παραπάνω.

Υπάρχει βέβαια και η έτοιμη λύση του 3-5-2, με τους Πίρλο-Βιδάλ-Περέιρα να είναι η δεδομένη τριάδα των χαφ αλλά αποκλείται ο Αλέγκρι να επιμείνει σε αυτό το σύστημα σε όλους τους αγώνες σε πρωτάθλημα-Champions League-κύπελλο. Το σίγουρο είναι ότι ο τραυματισμός του Μαρκίζιο ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να τύχει αυτή τη στιγμή στους Μπιανκονέρι, σε ό,τι αφορά το κέντρο, με δεδομένη και την απουσία του Πογκμπά αλλά για τον Γάλλο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να επιστρέψει και λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα από εδώ και πέρα θα μπορεί να ξεκουράσει τους χαφ ο Αλέγκρι στα ματς πρωταθλήματος, εκτός κι αν καταφέρουν να επανέλθουν μέσα στον Απρίλιο οι Κουάντβο Ασαμόα και Ρόμουλο.

Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει πλέον και το πώς θα υποδεχθεί ο κόσμος στο Juventus Stadium την εθνική Ιταλίας και ειδικά τον προπονητή της, στο φιλικό με την Αγγλία στις 31/3. Ηδη στα social media τα σχόλια για τον Αντόνιο Κόντε δίνουν και παίρνουν, ειδικά από την στιγμή που ο γιατρός της Σκουάντρα Ατζούρα ένιωσε την ανάγκη να πει ότι ο Μαρκίζιο τραυματίστηκε μόνος του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα