Ξάνθης: «Εδώ είναι το σπίτι μας»

Ξάνθης: «Εδώ είναι το σπίτι μας»

Gazzetta team
Ξάνθης: «Εδώ είναι το σπίτι μας»

bet365

Για τις προσεχείς εκλογές του Σαββάτου (28/1), τις υποψηφιότητες, αλλά και για το γηπεδικό, μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου Γιάννης Ξάνθης.

Για τις αρχαιρεσίες σχετικά με την ανάδειξη νέας διοίκησης, αλλά και για τις εκλογές που θα γίνουν το προσεχές Σάββατο (28/1), μίλησε στο Blue Star ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου Γιάννης Ξάνθης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Blue Star:

Για τον αριθμό των 22 υποψηφιοτήτων: «Δεν είναι καλό το νούμερο. Ήθελα παραπάνω άτομα να βάλουν υποψηφιότητα. Θα μπορούσαν να ήταν 100. Ήμουν σαφής, είπα ότι θέλω δύο τρία τέσσερα πέντε άτομα που θα βοηθήσουν οικονομικά και θέλω και τους υπόλοιπους για να τρέξουν τα ερασιτεχνικά τμήματα».

Για το αν έχουν βρεθεί αυτά άτομα που θα βάλουν χρήματα στην ομάδα: «Θα ήθελα πιο μεγάλα ονόματα αλλά σε αυτή τη φάση μου αρνήθηκαν. Μπήκαν όμως άτομα, αξιόλογα και καινούρια, που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν. Θα γίνουν γνωστοί στην πορεία και η παρουσία τους θα είναι καταλυτική».

Για το γεγονός ότι δεν ήθελαν να βάλουν υποψηφιότητα τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης: «Χθες ανέβηκα στα γραφεία για να δω πως πάνε οι υποψηφιότητες. Έρχομαι εδώ και αντιμετωπίζω ένα ψηφοδέλτιο με 13 άτομα. Έπεσα από τα σύννεφα. Ηταν οκτώ και τέταρτο και δεν συμπληρώναμε για διοικητικό συμβούλιο. Είδα ότι παιδιά που τρέχουν ήδη τα τμήματα τα προηγούμενα και είναι έργο συγκεκριμένων ανθρώπων κάποια τμήματα, δεν ήθελαν να βάλουν υποψηφιότητα. Τους φώναξα να συζητήσουμε και μου είπαν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το άγχος του ποδοσφαίρου. Όταν θα αρχίσουν και θα βρίζουν για τον «α» ή «β» λόγο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούμε αυτά τα παράπονα, όταν τρώμε ώρες ατέλειωτες για τα τμήματα μας. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο».

Για την ομάδα μπάσκετ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Όταν η ομάδα βγήκε στην Α2 είχαν κάνει προϋπολογισμό. Είχαν υπολογίσει να κόβουν κάποια εισιτήρια, αλλά έκοβαν 50. Ο κόσμος όποτε ήθελε πήγαινε στο γήπεδο, αλλά αυτοί που ήταν στην ομάδα έπρεπε να πληρώνουν κάθε εβδομάδα. Έτσι υπήρξε ένα μεγάλο χρέος. Εγώ όταν ανέλαβα η ομάδα ήταν πεσμένη. Πληρώναμε για να πηγαίνει η ομάδα να παίζει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Είπα εφόσον βγάζουμε αθλητές να κάνουμε αγωνιστική ομάδα με δικούς μας αθλητές. Είπα να μαζέψουμε τα δικά μας παιδιά. Και ξαφνικά μου είπαν ότι δεν υπάρχουν δικά μας παιδιά. Άρα είχαμε επιλογή να κάνουμε μία ομάδα με 12 μισθοφόρους ή μία ομάδα που να έχει τρία παιδιά που να πληρώνονται και να βοηθήσουν και οι μικρότεροι. Προτιμήσαμε το δεύτερο. Γιατί να έπαιζαν παιδιά από τη Λάρισα και την Καρδίτσα και να είναι και απλήρωτοι; Είπαμε πάμε να σώσουμε την ομάδα. Σκοπός μας είναι να βγάλουμε παιδιά. Χάρηκα πάρα πολύ που ανέβηκε κατηγορία η ομάδα των Νέων Αθλητών. Αυτό είναι νταηλίκι. Παίζουν δικά μας παιδιά, κερδίζουν και ανεβαίνουν. Το ζητούμενο είναι να έχουμε δικά μας παιδιά και να παίζουν. Βλέπουν ότι ακόμα και με λάθη κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Κανείς από εμάς δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας. To θέμα του γιατρού ήταν ατυχής σύμπτωση. Στο μπάσκετ θα μπουν νέα άτομα, όπως ο Μεϊκόπουλος. Στο μπάσκετ το έχουμε λύσει το πρόβλημα».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα και το πλάνο: «Βασικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε που θα παίξει η ομάδα. Δεν εξαρτάται από εμάς όμως αυτό. Αυτή τη στιγμή αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα θα έπαιζε στη Γ' Εθνική. Αλλά δεν ξέρει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ... Αυτό το αλισβερίσι το οικονομικό, υπάρχει απόλυτη διαφθορά, γιατί επενδυτής σημαίνει "κατεργάρης". Ο επενδυτής επειδή δεν μπορεί να κερδίσει από το ποδόσφαιρο, είναι μετρημένα τα κουκιά. Ο πελάτης είναι ο φίλαθλος. Πρέπει μία ομάδα να κόβει 10.000 εισιτήρια. Υπάρχει ομάδας στη Β' Εθνική να κόβει τόσα εισιτήρια; Κάποια στιγμή θα αναζητήσει λεφτά από άλλες πηγές. Ξέρεις κανέναν να βγάζει από το εργοστάσιο του και να πηγαίνει να τα βάζει σε ποδοσφαιρική ομάδα; Δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο. Εγώ δεν μπορώ να πω στον κόσμο οτι θα παίξουμε 100% στη Γ' Εθνική. Τώρα το που θα παίξουμε θα το ξέρουμε Μάϊο-Ιούνιο. Στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν έξι άτομα του ποδοσφαίρου. Είναι οι Στέλιος Βούλγαρης, Σταμάτης Μακρόπουλος, Δημήτρης Γκόλιας, Βασίλης Λάμπρου, ο τελευταίος είναι καινούριο πρόσωπο και δεν είναι από τον Βόλο, ο Λαγός, ο Χατζημπύρος, ο Μακρίδης και κάποιοι άλλοι».

Για τους παίκτες και τις Ακαδημίες: «Ηδη πρέπει να ξέρεις οτι δέκα παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές οργώνουν όλο το νομό και βλέπουν, ακούν, κάνουν τις εκθέσεις τους για να δουν παίκτες και να δουν τι κάνουν και πως το κάνουν. Με επίβλεψη του Κυριάκου Κοκκινάκη κινούνται δέκα άτομα».

Για το γήπεδο: «Αν δεν γίνει γήπεδο εγώ δεν βλέπω μέλλον. Θα πρέπει το γήπεδο να γίναι λειτουργικό. Το γήπεδο δεν μπορεί να πάρει άδεια. Δεν έχει τις προϋποθέσεις. Δεν έχει υποδομή το γήπεδο αυτό. Η Νίκη χωρίς την κλούβα δεν έχει μέλλον. Εδώ είναι το σπίτι μας. Εκτός από αυτό δεν μπορεί να έχει ακαδημίες αν δεν έχει γήπεδο. Εμείς θα πολεμήσουμε να πάρουμε άδεια. Αν δεν γίνει το γήπεδο το κεντρικό, το πίσω με πλαστικό και του ΟΣΕ με χόρτο, δεν μπορείς να κρατήσεις παιδάκια. Δεν έχει μέλλον η ομάδα, χωρίς αυτά. Το σκεπτικό μου είναι να γίνει το γήπεδο και να δημιουργηθεί ένα έσοδο για τον Ερασιτέχνη για να μην είναι ζητιάνος. Να μην απευθύνεται συνέχεια στον κόσμο ο Ερασιτέχνης. Αν γίνει το πίσω πλαστικό ο Ερασιτέχνης θα μπορεί να κινείται αξιοπρεπώς. Θα γίνει μεγάλη προσπάθεια για να γίνουν σε πρώτη φάση το πλαστικό. Ο κ. Γαργάλας έχει κάνει έναν φάκελο σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη να γίνουν τα γήπεδα, στη δεύτερη να γκρεμιστεί η κερκίδα η πίσω και να πάει το γήπεδο πιο πάνω. Επίσης θέλουμε να κάνουμε κερκίδα στα αποδυτήρια και να γίνει μία αίθουσα από κάτω VIP. Τα γραφεία του Ερασιτέχνη να γίνει είσοδος. Η τελευταία φάση είναι το ρετουσάρισμα και τα καθισματάκια στις κερκίδες. Αυτή την εβδομάδα ο φάκελος θα σταλεί στην Αθήνα να μελετηθεί και να δούμε τι βοήθεια μπορούμε να έχουμε από την Πολιτεία. Οτιδήποτε συμβαίνει θα το μαθαίνει ο κόσμος, είτε καλό είτε κακό. Για μένα το μεγάλο στοίχημα είναι το γήπεδο. Αυτό είναι το μέλλον της Νίκης».

Για τους αθλητές της Κ20 και αν θα γυρίσουν πίσω: «Οκτώ με δέκα παιδιά θα γυρίσουν πίσω. Μερικά παιδιά δεν ήταν δικά μας. Αλλά τα υπόλοιπα θα γυρίσουν πίσω.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα