Πλατανιάς - Καλλονή 1-0

Νίκος Τσιώκος
Πλατανιάς - Καλλονή 1-0

bet365

Το κίνητρο ήταν μεγαλύτερο για τον Πλατανιά! Ήθελε οπωσδήποτε την νίκη για να κάνει βήμα παραμονής και την πήρε κερδίζοντας με 1-0 την Καλλονή στα Χανιά χάρη στο γκολ του Τόρες!

Στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Πλατανιά οι Χανιώτες πήραν σημαντική νίκη στα Περιβόλια με 1-0 κόντρα στην Καλλονή και παρέμειναν ζωντανοί στο... κόλπο της παραμονής όντας στο -3 από τη σωτηρία. Χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι για την Καλλονή.

Ντεμπούτο Παράσχου και 4-4-2

Ο Γιώργος Παράσχος έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Πλατανιά και άλλαξε το 4-2-3-1 του Γιάννη Χριστόπουλου σε 4-4-2. Ο Ολιμπά ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Αποστολόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Ζαραδούκας αριστερά και οι Ιτούα, Μπανανά στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Αγκιλέρα, Τετέ, δεξιά τους ο Κάσιο και αριστερά τους ο Μενδρινός. Στην κορυφή οι Μιλούνοβιτς και Τόρες.

Στον πάγκο οι Χουάνμα, Γιορέντε

Από τη μεριά του, ο Βαγγέλης Βλάχος προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους Χουάνμα και Γιορέντε χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο στο 4-2-3-1. Ο Χογκ πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τσαμπούρη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Πιπίνη το αριστερό και τους Αντέτζο, Αναστασιάδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Καλτσάς, Στεφάνοβιτς και μπροστά τους οι Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος. Μοναδικός προωθημένος ο Πετρόπουλος.

Καλύτερη η Καλλονή, δοκάρι με Πετρόπουλο

Αν και η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Πλατανιά, όταν το σουτ του Κάσιο στο 6' στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χογκ, η Καλλονή ήταν καλύτερη και είχε τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η κατοχή της μπάλας ήταν σχεδόν μοιρασμένη, αλλά η ομάδα της Μυτιλήνης με καλή αμυντική λειτουργία και σωστή αλληλοκάλυψη έκλεινε καλά τους χώρους.

Μάλιστα, όταν βγήκε στην επίθεση απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις τους Χανιώτες. Στο 8' ο Τσαμπούρης είδε εκτός εστίας τον Ολιμπά και θέλησε να τον νικήσει με σέντρα-σουτ από δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων πρόλαβε να γυρίσει και να παραχωρήσει κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού ο Μανούσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι και το γκολ ακυρώθηκε σωστά στο ίδιο λεπτό.

Ακολούθησαν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, ένα εκ των οποίων έφερε τον τραυματισμό του Κάσιο, που χτύπησε στο στόμα και ζαλιζόταν. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 26', όπου από σέντρα του Μανούσου από αριστερά ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά από κοντά, με την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά και να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ναβάρο δέχτηκε ωραία μπαλιά και βγήκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως φάνηκε ούτε ο ίδιος να μην ξέρει τι ήθελε να κάνει, καθώς θα μπορούσε να τον πλασάρει με τη μία, κάτι που δεν έκανε, με τον Ολιμπά να του παίρνει την μπάλα. Οι γηπεδούχοι πήραν για μερικό χρονικό διάστημα την κατοχή, όμως δε βρήκε σε καμία περίπτωση χώρους και η Καλλονή είχε κι άλλες φάσεις για το πρώτο γκολ στον αγώνα.

Το διαγώνιο σουτ του Λεοζίνιο από αριστερά στο 40' έφυγε ψηλά άουτ, ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σε σέντρα του Μανούσου από την ίδια πλευρά στο 42', ενώ στο 45' ο Λεοζίνιο έβγαλε ωραία πάσα για τον τελευταίο, που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Ολιμπά.

Γκολ... από τα αποδυτήρια!

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ και στην επανάληψη ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά και πήρε κεφάλι στο σκορ με το... καλημέρα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ιτούα έπιασε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η άμυνα της Καλλονής αδράνησε για πρώτη φορά στο ματς και ο Τόρες με δεύτερη κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Χογκ για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Λίγα πράγματα, έμεινε το 1-0

Από εκεί κι έπειτα, είδαμε λίγα πράγματα στο παιχνίδι. Η κατοχή ήταν και πάλι σχεδόν μοιρασμένη, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες ευκαιρίες. Ο Χογκ μπλόκαρε εύκολα την απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 55', ο Ολιμπά έπραξε το ίδιο στην κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 62', ενώ λίγο έλειψε από μόνος του να ισοφαρίσει για την Καλλονή.

Ο Χουάνμα έπιασε την κεφαλιά, με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να μην αποκρούει καλά και την μπάλα να παίρνει πορεία προς στα δίχτυα, όμως εκεί ήταν ο Αποστολόπουλος για να την απομακρύνει με κεφαλιά πάνω στη γραμμή. Το σουτ του Αγκιλέρα στο 72' σταμάτησε στον Χογκ, ενώ ο Αποστολόπουλος φώναξε και πάλι παρών στο 74', όταν έβαλε την κόντρα στο σουτ του Πετρόπουλου για να παραχωρήσει κόρνερ.

Κάτι αξιόλογο μέχρι και το φινάλε δεν είδαμε, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη, που τον κρατάει μέσα στο... κόλπο της παραμονής όντας στο -3 από τη σωτηρία.

Man of the match: Ο Τόρες σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε μία σημαντική νίκη στον Πλατανιάς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πετρόπουλος αυτή τη φορά δε βρήκε δίχτυα, ενώ είχε ευκαιρίες και δοκάρι.

Στο ύψος του: Καλό ματς από τον Αποστολόπουλο, που βοήθησε τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό. Μάλιστα, στο 62' έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ. Καλά τα πήγε και ο Ιτούα, που συμμετείχε στη φάση του γκολ. Από πλευράς Καλλονής, ο κορυφαίος ήταν ο Αναστασιάδης με 11 επεμβάσεις.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ολιμπά στο 62', όταν δεν απέκρουσε καλά την μπάλα, ώστε αυτή να πάρει πορεία προς τα δίχτυα, με τον Αποστολόπουλο να σώζει την... παρτίδα.

Το στραγάλι: Ο Μάνταλος ακύρωσε σωστά το γκολ της Καλλονής στο 8', αφού ο Μανούσος σκόραρε με το χέρι. Από εκεί και πέρα, δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Μία φορά αδράνησε η άμυνα της Καλλονής σ' όλο το ματς και ο Πλατανιάς πέτυχε το γκολ, το οποίο του έδωσε και τη νίκη. Η ομάδα της Μυτιλήνης είχε τις ευκαιρίες, είχε δοκάρι, όμως δε σκόραρε, δέχτηκε ένα τέρμα και έχασε το παιχνίδι. Έτσι, ο Πλατανιάς παρέμεινε στο -3 από την 14η θέση που οδηγεί στην παραμονή, ενώ η Καλλονή, πλέον, είναι στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Βέβαια, ένα... εξάποντο θα το πάρει από τα παιχνίδια με Νίκη Βόλου και ΟΦΗ, που έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Συνθέσεις ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Ζαραδούκας (58' Νέπλιακ), Αγκιλέρα, Τετέ, Μενδρινός, Κάσιο (27' Γκαβιλάν), Μιλούνοβιτς (79' Μαχαμάτ), Τόρες.

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ναβάρο (63' Χουάνμα), Πιπίνης (49' Γιορέντε), Καλτσάς (76' Ξυδάς), Στεφάνοβιτς, Τσαμπούρης, Μανούσος, Λεοζίνιο, Πετρόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα