Football League: Οι «ακτίνες» του Βορρά!

Football League: Οι «ακτίνες» του Βορρά!

bet365

Το πρωτάθλημα της Football League μπήκε στην τελική ευθεία και το gazzetta.gr παρουσιάζει όλα τα δεδομένα σε άνοδο, απευθείας υποβιβασμό και την... δεύτερη ευκαιρία των πλέι άουτ.

Δύο... στροφές απόμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Football League και το μέτωπα είναι όλα ανοιχτά. Το μόνο που έχει ξεκαθαρίσει, είναι η... παντοκρατορία του πρωτοπόρου Ηρακλή, που είναι μία κατηγορία μόνος του.

Το gazzetta.gr παίρνει χαρτί, μολύβι και κομπιουτεράκι, για να σας παρουσιάσει όλα τα σενάρια για την συμμετοχή σε πλέι οφ και πλέι άουτ, τον απευθείας υποβιβασμό, αλλά και την «ιδιαίτερη» 4η θέση. (Δείτε εδώ όλα τα δεδομένα)

Πλέι οφ

Πρώτος και καλύτερος ο Ηρακλής, ο οποίος έχει καθαρίσει την πρώτη θέση εδώ και πολύ καιρό, με μόνο στόχο του να διευρύνει ακόμα περισσότερο, την ήδη μεγάλη διαφορά του από τους υπόλοιπους, προκειμένου να μπει με μεγάλη βαθμολογία στα πλέι οφ.

Από εκεί και πέρα, Ολυμπιακός Βόλου, Λαμία και Λάρισα παλεύουν για τα δύο εισιτήρια που θα τους δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδο.

Στην καλύτερη θέση βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι» με 42 βαθμούς, που θα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να μείνουν εκτός. Έχουν δύο παιχνίδι να παίξουν, έχουν όλες τις ισοβαθμίες, με βατό πρόγραμμα (Εθνικό στις Σέρρες και Αναγέννηση στην Καρδίτσα), ενώ είναι και η πιο φορμαρισμένη ομάδα, καθώς η έλευση του Ελευθερόπουλου την έχει... απογειώσει.

Ακολουθεί η Λαμία, η οποία έχει επίσης 42 βαθμούς, όμως έχει δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της, το οποίο είναι στην τελευταία αγωνιστική. Έχει ακόμα ένα παιχνίδι (με τον Απόλλωνα) για να διεκδικήσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ και με νίκη επί των Ποντίων, κλειδώνει και μαθηματικά τα πλέι οφ.

Και τέλος, η Λάρισα, η οποία για ακόμα μία φορά έβαλε τα χέρια της και... έβγαλε τα μάτια της. Ήξερε πως στην Καρδίτσα έπαιζε την μισή, τουλάχιστον σεζόν, όμως κατάφερε να χάσει και να γίνει αουτσάιντερ για τα πλέι οφ. Σαν να μην της έφτανε η αδυναμία της στις ισοβαθμίες, έμεινε και πίσω, ενώ έχει και το πιο δύσκολο πρόγραμμα, κόντρα σε Ζάκυνθο και Ηρακλή. Πλέον, ελπίζει σε δώρο από τους Πόντιους, με το 2 στα 2 φυσικά για αυτή να είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Υπάρχει και η Ζάκυνθος, η οποία συνειδητά δεν μπήκε στους διεκδικητές, αφού πρέπει να κάνει το 3 στα 3 με Αγροτικό, Λάρισα και Πιερικό, περιμένοντας παράλληλα και γκέλες δύο εκ των άλλων 3ων! Μάλλον αδύνατο...

4η θέση

Η θέση αυτή είναι η μόνη, πέρα από αυτές των πλέι οφ, που εξασφαλίζουν την παραμονή. Τα πράγματα εδώ, πάντως, είναι... ξεκάθαρα. Όποια ομάδα από τις παραπάνω μείνει εκτός πλέι οφ, είναι το απόλυτο φαβορί για την 4η θέση. Μοναδικός της αντίπαλος η Ζάκυνθος, που προσπαθεί να δώσει νόημα στην πολύ καλή της πορεία και να εξασφαλίσει από τώρα την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Πλέι άουτ

Αν δε κάνει το... θαύμα, η Ζάκυνθος θα είναι η πρώτη στα πλέι άουτ, έχοντας φυσικά και το ανάλογο βαθμολογικό μπόνους, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η παρουσία της Καρδίτσας, μετά την χτεσινή νίκη κόντρα στην ΑΕΛ.

Τις άλλες 4 θέσεις, τις διεκδικούν 5 ομάδες και οι μάχες είναι μεγάλες. Ο Αιγινιακός, που έχει ένα εύκολο παιχνίδι με τον Φωκικο, αλλά έχει και ρεπό, είναι στους 27, όσους έχει και ο Πιερικός που είναι στην καλύτερη θέση από όλους. Πολύκαλά είναι τα πράγματα, σε σχέση με τις άλλες ομάδες και για τον Τύρναβο, που παρά τους 26 πόντους του, έχει να αντιμετωπίσει τους υποβιβασμένους Εθνικό Σερρών και Φωκικό, οπότε τα πλέι άουτ είναι στο χέρι του.

Η πιο μεγάλη μάχη, λοιπόν, θα γίνει ανάμεσα σε Απόλλωνα και Αγροτικό. Οι Πόντιοι μπορεί να έχουν 25 βαθμούς, έναντι των 24ων του Αστέρα, όμως έχουν παίξει 22 και όχι 21 αγώνες. Οι σταχυοφόροι παίζουν σήμερα με την Ζάκυνθο και θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά. Ακόμα μεγαλύτερο σασπένς δίνει σε όλα αυτά, το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε Απόλλωνα και Αγροτικό στην Καλαμαριά.

Υποβιβασμός

Εκεί τα δεδομένα είναι πολύ απλά, Φωκικός και Εθνικός έχουν πει ήδη αντίο, ενώ όποια από τις ομάδες χάσει την συμμετοχή της στα πλέι άουτ, θα κλείσει την τελική τριάδα.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα