Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0

Gazzetta team
Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0

bet365

Ο Βραζιλιάνος καθάρισε πάλι! Το δικό του γκολ, έδωσε στην Ξάνθη την νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου και την έκανε φαβορί για τα πλέι οφ!

Έτσι έπαιξαν...
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέμεινε στο 4-2-3-1, με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπάζογλου, Γούτας στο κέντρο της άμυνας και τους Μπέρτο, Γουάλας από δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Παπαστεριανός και Ομπόντο είχαν ρόλο αμυντικού χαφ, με τους Λουσέρο, Κλέιτον και Σολτάνι να δίνουν στήριγμα στον Καπετάνο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νιόπλας επέλεξε το 4-3-3, με τον Γκοργκούνοφ στο τέρμα και τους Νάστο, Λαζαρίδη, Φυτανίδη και Κοντοέ να αποτελούν την τετράδα της οπισθοφυλακής. Ο Κατσουράνης στον άξονα είχε τον Δημούτσο δεξιά και τον Γκαρσία αριστερά, ενώ μαζί με τον Ναπολεόνι ήταν ο Μαρσελίνιο και Ούμπιδες.

Απειλητική η Ξάνθη
Παρά το γεγονός οτι ο Ατρόμητος έδειξε από το ξεκίνημα διάθεση για να πιέσει ψηλά, η Ξάνθη ήταν εκείνη που κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έχοντας μάλιστα και την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 6' με τον Σολτάνι. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Κατσουράνη, που έσωσε πάνω στην γραμμή ο Ομπόντο, όμως έκτοτε ο ρυθμός του αγώνα άρχισε να πέφτει...

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, καθώς οι προσπάθειες του Κλέιτον και του Σολτάνι δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, την ώρα που οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν με τους Ούμπιδες, Ναπολεόνι και Μαρσελίνιο.

Το «καθάρισε» ο Κλέιτον
Στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως, ο Κλέιτον με μία καταπληκτική ενέργεια άνοιξε το σκορ, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα της ακριτικής ομάδας. Μάλιστα αν ο Βραζιλιάνος ή ο Καπετάνος ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε πάρει μία πιο εύκολη νίκη, καθώς η αντίδραση του Ατρόμητου άργησε χαρακτηριστικά...

Ο Ναπολεόνι ως επιθετικός δεν πέτυχε, καθώς ήταν καλά κλεισμένος και οι Ούμπιδες, Μαρσελίνιο από τα άκρα δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μόνο στα τελευταία λεπτά κάτι πήγε να γίνει, αλλά ο Κυριακίδης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα...


Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι (87' Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (85' Φλίσκας), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (94΄Ράνος).

Ατρόμητος: Γκοργκούνοφ, Κατσουράνης, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Νάστος, Μαρσελίνιο (76' Μπρίτο), Δημούτσος (74' Καράσκος), Ούμπιδες (95' Ούμπιδες), Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Κοντοές.

MVP
Ο Κλέιτον για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν όλα τα λεφτά για την Ξάνθη, καθώς εκτός από το δημιουργικό κομμάτι, αποδείχθηκε καθοριστικός και στο εκτελεστικό. Με το δικό του γκολ άλλωστε πήρε τη νίκη η Ξάνθη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ
Ο Σολτάνι ήταν πολύ καλός και πάλι.... Άλλαζε συνεχώς πλευρές, μπέρδευε τους φιλοξενούμενους και γενικώς ήταν μία συνεχόμενη απειλή για τον Γκοργκούνοφ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Ο Ναπολεόνι παίζοντας ουσιαστικά ως επιθετικός δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία την Κυριακίδη τον είχαν κλεισμένο, με αποτέλεσμα οι Ούμπιδες και Μαρσελίνιο να μην βρίσκουν κενά για να τον τροφοτήσουν.

Η ΓΚΑΦΑ
Η ευκαιρία του Κλέιτον στο 71ο λεπτό και αφού έχει προηγηθεί η καταπληκτική συνεργασία του με τον Ομπόντο, είναι από αυτές που δεν χάνονται... Ειδικά από έναν παίκτη της κλάσης του Βραζιλιάνου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ
Με εξαίρεση κάποια φάουλ, η διαιτησία του Σπάθα ήταν καλή και χωρίς προβλήματα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA
Η Ξάνθη καιγόταν για τη νίκη και το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που με εξαίρεση τα τελευταία δεν κατάφερε να παρουσιαστεί απειλητική. Έτσι έχασε το +3 που είχε λόγω του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ που θα πάρει στα χαρτιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα