Ρωμαϊκό προβάδισμα!

Gazzetta team
Ρωμαϊκό προβάδισμα!

bet365

Ρόμα (0-1 στην Τσεζένα) και Λάτσιο (2-0 την Βερόνα) είναι πλέον τα απόλυτα φαβορί για τις Champions League. Γκέλα η Νάπολι (1-1 με Αταλάντα), ανέβηκε 4η η Σαμπντόρια (1-0 την Ιντερ).

«Επιτέλους νίκη» μπορούν να πουν στην Ρόμα, αφού οι Τζαλορόσι νίκησαν για πρώτη φορά στα τελευταία 6 ματς στην Serie A και μόλις τρίτη στο 2015. Θύμα της ομάδας του Ρούντι Γκαρσία ήταν η Τσεζένα που μάχεται για να παραμείνει στην κατηγορία, όμως ηττήθηκε στο Dino Manuzzi και παραμένει σε δύσκολη θέση. Ιδια είναι η κατάσταση και για τους Τζαλορόσι όμως, που μπορεί να πήραν το τρίποντο, όμως εξακολουθούν να νιώθουν καυτή την ανάσα της Λάτσιο, που νίκησε την Βερόνα και παραμένει στο -1.

Βασικοί για την Ρόμα ήταν Μανωλάς και Χολέμπας για την Ρόμα, η οποία είχε την πρώτη της καλή φάση στο 3' με τον Λιάγιτς να βλέπει τον Λεάλι να αποκρούει. Ο Τζιόρτζι είχε σουτ άουτ για τους γηπεδούχους, με τον Λιάγιτς να έχει ξανά καλή στιγμή και το σκορ να ανοίγει στο 41' όταν μετά τη σέντρα του Χολέμπας, ο Ουτσάν βρήκε τη μπάλα, εκείνη έφτασε στον Ντε Ρόσι και εκείνος έκανε από κοντά το 0-1. Ελάχιστες ήταν οι φάσεις στο δεύτερο μέρος με τον Ντουμπία να μη μπορεί να σκοράρει ύστερα από σέντρα του Χολέμπας, ενώ η καλύτερες φάσεις της Τσεζένα χάθηκαν όταν ο Φλορέντσι έκοψε τον Αλεχάντρο Ροδρίγες και ο Ντε Σάνκτις απέκρουσε το σουτ του Ντεφρέλ.

Πετάει η Λάτσιο!
Η Λάτσιο συνεχίζει να εντυπωσιάζει, επιβλήθηκε πολύ εύκολα με 2-0 της Βερόνα, έφτασε τις 6 σερί νίκες και ξέφυγε στο +4 στην 3η θέση. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας των λατσιάλι, που είχαν και 3 δοκάρια, το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν όλα κι όλα 2 σουτ. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5’ ο Φελίπε Άντερσον πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο το νέο του συμβόλαιο και με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάστα έκανε το 1-0!

Ο Μόρας (12’) έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Ελλάς στη συνέχεια, με τον Μαρκέτι να βγάζει πάνω στην γραμμή, ενώ στο 16’ ο Κλόζε έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Λάτσιο, πριν ο Μπίλια φτάσει μία ανάσα από το 2-0, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μπενάσι στο 27’. Τελικά, το 2-0 ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την βολίδα του Καντρέβα! Στην επανάληψη οι παίκτες του Πιόλι κατέβασαν ταχύτητα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έδωσαν χώρο, δεν απειλήθηκαν και αντίθετα ήταν εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά στο γκολ. Στο 63’ και στο 88’ οι προσπάθειες των Άντερσον και Κεϊτά σταμάτησαν στο δοκάρι, με τους λατσιάλι να έχουν και άλλες καλές στιγμές, τους παίκτες του Μαντορλίνι να μην κάνουν απολύτως τίποτα και το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Σούπερ Γκόμες, γκολ ο Κονέ, ισοπαλία για Φιορεντίνα
Λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο επί της Ρόμα και την πρόκριση στους «8» του Europa League, η Φιορεντίνα αν και έκανε ανατροπή με δύο γκολ του Μάριο Γκόμες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Friuli επί της Ουντινέζε για την οποία ισοφάρισε σε 2-2 ο Ελληνας μέσος, Παναγιώτης Κονέ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην αρχή του ματς, κέρδισαν σερί κόρνερ και σε ένα από αυτά η μπάλα έφτασε στον Μόλα Βαγκ ο οποίος έκανε στο 15' το 1-0. Οι Βιόλα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα στην επανάληψη, με τον Γκόμες να βάζει δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών και να γυρίζει το ματς. Στο 50' ο Μπασάντα βρήκε τη μπάλα μετά το φάουλ του Ιλιτσιτς και ο Γερμανός επιθετικός έβαλε το πρώτο (1-1) και στο 53' ξανά ο Σλοβένος ήταν στη φάση για να σερβίρει στον Super Mario, ο οποίος νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη (1-2).

Στη συνέχεια η Φιορεντίνα γλίτωσε από το κακό τελείωμα του Γκιλιέρμε μετά την κακή απομάκρυνση του Νέτο, όμως δεν έγινε το ίδιο στο 63' όταν ο Παναγιώτης Κονέ έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την ασίστ με βολέ από τον Αντόνιο Ντι Νατάλε (2-2). Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ όμως το «Τοτό» δεν πρόλαβε στη σέντρα του Τερό και είχαν τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Βίντμερ να σπάει το δοκάρι και στη συνέχεια τον Τερό να σουτάρει ψηλά. Το ματς παρέμεινε ανοικτό μέχρι το τέλος, με τον Νέτο να σταματά με το στήθος τον Χέιχο, τον Τζιλαρντίνο να σουτάρει άουτ και τον Καρνέζη να λέει «όχι» στον Μάτι Φερνάντες.

Γκολάρα Εντερ και... 4η!
Η Σαμπντόρια δεν άρχισε τη σεζόν με στόχο την έξοδο στο Champions League αλλά 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε ανέβηκε στην 4η θέση και θα παίξει τις πιθανότητες της ως το τέλος. Οι Μπλουτσερκιάτι με γκολάρα του Εντερ νίκησαν με 1-0 την Ιντερ και εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα της Νάπολι για να την προσπεράσουν.

Η πρώτη καλή φάση στο «Λουίτζι Φεράρις» ήταν για την ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, με τον Μουριέλ στο 12' να αποφεύγει τον Ρανόκια αλλά να σουτάρει αρκετά άουτ από καλή θέση. Οι Μπλουτσερκιάτι ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο το γκολ και απείλησαν και στο 23' με το σουτ του Εντερ, μετά την πάσα του Ετό, που έφυγε λίγο άουτ, για να προσπαθήσει στη συνέχεια η Ιντερ να κάνει κάτι καλό επιθετικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή της μπάλας. Οι Γενοβέζοι, από την άλλη, κατάφερναν να προκαλούν ανησυχία στην άμυνα των Νερατζούρι, με τον Μουριέλ να φεύγει στην αντεπίθεση στο 35' και να κάνει καλό τελείωμα, με την μπάλα όμως να φεύγει και πάλι λίγο άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 46', ο Ικάρντι είχε δοκάρι για την Ιντερ με υπέροχο πλασέ και στο 49' χρειάστηκε η επέμβαση του Βιβιάνο σε σουτ του Γκουαρίν. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πατούσε καλύτερα, απείλησε σε άλλες δύο περιπτώσεις με τους Σακίρι (55') και Ικάρντι (57'), για να έρθει τελικά το γκολ για την Σαμπντόρια. Και ήταν γκολάρα αφού στο 65' ο Εντερ με σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα γιατο 1-0! Οι Γενοβέζοι πήραν τα πάνω τους και μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις με τους Εντερ και Ομπιάνγκ να βάλουν δεύτερο γκολ και να καθαρίσουν το ματς αλλά δεν το έκαναν και στο 93' πανηγύρισαν έξαλλα την απόκρουση του Βιβιάνο, σε προσπάθεια του Ικάρντι, που κράτησε το 1-0!

Γκέλα-μαχαιριά για Νάπολι
Στο «Σαν Πάολο» η Νάπολι υποδέχθηκε την Αταλάντα και ήθελε το γρήγορο γκολ, το οποίο σχεδόν το πανηγύρισε στο 6' με τον Μπρίτος μετά το κόρνερ του Γκαμπιαντίνι αλλά ο Ντένις απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Η απάντηση της Αταλάντα ήρθε στο 16' και η αλήθεια είναι ότι η ευκαιρία της ήταν ακόμη καλύτερη αφού ο Γκόμες, μετά την κόντρα σε προσπάθεια του Μιλιάτσιο, βρέθηκε τετ α τετ με τον Αντούχαρ και σούταρε... στον ουρανό! Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος, με τη Νάπολι να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα και να προσπαθεί για το γκολ πριν το ημίχρονο αλλά ο Σπορτιέλο στο 43' απέκρουσε το σουτ του Ιγουαΐν και κράτησε το 0-0.

Οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι ξανά στο 48' και ήταν και πάλι ο πορτιέρε της Αταλάντα αυτός που βγήκε νικητής, με τους Μπεργκαμάσκι να μένουν με 10 παίκτες στο 55' αφού ο Γκόμες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα... Η Νάπολι πίεσε για το γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στο 61', όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά το σουτ του Ντε Γκουζμάν. Ο,τι δεν έκανε η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, το έκανε αυτή του Εντι Ρέγια στο 72', με τον Πινίγια να κλέβει την μπάλα από τον Ενρίκε, να περνάει τον Αντούχαρ και να πλασάρει για το 0-1!

Οι Μπεργκαμάσκι ήταν αγκαλιά με μια μεγάλη νίκη αλλά στο 89' ο Ζαπάτα, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, έκανε το 1-1 μετά το γύρισμα του Χάμσικ, δίνοντας ξανά ελπίδες νίκης. Στις καθυστερήσεις, όμως, ο Σλοβάκος έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στη Νάπολι, που έπεσε στην 5η θέση, είναι πλέον στο -5 από την 3η θέση και στην επόμενη αγωνιστική πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Ρόμα στο «Ολίμπικο».

Και η Τορίνο νίκησε την Πάρμα
Η κόκκινη που είδε ο Αλεσάντρο Λουκαρέλι έκρινε και τυπικά την αναμέτρηση της Πάρμα με την Τορίνο στο Enio Tardini με την Γκρανάτα να επικρατεί 0-2 και να παραμένει στην 7η θέση. Οι Κροτσιάτι πτώχευσαν και επίσημα αυτή την εβδομάδα, βρίσκονται σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και ο πρόεδρός, Μανέτι, συνελήφθη για ξέπλυμα χρήματος. Οπως ήταν αναμενόμενο, η κατάσταση δεν ήταν διαφορετική στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μάξι Λόπες έδωσε το προβάδισμα στην Τορίνο στο 19' νικώντας με εσωτερικό φάλτσο τον Ιακομπούτσι (0-1) και στο 36' όλη η ένταση βγήκε στον Λουκαρέλι ο οποίος είδε δύο κίτρινες σε μερικά δευτερόλεπτα, την πρώτη για αγκανία στον Κουαλιαρέλα και τη δεύτερη για διαμαρτυρία. Ο Μπελφοντίλ είχε δύο ευκαιρίες για την Πάρμα στη συνέχεια, όμως ο Μπάσα ήταν αυτός που σκόραρε στο 73' μετά τη σέντρα του Μολινάρο για το τελικό 0-2.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (21/3)

Κιέβο-Παλέρμο 1-0 (35' Παλόσκι)
Μίλαν-Κάλιαρι 3-1 (21',78' πεν. Μενέζ, 49' Μεξές-47' Φαρίας)
Κυριακή (22/3)
Εμπολι-Σασουόλο 3-1 (46',60' Σαπονάρα, 59' Μχεντλίτζε-49' αυτ. Ρουγκάνι)
Γιουβέντους-Τζένοα 1-0 (25' Τέβες)
Τσεζένα-Ρόμα 0-1 (41' Ντε Ρόσι)
Λάτσιο-Βερόνα 2-0 (4' Φελίπε Αντερσον, 45' Καντρέβα)
Πάρμα-Τορίνο 0-2 (19' Μάξι Λόπες, 73' Μπάσα)
Νάπολι-Αταλάντα 1-1 (89' Ζαπάτα-72' Πινίγια)
Σαμπντόρια-Ιντερ 1-0 (65' Εντερ)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα 2-2 (15' Γουάγκουε, 62' Κονέ-50',53' Γκόμες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (28 αγωνιστικές)
1. Γιουβέντους 67
2. Ρόμα 53
3. Λάτσιο 52
4. Σαμπντόρια 48
5. Νάπολι 47
6. Φιορεντίνα 46
7. Τορίνο 39
8. Μίλαν 38
9. Ιντερ 37
10. Τζένοα 37*
11. Παλέρμο 35
12. Ουντινέζε 33*
13. Εμπολι 33
14. Σασουόλο 32
15. Κιέβο 32
16. Βερόνα 32
17. Αταλάντα 26
18. Κάλιαρι 21
19. Τσεζένα 21
20. Πάρμα 9**

* Οι Τζένοα και Ουντινέζε έχουν ένα ματς λιγότερο.

** Η Πάρμα έχει δύο ματς λιγότερα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29η)
Αταλάντα-Τορίνο
Κάλιαρι-Λάτσιο
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια
Τζένοα-Ουντινέζε
Ιντερ-Πάρμα
Γιουβέντους-Εμπολι
Παλέρμο-Μίλαν
Ρόμα-Νάπολι
Σασουόλο-Κιέβο
Βερόνα-Τσεζένα

 

SERIE A Τελευταία Νέα