Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 3-1

Νίκος Τσιώκος
Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 3-1

bet365

Ο τραγικός ΠΑΟΚ έχασε με 3-1 από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του και δείχνει να χάνει οριστικά το τρένο για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια!

Τελικά σέντρα

Την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε αν θα γίνει το ματς στην Κομοτηνή. Το πρωί του Σαββάτου (21/3) έγινε σύσκεψη, με τη Σούπερ Λίγκα και τον Τάσο Παπαπέτρου, που ήταν ο τέταρτος διαιτητής, να ανάβουν το... πράσινο φως για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να τονίζουν ότι υπήρχαν «μπαλώματα» στον αγωνιστικό χώρο με κενά από κάτω και να παρουσιάζουν βίντεο που έδειχνε το γρασίδι να βγαίνει με το χέρι!

Η τελική αυτοψία έγινε από τους διαιτητές σε συνεργασία με παράγοντες και ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων 1 ώρα και 40 λεπτά πριν από την έναρξη του ματς και η απόφαση ήταν αυτό να γίνει κανονικά. Πάντως, όπως φάνηκε δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι ξεκίνησαν

Να παρατάξει την ομάδα του με 3-5-2 αποφάσισε ο Μανουέλ Ρόκα. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μελίσση, Εμπό, Ποτουρίδη να είναι στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή οι Μεχία, Ρομέου, Ντιγκινί, δεξιά τους ο Τζάνης και αριστερά τους ο Τσουμάνης. Επιθετικό δίδυμο οι Κάσες, Μπαϊκαρά.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2, με τον Ιτάνζ να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ τον Κωνσταντινίδης να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Σκόνδρα το αριστερό και τους Παπαγιαννόπουλο, Βίτορ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Τζιόλης, Νομπόα, δεξιά ο Μακ και αριστερά ο Γκολάσα. Στην κορυφή οι Παπαδόπουλος και Αθανασιάδης.

Πρώτη φάση και 1-0

Αν και ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι, αυτό ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Πανθρακικό, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7'. Οι γηπεδούχοι συνδυάστηκαν άψογα, ο Κάσες άφησε στον Ντιγκινί και αυτός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ιτάνζ για να βάλει τους ακρίτες σε θέση οδηγού.

Άμυνα από... γρανίτη

Κάτι που έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ μαζί με τη συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων. Ο Ρόκα ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να κρατάνε κοντά τις γραμμές και να κλείνουν τους χώρους, κάτι που αυτοί έκαναν πράξη, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση και τον σύλλογο της Κομοτηνής να κοιτάζει περισσότερο την άμυνα, τη στιγμή που κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Βαθιά μπαλιά και 2-0

Μάλιστα, ο Πανθρακικός ήταν η ομάδα που είχε ευκαιρία στο 33', όταν ο Ιτάνζ απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Τζάνη, ενώ στο 43' οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Από τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Τζάνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παπαγιαννόπουλου και με ιδανικό πλασέ έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για την ομάδα του.

Γκολ-οφσάιντ ο «Παπ»

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο. Ο Πανθρακικός κοίταζε περισσότερο την άμυνα, ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε την μπάλα και αύξανε την πίεση για να φτάσει στο γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στο ματς.

Στο 55' ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Παπαδόπουλου, ενώ... έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του Έλληνα φορ στο 58'. Τελικά, ο «Παπ» βρήκε δίχτυα, αλλά από θέση οφσάιντ, αφού ήταν αρκετά μπροστά από τους αμυντικούς των γηπεδούχων, όταν δέχτηκε την κεφαλιά-πάσα του Περέιρα για να μειώσει με σουτ στην κίνηση από κοντά στο 63'.

Αμφισβητούμενο πέναλτι και 3-1

Ωστόσο, στο 77' οι παίκτες του Γεωργιάδη είδαν την προσπάθειά τους να πέφτει στο... κενό. Ο Παπαδόπουλος φάνηκε να σπρώχνει με το αριστερό χέρι τον Ηλιάδη στο 77' και ο Στυλιάρας έδειξε την άσπρη βούλα, αν και έδειξε να έχει ενδοιασμούς. Από εκεί ο Ιγκόρ ευστόχησε και τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι διαμορφώνοντας το 3-1.

Με δέκα ο ΠΑΟΚ

Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» του Βορρά ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σκόνδρα στο 82' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ έπρεπε να αποβληθεί και ο Τζαβέλλας στο 60'. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς έχασαν οριστικά το... τρένο για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, που θα δώσει πλεονέκτημα ενόψει πλέι οφ.

Man of the match: Καλό παιχνίδι από τον Κάσες, που έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Πανθρακικού και γενικά ήταν αρκετά δραστήριος στον αγωνιστικό χώρο.

Αδύναμος κρίκος: Ο ΠΑΟΚ... εγκλωβίστηκε στη... σφιχτή άμυνα του Πανθρακικού, δημιούργησε ελάχιστες φάσεις για να είναι ανούσια η κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, σκόραρε ένα γκολ, που είναι από θέση οφσάιντ.

Στο ύψος του: Ντιγκινί, Τζάνης και Ιγκόρ βρήκαν δίχτυα και χάρισαν μία πολύ σημαντική νίκη στον Πανθρακικό. Καλό ματς και από τον Τσουμάνη, ενώ ο Ηλιάδης ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι. Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Παπαδόπουλος προσπάθησε περισσότερο απ' όλους.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παπαγιαννόπουλος στο 43' δίνοντας την ευκαιρία στον Τζάνη για το 2-1.

Το στραγάλι: Λάθος της Κουρομπύλια να μην υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Παπαδόπουλο στο 2-1. Όσο για το αμφισβητούμενο πέναλτι, ο «Παπ» φαίνεται να σπρώχνει με το αριστερό χέρι τον Ηλιάδη, αλλά οι απόψεις διίστανται. Σωστή η αποβολή του Σκόνδρα με δεύτερη κίτρινη, ενώ έπρεπε να αποβληθεί και ο Τζαβέλλας.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, ο Πανθρακικός έκλεισε καλά τους χώρους, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε βάρος του «Δικεφάλου» στην ιστορία του. Σημαντική νίκη από βαθμολογικής πλευράς για τους ακρίτες, καθώς ξέφυγαν στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν οριστικά το... τρένο για τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η οποία δίνει πλεονέκτημα ενόψει πλέι οφ.

Συνθέσεις ομάδων

Πανθρακικός (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Κάσες (66' Ηλιάδης), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ρομέου, Ντιγκινί (90'+1' Χασομέρης), Τσουμάνης, Τζάνης (46' Ιγκόρ), Ποτουρίδης.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (46' Τζαβέλλας), Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Νομπόα, Μακ (81' Κουλούρης), Γκολάσα (46' Περέιρα), Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα