Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 0-1 (vid)

bet365

Ο Λεβαδειακός έκανε ένα σημαντικότατο βήμα για την παραμονή του, επικρατώντας 0-1 με γκολ του Μιλοσάβλιεβ μέσα στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού, ο οποίος έχασε έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ!

Ο ένας πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην παραμονή του και ο άλλος απομακρύνεται από το όνειρο της Ευρώπης. Ο Λεβαδειακός πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού με 1-0, κάνοντας άλμα σωτηρίας ενώ οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μακριά από το τρίποντο για πέμπτο σερί ματς, με αποτέλεσμα τα πλέι οφ να μην είναι πια τόσο εφικτός στόχος.

Πως άρχισαν οι δύο ομάδες

Ο Παναιτωλικός άρχισε το παιχνίδι με διάταξη 4-3-3, την οποία ο Χάβος από το 15' και μετά άλλαξε σε 4-2-3-1: Ράφαελ κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπεχαράνο, Σκαραμοτσίνο, Κούσας και Μαλεζάς στην άμυνα, ο Κουτρομάνος «κόφτης», οι Φωτάκης, Θεοδωρίδης μπροστά του στον άξονα με τον δεύτερο σε ρόλο επιτελικού χαφ, ο Μαρτίνες δεξιά, ο Ρουσκουγιέδα αριστερά και ο Μορένο στη κορυφή της επίθεσης. Ο σχηματισμός του Λεβαδειακού από την άλλη ήταν ο εξής: Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Μιλιάζες και τα δύο στόπερ οι Κώτσιος και Τομάς. Στον άξονα οι Πελέ και Πίντερ, δεκάρι ο Πουλίδο, εξτρέμ οι Γιακουμάκης και Μιλοσάβλιεβ και φορ ο Μάντζιος.

Ξεκίνημα με καλό ρυθμό και φάσεις

Στο πρώτο μέρος παίχθηκε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, όπου υπήρχε και ρυθμός και φάσεις και από τις δύο ομάδες. Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος μέχρι το 15' - 20' με τον Παναιτωλικό όμως να... διορθώνει τα κακώς κείμενά του από το 20' (και ενώ από το 15' είχε αλλάξει το σχήμα του σε 4-2-3-1) και μετά και να βγάζει πιο καλή εικόνα από τον αντίπαλό του. Στο 9ο λεπτό ο Πουλίδο είχε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε. Στο 12' ο Ρουσκουγιέδα προσπάθησε να απειλήσει με σουτ την αντίπαλη εστία. Στο 17' ο Κώτσιος είχε μία κεφαλιά άουτ και στο 25' ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Μαρτίνες απέφυγε με κάθε τρόπο και 2 φορές τον Κώτσιο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μορένο που από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 32' υπήρξε το χαμένο τετ α τετ του Ρουσκουγιέδα και στο 33' ένα καλό σουτ του Θεοδωρίδη που έβγαλε δύσκολα ο Σηφάκης στην γωνία του.

Ξανά πίεση από Παναιτωλικό

Οι Αγρινιώτες επεδίωξαν να πρεσάρουν για τα καλά τον αντίπαλό τους και στην έναρξη του Β' μέρους. Η πρώτη καλή φάση όμως έγινε από τον Λεβαδειακό στο 64' με κεφαλιά του Γιακουμάκη. Στο 67' ο Μορένο είχε ένα γυριστό σουτ άουτ. Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν πως τα πάντα θα κριθούν από μία φάση. Από μία λεπτομέρεια.

Γκολ από... βολέ του Σηφάκη!

Στο 72' ο Σηφάκης έκανε εξαιρετικά το βολέ. Η μπάλα πήγαινε προς το κεφάλι του Λαζάρ που όμως απέτυχε να την διώξει, με τον Πουλίδο να έχει πάρει σωστά θέση για να πασάρει. Τελικώς έφτασε στον Γιακουμάκη, που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κουτρομάνο και την γύρισε πολύ ωραία προς τον Μιλοσάβλιεβ και ενώ κανείς αμυντικός δεν μπόρεσε να διώξει. Εκείνος σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-1. Ήταν μία φάση όπου έγιναν τρία ή τέσσερα λάθη σε τοποθετήσεις και αμυντική συμπεριφορά στον Παναιτωλικό για να έρθει το γκολ. Στα επόμενα λεπτά ο Χάβος που είχε γυρίσει πριν το σύστημα σε 4-3-3, βάζοντας στο ματς τον Άλβες μετέτρεψε την διάταξη σε 4-4-2. Παρόλα αυτά όσο και εάν πρέσαρε ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να σκοράρει και να πάρει έστω την ισοπαλία, συνεχίζοντας να μένει μακριά από τα θετικά αποτελέσματα.

MAN OF THE MATCH: Ο Σηφάκης. Καλές και καίριες επεμβάσεις από τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού (ιδίως στο Α' μέρος) που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Χάρις αυτόν οι Βοιωτοί δεν δέχθηκαν τέρμα για να σκοράρουν μετά στο 72'. Από κοντά και ο Γιακουμάκης με την βασική συμμετοχή του στο γκολ του Μιλοσάβλιεβ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Μαρτίνες και Φωτάκης από τον Παναιτωλικό και οι Πελέ, Μιλοσάβλιεβ από τον Λεβαδειακό ξεχώρισαν για τα καλά. Ειδικά ο Πελέ έχει κάνει ένα πολύ καλό ματς, όπως και ο Μιλοσάβλιεβ που έβαλε το γκολ των Βοιωτών. Πάλεψε αρκετά και ο Ρουσκουγιέδια και από πλευράς άμυνας οι Σκαραμοτσίνο και Κώτσιος έβγαλαν θετικό πρόσημο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χάβος περίμενε περισσότερα από τον Θεοδωρίδη στο ματς, όπως και ο Άκης Μάντζιος από τους Πουλίδο και Βαγγέλη Μάντζιο. Αρνητικός και ο Λαζάρ που φέρει σημαντική ευθύνη στο τέρμα των Βοιωτών.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο άξονας και η άμυνα του Παναιτωλικού στην φάση του γκολ. Υπήρξε αιφνιδιασμός από το βολέ του Σηφάκη, άπαντες βρέθηκαν εκτεθειμένοι και ήρθε το γκολ. Γκάφα είναι και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μορένο στο Α' μέρος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Γιάχος με τους βοηθούς του έχουν κάνει κυρίως λάθη σε φάουλ και κάρτες. Ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι στο 76' σε μία φάση που δεν είναι τόσο ξεκάθαρη ενώ και ο Λεβαδειακός είχε τα παράπονά του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Λεβαδειακός παίζοντας έξυπνα και μεθοδικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο, κάνοντας το 4 στα 4 και μαζί και ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη της σωτηρίας του. Από την άλλη ο Παναιτωλικός ενώ είχε ένα πολύ καλό 25λεπτο στο Α' μέρος, όπου έκανε πολύ καλές φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Κάτι που αποδείχθηκε πως του στοίχισε στην επανάληψη. Σε μία φάση όπου έγιναν λάθη επί λαθών ο Λεβαδειακός με εξαιρετική ενέργεια του Γιακουμάκη και τελείωμα του Μιλοσάβλιεβ κατάφερε να κάνει το 0-1. Αποτέλεσμα που διαχειρίστηκε σωστά και έτσι το κράτησε μέχρι το τέλος, κάνοντας το 4 στα 4.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα