Η πορεία μέχρι τον τελικό

Gazzetta team
Η πορεία μέχρι τον τελικό

bet365

Εθνικός και Τρίκαλα δίνουν ραντεβού στην Άμφισσα στον τελικό Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την πορεία των δύο φιναλίστ.

Μπορεί στο ξεκίνημα της εφετινής διοργάνωσης φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής, ήταν ο Άρης ωστόσο ο πρόωρος αποκλεισμός των «κιτρίνων» από τον Δωτιέα Αγιάς άνοιξε το δρόμο στον Εθνκό και τα Τρίκαλα. Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες έφτασαν μέχρι το τέλος και δίνουν ραντεβού το Σάββατο (21/3) στην Άμφισσα με στόχο την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Οι δύο μονομάχοι οι οποίοι στο παρελθόν έχουν περάσει από τα σαλόνια της Α΄Εθνικής και επέστρεψαν φέτος στη Γ΄ Εθνική, θα παίξουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην ιστορία τους σε τελικό Κυπέλλου πόσο μάλλον σ΄αυτό της Γ΄ Εθνικής. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τόσο την πορεία των Πειραιωτών όσο κι αυτή των Θεσσαλών μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Πρόκριση στα πέναλτι για Εθνικό

Ξεκινάμε από τον γηπεδούχο Εθνικό ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από τον 4ο όμιλο, όπου και κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια της Αναγέννησης Ιεράπετρας, της Νέας Ιωνίας αλλά κι αυτό της Δόξας Μανολάδας. Οι «κυανόλευκοι» χρειάστηκαν την παράταση προκειμένου να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Τριγλίας Ραφήνας στον γ' γύρο χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Σούφλας, αλλά και τα πέναλτι στα ημιτελικά εκεί όπου ο Βουτσινάς κατάφερε να αποκρούσει το πέναλτι του Βέρμπη στο 76΄, αλλά κι αυτό του Γκουτσούλα στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα παιχνίδια του Εθνικού

4ος όμιλος

Αναγέννηση Ιεράπετρας – Εθνικός 1-3 (42' Κόκα – 21' Λαζανάς, 35΄ Σούφλας, 70΄ Μάναλης)

Εθνικός – Νέα Ιωνία 2-0 (16΄Παυλάκης, 75΄Μάναλης)

Τριγλία Ραφήνας – Εθνικός 0-0, 0-1 στην παράταση (105΄ Σούφλας)

Προημιτελικός

Εθνικός – Δόξα Μανολάδας 2-1 (82΄ Σταφσουλάι, 87΄ Τόγρου – 68΄ Νικολόπουλος)

Ημιτελικός

Κηφισιά – Εθνικός 3-3 κανονικός αγώνας, 3-5 πέναλτι (5΄, 78΄ Γκουτσούλας, 90΄ Δρυμούσης – 10΄Γκορόγιας, 62΄ Βελέτης, 74΄ Δωροβίνης)

Αέρα τον τελικό τα Τρίκαλα

Εν αντιθέσει με την πορεία του Εθνικού αυτή των Τρικάλων προς τον τελικό ήταν σαφώς πιο εύκολη. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο θεσμό με την εντός έδρας νίκη επί του Ρήγα Φεραίου. Στη συνέχεια ο ΑΟΤ πέτυχε δύο εκτός έδρας νίκες επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και του Οικονόμου Τσαριτσάνης με 2-1 παρά το γεγονός ότι για να κάμψει την αντίσταση της ομάδας της Πιερίας χρειάστηκε την παράταση.

Έπειτα από τις δύο αυτές νίκες το συγκρότημα των Τρικάλων πέρασε δια περιπάτου στον τελικό καθώς φιλοδώρησε με 4-2 στην έδρα του την Καβάλα και με 5-0 τον Δωτιέα Αγιάς ο οποίος είχε αφήσει εκτός συνέχειας στα προημιτελικά τον Άρη.

Τα παιχνίδια των Τρικάλων

2ος όμιλος

Τρίκαλα – Ρήγας Φεραίος 1-0 (82΄ Σαχινίδης)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Τρίκαλα 1-2 (89΄ Καραγκούνης – 43΄ Καραγιάννης, 103΄ Σαχινίδης)

Οικονόμος Τσαριτσάνης – Τρίκαλα 1-2 (21΄ Γκουντρουμπής – 35΄ Ρετζίλας, 44΄ Σαχινίδης)

Προημιτελικός

Τρίκαλα – Καβάλα 4-2 (8΄ Σαχινίδης, 10΄ Καμπλιώνης, 43΄, 82΄ Μοσχάκης – 58΄, 67΄ Παπαδόπουλος Γρηγ.)

Ημιτελικός

Τρίκαλα – Δωτιέας Αγιάς 5-0 (10΄ Κουτσόπουλος, 20΄ Κέρι, 29΄ Σαχινίδης, 75΄Καμπλιώνης, 78΄ Βανγκέλι)

 

ΚΥΠΕΛΛΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ Τελευταία Νέα