Ιντερ - Βόλφσμπουργκ 1-2

Gazzetta team
Ιντερ - Βόλφσμπουργκ 1-2

bet365

Μετά το 3-1 στη Γερμανία, η Βόλφσμπουργκ νίκησε την Ιντερ και στο «Μεάτσα» (1-2) και πήγε στους «8». Εύκολα και η Σεβίλλη (2-1 την Βιγιαρεάλ).

Το σκορ του πρώτου αγώνα έδινε στη Βόλφσμπουργκ την σιγουριά ότι θα έβρισκε κενούς χώρους για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της στις αντεπιθέσεις. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε τις δύο πρώτες καλές φάσεις στο πρώτο 10λεπτο με τους Βιεϊρίνια και Ντοστ, για να έρθει τελικά το γκολ στο 24'. Ο Ντε Μπρόινε, από αριστερά, έκανε το γύρισμα και έγραψε ακόμη μία ασίστ αφού ο Καλιγκιούρι από κοντά νίκησε τον Καρίσο για το 0-1! Η Ιντερ, πλέον, ήθελε τρία γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και αυτό για τους φετινούς Νερατζούρι ήταν ουσιαστικά αδύνατο...

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι το πάλεψε όσο μπορούσε, έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 45' με τον Γκουαρίν για να πάει στα αποδυτήρια ισόπαλη, πλησίασε ξανά στο γκολ στο 65' αλλά ο Μπενάλιο απέκρουσε το καλό πλασέ του Παλάσιο, για να σκοράρει τελικά ο Αργεντίνος στο 71' με πλασέ στην κίνηση μετά την ωραία συνεργασία με τον Ερνάνες (1-1). Οι Μιλανέζοι άρχισαν ξανά να ελπίζουν αλλά περισσότερο επειδή... ήθελαν να ελπίζουν και όχι επειδή το πίστευαν. Η Βόλφσμπουργκ ήλεγχε την κατάσταση, δεν ρίσκαρε κάτι και τελικά πήρε και τη νίκη με το γκολ του Μπέντνερ μετά την πάσα του Αρνολντ στο 89' (1-2).

Πάει να το ξαναπάρει η Σεβίλλη
Δεν προτίθεται να παρατήσει από τόσο νωρίς την υπεράσπιση του τίτλου της η Σεβίλλη. Η κάτοχος του τροπαίου μετά το 1-3 στο πρώτο ματς, νίκησε και στο γήπεδο της (2-1) και θα δώσει το παρών στους «8». Στον εμφύλιο με τη Βιγιαρεάλ ήταν καλύτερη και στα δύο ματς αν και στο δεύτερο οι Λεβαντίνοι το πάλεψαν περισσότερο. Ωστόσο, μίλησε και η πείρα των Σεβιγιάνων. Μάλιστα, καθώς προηγήθηκαν με το πλασέ του Ιμπόρα (69' από πάρε βάλε του Μπάκα), έσβησαν οι ελπίδες των φιλοξενούμενων. Στο 73' ισοφάρισαν μεν με το απ' ευθείας φάουλ του Τζιοβάνι, αλλά ήταν πλέον αργά για το θαύμα. Στο 83' με κεφαλιά ο Ντένις Σουάρεθ έκανε το 2-1 και εκεί τελείωσαν όλα και τυπικά. Ετσι η Σεβίλλη θα βρεθεί για 4η φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά. Τις προηγούμενες τρεις που το έκανε (2006, 2007, 2014), πήρε και το τρόπαιο!

Το πάλεψε η Τορίνο
Η Τορίνο το πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά, επιβλήθηκε 1-0 της Ζενίτ, όμως δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με τον Φάρνερουντ να χάνει την πρώτη ευκαιρία με φάουλ, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Κουαλιαρέλα πέρασε λίγο άουτ. Τα στημένα ήταν μόνιμη απειλή για τον σταθερό Λοντίγκιν, με τους Γκλικ, Μορέτι και Κουλιαρέλα να απειλούν και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους παίκτες του Βίλας Μπόας να παίζουν αποκλειστικά και μόνο για να κρατήσουν το μηδέν και τους Ιταλούς να πιέζουν πολύ στο τέλος, χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Βίτσελ. Στο 78' η Τορίνο έφτασε στο γκολ με κεφαλιά του Γκλικ, όμως σωστά δεν μέτρησε. Ο Πολωνός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 90' έδωσε το φιλί της ζωής, σκοράροντας με κεφαλιά! Το ματς δεν πήγε στην παράταση μόνο και μόνο λόγω των Λοντίγκιν και Λόμπαρτς, που στις καθυστερήσεις έσωσαν στην γραμμή στις προσπάθειες των Κουαλιαρέλα και Μάξι Λόπες!

«Πάγωσε» την Πόλη η Μπριζ!
Η Μπεσίκτας έκανε την υπέρβαση με τη Λίβερπουλ, ωστόσο με τη Μπριζ τα βρήκε σκούρα και γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό. Μεγάλες στιγμές για τους Βέλγους, οι οποίοι μετά τη νίκη εντός έδρας κατάφερε να κάνει άνω κάτω και την Πόλη, επικρατώντας 3-1! Η Μπεσίκτας ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, αφού ο Ραμόν στο 48' πέυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, ωστόσο στο 61' ο Ντε Σούτερ «πάγωσε» το «Ατατούρκ» πετυχαίνοντας το 1-1. Η Μπεσίκτας πίεσε, αλλά στο 80' ο Μπολινγκόλι πέτυχε το 2-1 και ουσιαστικά έδωσε το εισιτήριο πρόκρισης. Στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτες το... σφράγισε διαμορφώνοντας το 3-1, στέλνοντας έτσι έπειτα 18 χρόνια την Μπριζ σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα