ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 1-0

bet365

Με γκολάρα του Παπαδόπουλου στο 83' ο ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του «Γ.Χ» επέστρεψε στις νίκες στην μισοάδεια Τούμπα και... αγόρασε ηρεμία!

Νίκη - οξυγόνο για τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει για το τελικό 1-0 λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Έχοντας απέναντί του τον Εργοτέλη που πάλεψε σκληρά, έβγαλε φάσεις, είχε δύο δοκάρια και θα μπορούσε να είχε βάλει πιο νωρίς γκολ. Τελικώς πάντως πήρε το τρίποντο στο ντεμπούτο του Γεωργιάδη.

Πως άρχισαν οι δύο ομάδες

Ο Γιώργος Γεωργιάδης στην πρεμιέρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Σκόνδρα, αριστερά τον Ρατς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κόστα και Βίτορ. Στον άξονα ήταν οι Νομπόα, Τζιόλης και Περέιρα, στις πτέρυγες οι Μακ και Γκολάσα και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης ξεκίνησε την αναμέτρηση σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά οι Τζανακάκης, αριστερά ο Πίτσος και στόπερ οι Γκορκς και Λουβιόν. Αμυντικά χαφ οι Γκένζτογλου και Μποέ Καν. Στον άξονα ο Χαντί, στα άκρα οι Χαλκιαδάκης και Ούλα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ολαϊτάν.

Δυνατά και με δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεκινήσει ιδανικά το ματς αναζητώντας το γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο μεγάλες στιγμές για να σκοράρουν, όμως η πρώτη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σουτ του Μακ στο 2ο λεπτό. Η δεύτερη ήταν στο 5’ μετά από γύρισμα του Γκολάσα ο Αθανασιάδης σε κενή εστία κατάφερε να την στείλει άουτ. Αυτές ήταν οι πιο σημαντικές φάσεις του «δικεφάλου» στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Εργοτέλης μπορεί να έδωσε την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους, όμως πίεζε στα τρία τέταρτα του γηπέδου δυσκολεύοντας την ζωή των παικτών του ΠΑΟΚ στη μεταφορά της μπάλας. Η διπλή ζώνη άμυνας που ζήτησε ο Γιάννης Ταουσιάνης είχε αποτέλεσμα καθώς όλοι οι διάδρομοι είχαν κλείσει με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί ούτε μια ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εκτός από τον Γιάννη Σκόνδρα που έκανε κινήσεις για να προωθήσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κανένας άλλος παίκτης δεν έκανε προσπάθειες για να ανεβάσει επιθετικά τους γηπεδούχους.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική καθώς ο Ρατς ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό. Ο Κωνσταντινίδης πέρασε στην θέση του με τον Σκόνδρα να αγωνίζεται μέχρι το τέλος του αγώνα στην αριστερή πλευρά.

Πρέσινγκ και στο Β' μέρος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Περέιρα. Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Νομπόα στο 48’ ο Αργεντινός ανάμεσα από πιο ψηλά σώματα έπιασε την κεφαλιά με τον Καβουσάκη να πετάγεται στην γωνία του διώχνοντας σε κόρνερ. Οι παίκτες του «δικέφαλου» στη συνέχεια δυσκολεύτηκαν πολύ στο να φτάσουν την μπάλα στην επίθεση. Οι διάδρομοι ήταν και πάλι κλειστεί με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρίζει συνεχώς χωρίς ουσία.

Ο Εργοτέλης που πίεσε στην πρώτη πάσα κατάφερε σε δύο περιπτώσεις να ανησυχήσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 51’ ο Ολαίτάν μετά από λάθος του Νομπόα ο Νιγηριανός επιθετικός πέρασε αρχικά από τον Κόστα όμως ο Σκόνδρας τον έκοψε αρχικά ενώ η σέντρα του πήγε κατευθείαν στα πόδια του Νομπόα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους κρητικούς χάθηκε στο 56ο λεπτό μετά το λάθος του Σκόνδρα ο Τζανακάκης πήρε την μπάλα μπήκε κατά μέτωπο στην εστία του ΠΑΟΚ το σουτ όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Ιτάνζ.

Λύτρωση με Παπαδόπουλο και ξανά δοκάρι!

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 83ο λεπτό με το γκολ του Παπαδόπουλου. Μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη ο έμπειρος επιθετικός στόπαρε την μπάλα με το δεξί του πόδι, γύρισε το σώμα του πολύ ωραία, και με το αριστερό την έστειλε αρχικά να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και να καταλήξει στα δίχτυα του Καβουσάκη. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει στο 86' για πέναλτι και για ανατροπή του Κλάους από τον Τζανακάκη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παπαδόπουλος είχε και δοκάρι μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη και δυνατό σουτ του «Πόντιου» από πλάγια θέση.

MAN OF THE MATCH: Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Εργοτέλη δίνοντας ένα δύσκολο τρίποντο στον ΠΑΟΚ ενώ στην δεύτερη επαφή με την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Εξαιρετικό ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιάννης Σκόνδρας μπορεί να ήταν φιλότιμος όμως υπέπεσε σε πολλά λάθη δίνοντας το δικαίωμα στους παίκτες του Εργοτέλη να γίνουν απειλητικοί σε δύο – τρεις περιπτώσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κριστιάν Νομπόα ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο παίκτης που... παρέσυρε τον ΠΑΟΚ στη νίκη. Ο μέσος από το Εκουαδόρ ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Εργοτέλης φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε το αποψινό παιχνίδι. Δύο φορές όταν βγήκε μπροστά απείλησε τον ΠΑΟΚ. Λάθος η αλλαγή του Ταουσιάνη να τραβήξει στον πάγκο τον Ολαϊτάν καθώς ήταν ο μοναδικός που με την ταχύτητα του έφερε αναστάτωση στην εστία του Ιτανζ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιώργος Κομίνης ήταν σήμερα αρκετά εκνευριστικός καθώς υπέπεσε σε αρκετά λάθη. Όλα ήταν στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 86' ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασιάδη σε μία φάση που θα συζητηθεί έντονα ενώ στην μεγάλη ευκαιρία του Κλάους δεν είναι ξεκάθαρο πως η μπάλα πέρασε ή δεν πέρασε την γραμμή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Εργοτέλη με 1-0 με γκολ του Παπαδόπουλου. Ο «δικέφαλος» δεν παρουσίασε καμία βελτίωση στο ψυχολογικό κομμάτι γιατί εκεί ήταν το ζητούμενο. Αν δεν έμπαινε ο γκολ του Παπαδόπουλου ίσως να είχαμε... ξεφωνητά έξω από την Τούμπα. Πλέον στην Τούμπα περιμένουν και αγωνιστική βελτίωση στα επόμενα παιχνίδια.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς (42’ Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης, Νομπόα, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα (71’Παπαδόπουλος) και Αθανασιάδης.

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Πίτσος, Λουβιόν, Γκορκς, Τζανακάκης, Γκέντζογλου, Μποέ Καν, Χαντί (72’Καλέ), Χαλκιαδάκης, Ουλά και Ολαϊτάν (67’ Τζίλας).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα