Μέχρι τέλους η παραμονή!

Αντώνης Σαούλης
Μέχρι τέλους η παραμονή!

bet365

Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος και επτά ομάδες θα δώσουν την τελική τους μάχη για να παραμείνουν στην κατηγορία. Το gazzetta.gr κάνει την σούμα για τον... πόλεμο της «ουράς».

Υπάρχει η μάχη για την πεντάδα και το ποια ομάδα θα μπει στα play off με την πιθανότητα να βγει στην Ευρώπη αλλά υπάρχει και αυτή για την σωτηρία. Εκεί επτά ομάδες σε κάθε ματς ψάχνουν το μάξιμουμ που μπορούν να πάρουν από βαθμούς. Είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες που αλλάζουν μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής.

Απομένουν επτά παιχνίδια για το τέλος της σεζόν. Φέτος που υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες (ήδη η μία είναι η Νίκη Βόλου) δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Φαίνεται πως ο ΟΦΗ δεν θα μπορέσει. Μετά το -10 που έχει τιμωρηθεί για οφειλές σε παίκτες αλλά και το γεγονός πως έχει μείνει με 14 παίκτες δεν φαίνεται ότι μπορεί ν' ανατρέψει την κατάσταση. Μαθηματικά ελπίζει. Πρακτικά όχι.

11ος Βέροια 34
12ος Πανιώνιος 29
13ος Πανθρακικός 28*
14ος Λεβαδειακός 28
------------------------------------
15ος Πλατανιάς 28

16ος Εργοτέλης 25
17ος ΟΦΗ 13**
* Ο Πανθρακικός έχει το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ολυμπιακό
** Ο ΟΦΗ έχει -10 κι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει για το ματς με τον Ατρόμητο

ΒΕΡΟΙΑ 34

Μετά από έναν συγκλονιστικό πρώτο γύρο, η Βέροια ξεφούσκωσε στον δεύτερο. Η λογική λέει πως δεν κινδυνεύσει αλλά το τελευταίο διάστημα έχει πάρει την κατηφόρα... Και η διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη αυτή τη στιγμή είναι μόλις έξι βαθμοί.

Το πρόγραμμα
Πανιώνιος (εκτός)
Παναθηναϊκός (εντός)
Πλατανιάς (εκτός)
Αστ. Τρίπολης (εντός)
Νίκη Βόλου (-)
Πανθρακικός (εντός)
Παναιτωλικός (εκτός)

Το καλό είναι πως έχει σίγουρους τρεις βαθμούς για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Το κακό είναι πως οι αντίπαλοι στα άλλα έξι ματς θα έχουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την πεντάδα, είτε για την σωτηρία.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 29

Εχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να συγκεντρώσει βαθμούς. Και με την Καλλονη εκτός (έχασε) αλλά κυρίως με τον Πλατανιά που έμεινε στην (λευκή) ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη. Με λίγα λόγια έβαλε δύσκολα στον εαυτό του.

Το πρόγραμμα
Βέροια (εντός)
Νίκη Βόλου (-)
Παναιτωλικός (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)
Ολυμπιακός (εντός)
Ατρόμητος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)

Το πρόγραμμα φαντάζει καλό. Εχει τρεις βαθμούς από το ματς με τη Νίκη Βόλου έχει δύο εντός με Βέροια και Παναιτωλικό που θέλει βαθμούς και το εκτός με τον ΟΦΗ. Ο Πανιώνιος θα ήθελε να ξεμπερδέψει πριν τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές γιατί τελειώνει με Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 28

Είναι η μοναδική ομάδα που έχει να δώσει οκτώ αντί για επτά παιχνίδια. Και η μοναδική από τις ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους που δεν έχει χάσει στο γήπεδό της. Αρκούν αυτά για να σωθεί; Προφανώς και όχι.

Το πρόγραμμα
ΟΦΗ (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)
Εργοτέλης (εκτός)
Παναθηναϊκός (εντός)
Αστέρας Τρίπολης (εκτός)
Βέροια (εκτός)
Ξάνθη (εντός)
* Δεν έχει οριστεί ακόμα το ματς με τον Ολυμπιακό

Δεν έχει Νίκη Βόλου στο πρόγραμμα και θα φιλοξενήσει Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και όταν οριστεί και Ολυμπιακό. Ουσιαστικά η παραμονή του Πανθρακικού θα κριθεί από τα ματς στην Κρήτη (με ΟΦΗ και Εργοτέλη) αλλά και στα δύο τελευταία με Βέροια και Ξάνθη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 28

Το «διπλό» στον Πλατανιά και το τρίποντο με τη Νίκη Βόλου του έδωσαν ανάσες. Ωστόσο ακόμα δεν νιώθει ασφαλής. Μπορεί και με τον Πουλίδο να δείχνει πιο δυνατός αλλά ο Λεβαδειακός θέλει ακόμα αρκετούς βαθμούς για να σωθεί.

Το πρόγραμμα
Καλλονή (εντός)
Παναιτωλικός (εκτός)
ΟΦΗ (εντός)
Ολυμπιακός (εκτός)
Ατρόμητος (εντός)
ΠΑΟΚ (εκτός)
Εργοτέλης (εκτός)

Τα ματς στην Λιβαδειά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του στην κατηγορία. Καλλονή, ΟΦΗ και Ατρόμητος. Και φυσικά το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Εργοτέλη ίσως να είναι μια κατηγορία.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 28

Με νέο προπονητή ο Πλατανιάς θα δώσει την δική του μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν. Και δεδομένα θα παίξει ρόλο ο Γιώργος Παράσχος σε αυτήν την προσπάθεια του Πλατανιά.

Το πρόγραμμα
ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
Καλλονή (εντός)
Βέροια (εντός)
Νίκη Βόλου (-)
Παναιτωλικός (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)
Ολυμπιακός (εντός)

Εχει τρεις από το παιχνίδι με τη Νίκη και θα έχει κι άλλα τέσσερα ματς στα Χανιά. Τα παιχνίδια με Καλλονή, Βέροια και Παναιτωλικό θα είναι αυτά που θα δείξουν εάν ο Πλατανιάς θα μείνει στην κατηγορία ή όχι.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 25

Το πάλεψε τον Γενάρη κάνοντας πολλές μεταγραφές ενώ δε του βγήκε και η πρόσληψη του Μαντζουράκη που έκατσε μόλις σ' ένα παιχνίδι. Χρειάζεται υπέρβαση από τον Εργοτέλη για να κρατήσει την κατηγορία.

Το πρόγραμμα
ΠΑΟΚ (εκτός)
Αστ. Τρίπολης (εκτός)
Πανθρακικός (εντός)
Ξάνθη (εκτός)
Κέρκυρα (εντός)
ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
Λεβαδειακός (εντός)

Εχει δύσκολο πρόγραμμα. Τα εκτός είναι περισσότερα από τα εντός και ουσιαστικά ψάχνει βαθμούς και μακριά από το Ηρακλείο. Εννοείται πως αν θέλει να έχει ελπίδες θα πρέπει να κάνει το απόλυτο στο Παγκρήτιο με Πανθρακικό, Κέρκυρα και Λεβαδειακό.

ΟΦΗ 13

Ο ΟΦΗ δεν ψάχνει απλά θαύμα για να μείνει στην κατηγορία. Βεβαίως το πρόγραμμα του είναι τέτοιο που δεν μπορεί να του απαγορεύσει κανείς να κυνηγήσει τη νίκη σ' όλα τα παιχνίδια. Πως όμως να το κάνει αυτό όταν έχει μείνει με 14 παίκτες...

Το πρόγραμμα
Πανθρακικός (εντός)
ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)
Λεβαδειακός (εκτός)
Πανιώνιος (εντός)
Καλλονή (εκτός)
Πλατανιάς (εντός)
Νίκη Βόλου (-)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα