Η μάχη για τα play off

Αντώνης Σαούλης
Η μάχη για τα play off

bet365

Με επτά αγωνιστικές ν' απομένουν για το τέλος της σεζόν το gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα κι αναλύει την μάχη για το ποιος θα βρίσκεται στα play-off στο τέλος του πρωταθλήματος.

Επτά αγωνιστικές. 21 βαθμοί. Αρκετοί για να υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στην μάχη που υπάρχει για την πεντάδα. Υπό (τρελές) προϋποθέσεις ούτε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρος για την πεντάδα. Κυρίως για την εικόνα που έχει παρουσιάσει τους τελευταίους μήνες. Στα τελευταία επτά ματς πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ έχει μια νίκη (αυτή με τη Βέροια με 3-1 εκτός έδρας), τέσσερις (!) ήττες και δύο (λευκές) ισοπαλίες.

Ουσιαστικά όμως διεκδικείται η πέμπτη θέση. Γιατί ακόμα και ο Αστέρας Τρίπολης φαίνεται να έχει μια σημαντική διαφορά που (λογικά) θα κρατήσει. Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη διεκδικούν την είσοδο στα play-offs και το gazzetta.gr σας αναλύει το πρόγραμμα των διεκδικητών μια και μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

3) ΠΑΟΚ 51
4) Αστ. Τρίπολης 48
5) Παναιτωλικός 43
---------------------------------

6) ΠΑΣ Γιάννινα 41
7) Ατρόμητος 40*
8) Ξάνθη 40
* Ο Ατρόμητος έχει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που δεν έγινε και αναμένεται η απόφαση για να του δοθούν οι 3 βαθμοί ή να γίνει εν τέλει το ματς.

ΠΑΟΚ 51

Το κακό για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι ότι εκτός του ότι βρίσκεται σ' ελεύθερη πτώση δεν έχει και παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Δηλαδή σίγουρους τρεις βαθμούς. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι από τα επόμενα επτά ματς τα τέσσερα είναι στην Τούμπα.

Το πρόγραμμα
Εργοτέλης (εντός)
Πανθρακικός (εκτός)
Ξάνθη (εντός)
Κέρκυρα (εκτός)
ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)
Λεβαδειακός (εντός)
Πανιώνιος (εκτός)

Αλλο ντέρμπι δεν έχει. Και από τις ομάδες που διεκδικούν την πεντάδα έχει ν' αντιμετωπίσει Ξάνθη και ΠΑΣ. Ωστόσο όλοι του οι αντίπαλοι θα καίγονται για βαθμούς. Αδιάφορο αντίπαλο δεν θα έχει μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 48

Δεν δείχνει κάτι που να μπορούμε ν' αμφισβητήσουμε την είσοδό του στην πεντάδα. Και καλή εικόνα βγάζει στο γήπεδο και τ' αποτελέσματα παίρνει. Εάν υπάρχει κάτι αυτό είναι η κούραση μια και ο Αστέρας παίζει μπάλα σ' επίσημο επίπεδο από τις 17 Ιουλίου και ουσιαστικά οι παίκτες του ξεκουράστηκαν δύο εβδομάδες... Το ερώτημα για την αρκαδική ομάδα είναι αν θ' αντέξει.

Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός (εκτός)
Εργοτέλης (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)
Βέροια (εκτός)
Πανθρακικός (εντός)
Ξάνθη (εκτός)
Κέρκυρα (εντός)

Το πρόγραμμα δε το λες κι ευνοϊκό. Τέσσερα εκτός από τα οποία τα δύο είναι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ωστόσο τα τρία που έχει να δώσει στην έδρα του τα λες βατά. Και αν τα πάρει αυτά τότε δεδομένα θα είναι στην πεντάδα... Μάλλον όμως στόχος του Αστέρα αυτή την στιγμή είναι να περάσει και τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 43

Το πρόγραμμα και η αγωνιστική του κατάσταση έδειχναν πως δεν θα κινδυνεύσει. Ωστόσο η ατυχία με τραυματισμούς και τα τρία συνεχή ατυχή αποτελέσματα (0-0 με Πανθρακικό, ήττα από Κέρκυρα στο Αγρίνιο και ισοπαλία με ΠΑΣ) του έβαλαν δύσκολα...

Το πρόγραμμα
Ξάνθη (εκτός)
Λεβαδειακός (εντός)
Πανιώνιος (εκτός)
Καλλονή (εντός)
Πλατανιάς (εκτός)
Νίκη Βόλου (-)
Βέροια (εντός)

Δείχνει να έχει το πιο βατό πρόγραμμα από τις ομάδες που θέλουν να του πάρουν την πέμπτη θέση. Εχει το σίγουρο τρίποντο με τη Νίκη Βόλου. Κι έχει άλλα τρία παιχνίδια στο Αγρίνιο από τα οποία τα δύο ήταν με Βέροια και Καλλονή που θα είναι μάλλον βαθμολογικά αδιάφορες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 41

Το γεγονός ότι βρίσκεται στην 6η θέση αθόρυβα αποτελεί επιτυχία για την ομάδα των Ιωαννίνων. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη όχι μόνο έμεινε άνετα στην κατηγορία αλλά θα προσπαθήσει όσο μπορεί μέχρι τέλους για την απόλυτη έκπληξη. Να μπει στην πεντάδα.

Το πρόγραμμα
Πλατανιάς (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)
Ολυμπιακός (εντός)
Ατρόμητος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εκτός)
Εργοτέλης (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)

Κοιτάς το πρόγραμμα κι αναρωτιέσαι πως θα μπορέσει ο ΠΑΣ να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα. Εχει τέσσαρα ματς εκτός έδρας κι έχει ν' αντιμετωπίσει τους τρεις πρώτους! Εξαιρετικά δύσκολο το έργο για την ομάδα των Ιωαννίνων.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 40

Ουσιαστικά η ομάδα του Περιστερίου έχει 43 βαθμούς. Κάποια στιγμή θα τους πάρει για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που δεν έγινε ποτέ. Δηλαδή είναι ισόβαθμος στην 5η θέση με τον Παναιτωλικό αλλά στην ισοβαθμία με την ομάδα του Αγρινίου για την ώρα χάνει μια και έχει χειρότερη επίθεση.

Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός (εντός)
Ξάνθη (εκτός)
Κέρκυρα (εντός)
ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)
Λεβαδειακός (εκτός)
Πανιώνιος (εντός)
Καλλονή (εκτός)

Δεν είναι εύκολο το πρόγραμμα του Ατρομήτου. Το μόνο θετικό είναι πως τα τέσσερα ματς από τα επτά είναι στο γήπεδό του και πως δείχνει να βρίσκεται σ' αγωνιστική άνοδο. Σιγουρα θα χρειαστεί υπέρβαση για να μπει τελικά στην πεντάδα.

ΞΑΝΘΗ 40

Η διαφορετική περίπτωση. Κι αυτό γιατί η Ξάνθη είναι μέσα στον θεσμό του Κυπέλλου. Που εάν το κατακτήσει θα πάρει κατευθείαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο (και μάλιστα το καλό) και θ' αφήσει στα κρύα του λουτρού την ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα play-off.

Το πρόγραμμα
Παναιτωλικός (εντός)
Ατρόμητος (εντός)
ΠΑΟΚ (εκτός)
Εργοτέλης (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)
Πανθρακικός (εκτός)

Δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά... Η Ξάνθη έχει στην έδρα της τον 5ο Παναιτωλικό, τον 6ο Ατρόμητο και τον 4ο Αστέρα Τρίπολης. Επίσης πάει στην έδρα του τρίτου ΠΑΟΚ! Κάθε νίκη που θα μπορέσει να κάνει με αυτούς θα είναι εξάποντο και όχι τρίποντο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα