Έγραψε ιστορία ο Λόρια

Gazzetta team
Έγραψε ιστορία ο Λόρια

bet365

Ο Γκιόργκι Λόρια έγινε μόλις ο 5ος τερματοφύλακας στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, που καταφέρνει να αποκρούσει δύο πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι.

Ο Γεωργιανός γκολκίπερ είπε δύο φορές «όχι» στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με την Κέρκυρα, στους Γκόμες και Καϊκούτ που προσπάθησαν να τον νικήσουν από την άσπρη βούλα.

Το αξιοσημείωτο της επίδοσης του 29χρονου τερματοφύλακα είναι συμβαίνει για δεύτερη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1979/80 και έκτοτε είχε ξαναγίνει μόλις δύο φορές ακόμη.

Φέτος, στις 7 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε αποκρούσει δύο πέναλτι του Παναιτωλικού, στην ήττα του Πανιωνίου με 2-1. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στις 31/10/1993, ο Βαγγέλης Βουρδογιάννης είχε σταματήσει δύο φορές τον Δημητριάδη στη Νάουσα στη νίκη της ΑΕΚ με 1-3, ενώ στις 20/5/1982, ο Βασίλης Δεσύλλας είχε αποκρούσει δύο πέναλτι του Κωστίκου στη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 επί της Κορίνθου.

Ο μοναδικός εκ των πέντε που έχει καταφέρει να το πετύχει, δίνοντας στην ομάδα του και τη νίκη είναι ο Νικηφόρος Μπουντόλος, που είχε νικήσει τους Αναστόπουλο και Λιόλιο στην εκτός έδρας νίκη της Λάρισας (0-1) επί του Πανιωνίου στις 20/9/1979.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα