Καλογερόπουλος: «Η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Χάρα και μπήκε γκολ»

Gazzetta team
Καλογερόπουλος: «Η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Χάρα και μπήκε γκολ»

bet365

Καλή βαθμολογία από τον παρατηρητή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Δημήτρη Καλύβα, έλαβε ο ρέφερι του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το γκολ των ερυθρόλευκων ήταν κανονικό.

Όπως παρουσιάζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Goal», ο διεθνής διαιτητής στα αποδυτήρια ήταν κατηγορηματικός ότι ο Χάρα δεν έχει χρησιμοποιήσει το χέρι παρά μόνο το στήθος στο γκολ που πέτυχε και ότι η μπάλα στο ξεκίνημα της φάσης μετά το τάκλιν του Ντούνη δεν έχει βγει πλάγιο, αφού δεν έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

«Τα βλέπω όλα. Η μπάλα χτύπησε στο στήθος και μπήκε γκολ. Είμαι σίγουρος» έλεγε στα αποδυτήρια ο Αθηναίος ρέφερι, που τόνιζε ότι δεν ζήτησε ούτε τη γνώμη του β' βοηθού Κυριάκου Μερκενίδη που είχε τον έλεγχο της περιοχής. Υποστήριζε, μάλιστα, ότι αν η μπάλα έβρισκε στο χέρι θα είχε πορεία προς το έδαφος ή δεξιά και ότι είχε τόση δύναμη που μόνο μία γροθιά από το χέρι μπορούσε να της δώσει.

«Ησουν πενηνταρίσιος, αυτό φάνηκε από τη διαιτησία σου. Στις τεχνικές παραβάσεις που έδωσες ήσουν ισορροπημένος και αντικειμενικός. Επαιρνες άμεσα τις αποφάσεις σου χωρίς να έχεις διάθεση για πολιτική» του απάντησε το πρώην μέλος της ΚΕΔ που του χρέωσε μόνο ορισμένα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, ότι δηλαδή έπρεπε να «κιτρινίσει» τον Μανιάτη και τον Ανάκογλου. Οσο για την επίμαχη φάση: για το γκολ του Χάρα υποστήριξε ότι θα κάνει χρήση βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμπέρασμά του είναι πως δεν προκύπτει ότι η μπάλα έχει βρει το χέρι του επιθετικού του Ολυμπιακού ούτε ότι έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή στο τάκλιν του Ντούνη. Με λίγα λόγια, το γκολ του Ολυμπιακού ορθώς μέτρησε.

Παραπέμπει τον βοηθό για τα δύο οφσάιντ

Αυτός που έχει πρόβλημα είναι ο β' βοηθός Μερκενίδης για τις υποδείξεις οφσάιντ με τις οποίες ανέκοψε τον Αραβίδη στο 34' και τον Μπαρμπόσα, 10 λεπτά αργότερα. «Δεν είχες την εγρήγορση και την ετοιμότητα που έπρεπε. Εκανες δύο λανθασμένες υποδείξεις και συνέβαλες στο να αυξηθεί η κακοπιστία. Ειδικά το πρώτο το είδα ξεκάθαρα από την εξέδρα. Δεν χρειάζεται καν να κάνω χρήση βίντεο» είπε στον β' βοηθό από τη Μακεδονία.

Ο Καλογερόπουλος, μόλις πήγε στα αποδυτήρια, ενημέρωσε τις δύο ομάδες ότι διακόπτει οριστικά τον αγώνα χωρίς διάθεση για διαπραγμάτευση. Η πρόσφατη οδηγία της ΚΕΔ, άλλωστε, δεν άφηνε περιθώρια για κάτι διαφορετικό: σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, διακοπή του αγώνα χωρίς προειδοποίηση.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα