Βόλφσμπουργκ - Ιντερ 3-1

Gazzetta team
Βόλφσμπουργκ - Ιντερ 3-1

bet365

Η Ιντερ προηγήθηκε στη Γερμανία αλλά η Βόλφσμπουργκ έκανε μεγάλη ανατροπή (3-1) και έγινε φαβορί για τους «8». Νίκες για Ντνίπρο (1-0 τον Αγιαξ), Μπριζ (2-1 την Μπεσίκτας).

Ανατροπή πρόκρισης η Βόλφσμπουργκ!
Στη «Volkswagen Arena» ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Ιντερ αφού στην πρώτη της φάση, στο 5', άνοιξε το σκορ! Ο Ντ' Αμπρόζιο πρόλαβε τον Σίρλε και πάσαρε στον Ικάρντι, αυτός είδε την κίνηση του Παλάσιο και τον έβγαλε τετ α τετ για το 0-1! Το γρήγορο γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους Νερατζούρι να ελέγξουν την κατάσταση και στο 21' πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ με τον Ερνάνες, μετά την πάσα του Σακίρι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έβγαλε πιο χαλαρά από ό,τι θα περίμενε το πρώτο 25λεπτο αλλά κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα... Η Βόλφσμπουργκ ανέβασε στροφές, πίεσε και στο 28' η κεφαλιά-κεραυνός του αμαρκάριστου Νάλντο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε (19η ασίστ σε Γερμανία-Ευρώπη φέτος) έφερε το 1-1. Οι «Λύκοι» πήραν τα πάνω τους, έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στον αγώνα και στο 43' είχαν καλή ευκαιρία με τον Βιεϊρίνια για να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα αλλά ο Καρίσο απέκρουσε.

Στην επανάληψη ο Παλάσιο είχε μεγάλη ευκαιρία στο 57' για να δώσει ξανά το προβάδισμα στους Μιλανέζους αλλά δεν το έκανε και στη συνέχεια η ομάδα του το πλήρωσε... Στο 63' ο Καρίσο αντί να δώσει στον Ζουάν Ζέσους έδωσε στον Βιεϊρίνια και αυτός γύρισε ωραία την μπάλα για τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1! Δέκα λεπτά μετά, στο 73', ο Βέλγος σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με εκτέλεση φάουλ και με τον Καρίσο να κάνει εντελώς λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-1, με το οποίο η Βόλφσμπουργκ έγινε το φαβορί για την πρόκριση στους «8»!

Προβάδισμα για Ντνίπρο
Με γκολ του Ζοζούλια η Ντνίπρο επιβλήθηκε 1-0 του Άγιαξ και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στα προημιτελικά. Το ματς διεξήχθη στο «ουδέτερο» Κίεβο, όμως ακόμη και έτσι οι Ουκρανοί συνεχίζουν να κερδίζουν. Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν καλή εμφάνιση και δεν κατάφεραν να κοντράρουν τους παίκτες του Μάρκεβιτς, που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 30' με πλασέ του Ζοζούλια στην περιοχή. Οι Ολλανδοί έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση στο 43', όταν ο Φέλτμαν από το... μισό μέτρο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη και έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όταν ο Σίλεσεν έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ζοζούλια. Οι παίκτες του Ντε Μπουρ πίεσαν στο τέλος, όμως χωρίς αντίκρισμα, καθώς το 1-0 παρέμεινε.

Επιασε 13άρι η Μπριζ
Είχαν συναντηθεί το 2006-'07 σε μονό ματς στη φάση των ομίλων του Europa League. Τότε η Μπεσίκτας είχε νικήσει 2-1 τη Μπριζ. Τώρα, ήρθε η στιγμή να επαναληφθεί το μεταξύ τους σκορ, αλλά με νικητές τους Βέλγους. Η ομάδα του Μισέλ Πρεντόμ καλπάζει στην Ευρώπη, όπου έφτασε τα 13 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα. Μάλιστα αυτό το εντός έδρας 2-1 επί των Τούρκων ήρθε με ανατροπή. Ο Τόρε στο 46' αφού πέρασε τέσσερις αντιπάλους μέσα στην περιοχή, πλάσαρε στη δεξιά γωνία για το 0-1. Ωστόσο, η είσοδος του Φελίπε Γκεντόζ άλλαξε την ροή του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος έκανε το πλασέ (62') και ο Ντε Σούτερ με προβολή άλλαξε την πορεία της μπάλας για την ισοφάριση. Στο 79' και πάλι ο Φελίπε κέρδισε πέναλτι από τον Κουρτουλού. Ο Ραφαέλοφ ευστόχησε και με το έκτο γκολ του στη φετινή διοργάνωση έδωσε στην ομάδα του αυτό το μικρό προβάδισμα ενόψει της δύσκολης ρεβάνς στην Πόλη.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα