Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Τορίνο 2-0

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Τορίνο 2-0

bet365

Η Ζενίτ νίκησε 2-0 την Τορίνο των δέκα παικτών και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League.

Δύσκολα θα μπορέσει να πετύχει νέο θρίαμβο στο Europa η Τόρο, που μετά την πρόκριση επί της Μπιλμπάο, ηττήθηκε από την Ζενίτ 2-0 στην Αγία Πετρούπολη, έχοντας μείνει από το 28' με δέκα παίκτες. Οι Ρώσοι είχαν 11 νίκες-1 ισοπαλία στα τελευταία 12 εντός έδρας ματς στην διοργάνωση και πάνε στην ρεβάνς έχοντας καθαρό πλεονέκτημα. Στο ξεκίνημα της επανάληψης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε για την Γκρανάτα ο Βίβες, που είχε μπει αλλαγή μετά την αποβολή.

Πολύ νωρίς στον αγώνα η Ζενίτ είχε ευκαιρία αλλά ο Παντέλι σταμάτησε τον Ροντόν, για να πάρουν οι γηπεδούχοι το πάνω χέρι έξαιτίας της αποβολής του Μπενάσι με δεύτερη κίτρινη ύστερα από μαρκαρίσματα σε Χουλκ και Βίτσελ αντίστοιχα. Ο Βεντούρα έβγαλε Μαρτίνες και έβαλε Βίβες για να διορθώσει την κατάσταση, όμως η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας άνοιξε το σκορ με τον Βίτσελ στο 38' μετά την επέμβαση του Παντέλι σε σουτ του Σμόλινκοβ (1-0). Η Ζενίτ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο δεύτερο μέρος, με τον Κρισίτο να σκοράρει στην κενή εστία στο 53' μετά το πρώτο σουτ του Χουλκ στο δοκάρι (2-0). Αυτή ήταν μία από τις λίγες προσπάθειες των Ρώσων on-target στην επανάληψη και το πρώτο γκολ του Ιταλού μπακ σε 30 αγώνες στη διοργάνωση. Το γυριστό του Βίτσελ και το φάουλ του Χουλκ ήταν λίγες από τις καλές φάσεις που είχε μέχρι το τέλος η Ζενίτ παρά την κυριαρχία της.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Γκαράι, Νέτο, Σμίλινκοβ, Κρισίτο, Βίτσελ (90' Τίμοστσουκ), Χάβι Γκαρθία, Ντάνι, Σατόβ (81' Ριαζάντσεβ), Χουλκ, Ροντόν.

Τορίνο (Τζανπιέρο Βεντούρα): Παντέλι, Μορέτι, Γκλικ, Μακσίμοβιτς, Μολινάρο, Νταρμιάν, Μπενάσι, Γκάτσι, Ελ Καντουρί, Κουαλιαρέλα (74' Μάξι Λόπες), Μαρτίνες (34' Βίβες) (50' Φάρνερουντ).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα