ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (pics, vids)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (pics, vids)

bet365

Στο 89΄ ο Χάρα πέτυχε το 0-1 για τον Ολυμπιακό και τον έστειλε στα ημιτελικά! Εκείνο το λεπτό οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ο Καλογερόπουλος διέκοψε οριστικά την αναμέτρηση! Απίστευτο δοκάρι από Ντοσεβί.

Το ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν έληξε ποτέ, αφού το γκολ του Χάρα και η εισβολή των οπαδών που ακολούθησε κάποιους προκλητικούς «ερυθρόλευκους» πανηγυρισμούς, προκάλεσαν την οριστική διακοπή της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Οι 65.000 οπαδοί της ΑΕΚ που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και έσπρωχναν την ομάδα τους προς την πρόκριση. Εντυπωσιακό, άλλωστε, ήταν κι αυτό που πήγαινε να κάνει η Ένωση με κατάκτηση κυπέλλου από την Football League. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι των Ερυθρόλευκων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά το γκολ δεν το έβαλαν αυτοί. Το έβαλε ο Χάρα στο 89' και έδωσε στον Ολυμπιακό το καλύτερο δώρο για τα 90α γενέθλια του! Οι Πειραιώτες γλίτωσαν σε δύο περιπτώσεις με τις ευκαιρίες των Αραβίδη-Μάνταλου, έχασαν μια απίστευτη με τον Ντοσεβί και τελικά πήραν την πρόκριση στο 89' και συνεχίζουν για το νταμπλ! Κρίμα κι άδικο για την ΑΕΚ το γεγονός ότι οι οπαδοί της οδήγησαν στη διακοπή του ματς αμέσως μετά το γκολ, αδικώντας και τους εαυτούς τους γιατί ως εκείνο το σημείο η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει ήταν εκπληκτική...

Οι Τραϊανός Δέλλας και Βίτορ Περέιρα δεν είχαν κάποια έκπληξη στις 11άδες, εκτός κι αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια η επιλογή του Κολοσσού να αφήσει εκτός τον Κολοβέτσιο (Λαμπρόπουλος-Τζανετόπουλος οι στόπερ) και αυτή του Πορτογάλου να βάλει Ντουρμάζ αντί Κασάμι. Το ματς, πάντως, δεν διήρκεσε πολύ για τον Σουηδό αφού στο 11' αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού, αφήνοντας την θέση του στον Αφελάι. Οι δύο ομάδες, όπως αναμενόταν ουσιαστικά, ήταν αρκετά προσεκτικές, με την ΑΕΚ πάντως να προσπαθεί να πιέσει ψηλά και να καταφέρνει σε κάποιες περιπτώσεις να κερδίσει μπάλες από τις άστοχες απομακρύνσεις των αμυντικών του Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι, που ήταν και αυτοί που καίγονταν για γκολ, πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους να παίξουν κυρίως από δεξιά με τον Ντοσεβί, με τον Τζανετόπουλο όμως να βγαίνει για βοήθεια στον Σοϊλέδη, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα υπήρχε κάποιος κίνδυνος για την Ένωση σε δυο-τρεις περιπτώσεις που ο αριστερός μπακ έδειχνε να χάνει την φάση. Αντιθέτως, από την αριστερή πλευρά της άμυνας των Πειραιωτών δημιουργήθηκε η καλύτερη φάση της ΑΕΚ και γενικά του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο. Ηταν στο 33', όταν ο Γιόχανσον άνοιξε ωραία για τον Πλατέλλα, αυτός έκανε το γύρισμα αλλά ο Αραβίδης από θέση για γκολ δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία, την ώρα που το οΑΚΑ ήταν έτοιμο για... απογείωση!

Εξι λεπτά μετά, στο 39', έκανε και ο Ολυμπιακός το πρώτο του σουτ, μετά την πάσα του Ντομίνγκεζ για τον Μανιάτη αλλά ο τελευταίος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ αν και ήταν υπό καλές προϋποθέσεις ακριβώς έξω από την περιοχή του Ανέστη. Γενικά το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς κάτι το τρομερό από άποψης θεάματος, με την ΑΕΚ να κάνει καλή δουλειά ανασταλτικά αφού δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να γίνει απειλητικός.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο. Με τον Ολυμπιακό, δηλαδή, να κάνει αναγκαστική αλλαγή αφού στο 52' ήταν η σειρά του Μανιάτη να τραυματιστεί, για να μπει στη θέση του ο Κασάμι. Τρία λεπτά μετά, στο 55', η ΑΕΚ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Πλατέλλας πέρασε υπέροχα την κάθετη πάσα για τον Μάνταλο αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε στο τετ α τετ! Ο Μάνταλος πλησίασε και στο 58' στο γκολ με ένα ωραίο σουτ που έφυγε λίγο άουτ και στο 67' τραυματίστηκε κι αυτός, αφήνοντας την θέση του στον Ντακόλ.

Ο Βίτορ Περέιρα, από την άλλη πλευρά, είχε κάνει δύο λεπτά νωρίτερα την τρίτη του αλλαγή, βγάζοντας τον Μιλιβόγιεβιτς και βάζοντας τον Φορτούνη. Κόφτης στο κέντρο δεν υπήρχε αλλά αυτό μάλλον δεν απασχολούσε τον Πορτογάλο τεχνικό αφού ήθελε γκολ. Αυτό το γκολ σχεδόν το... πανηγύρισε στο 76' αλλά ο Ντοσεβί κυριολεκτικά στην κενή εστία, μετά το γύρισμα του Τσόρι, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Ανέστη!

Η ΑΕΚ είχε εμφανές πρόβλημα στο κέντρο και ο Τραϊανός Δέλλας έβγαλε τον Μπαρμπόσα και πέρασε στο ματς τον Ρόβα, με τον Ολυμπιακό να πιέζει με φάουλ και κόρνερ στο τέλος, στα οποία ο Ανέστης επιβεβαίωνε ότι έχει θέμα με τις εξόδους... Ο κόσμος της ΑΕΚ στα τελευταία λεπτά έσπρωχνε την ομάδα προς την πρόκριση αλλά στο 89' το ΟΑΚΑ... πάγωσε! Στη σέντρα που έγινε ο Φορτούνης γύρισε ε το κεφάλι και ο Χάρα, μάλλον με το στήθος αφού και το replay δεν ξεκαθαρίζει αν βρήκε την μπάλα με το χέρι, έκανε το 0-1 και... σφύριξε λήξη!

Ο τρόπος με τον οποίο πανηγυρίστηκε το γκολ και οι συνεχείς χειρονομίες του Κασάμι προκάλεσαν την είσοδο, έστω ελάχιστων, στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής με τους βοηθούς του και την ομάδα του Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως για τα αποδυτήρια, με τον Σιόβα να κάνει κι αυτός διάφορες χειρονομίες προς τον κόσμο, όπως και ο Ελβετός -με αλβανικές ρίζες- συμπαικτης του...

Man of the match: Μέχρι και το 89', ο τίτλος πήγαινε στον Τζανετόπουλο που ήταν άψογος αμυντικά και κάλυπτε συνεχώς και τον Σοϊλέδη. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, το βραβείο το πήρε ο Χάρα, απλά και μόνο για το γκολ που έκρινε το ματς και την πρόκριση.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σοϊλέδης είχε συνεχώς προβλήματα στην πλευρά του αφού έχανε την θέση του και ανάγκαζε τον Τζανετόπουλο να βγαίνει συνεχώς αριστερά για να τον καλύπτει.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς έκανε για την ΑΕΚ ο Λαμπρόπουλος καθώς δεν έχασε ούτε μία φάση. Είτε στον αέρα είτε στο έδαφος ήταν αλάνθαστος και δεν είχε προβλήματα από τους αντιπάλους του.

Η γκάφα: Ο Ανέστης είχε προβλήματα στις εξόδους του, με τον Αραβίδη να τον σώσει σε μια φάση.

Το στραγάλι: Ο Καλογερόπουλος έχασε κάποιες φάσεις και ειδικά φάουλ τα οποία δεν σφύριζε. Σε γενικές γραμμές, πάντως, δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς. Ο βοηθός Μερκενίδης, πάντως, στο 35' έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Αραβίδη και ενώ η ΑΕΚ πήγαινε να βγει στην αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός απείχε κάτι λεπτά από τον αποκλεισμό αλλά τελικά στο 89' πήρε την πρόκριση οπότε όλα καλά. Η εμφάνιση των Ερυθρόλευκων, βέβαια, δεν ήταν καλή, δεν ήταν πειστική εμφάνιση ομάδας που θέλει πρόκριση αλλά σημασία έχει ότι πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Η ΑΕΚ, από την άλλη, ήταν καλύτερη μέχρι το 70', αντιμετώπισε προβλήματα στο τελευταίο 20λεπτο, δέχθηκε πίεση αλλά έδειχνε να κρατάει την πρόκριση στα χέρια της. Τελικά, στο 89', όλα στράβωσαν...

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (87' Ντούνης), Μάνταλος (67' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (81' Ρόβας), Αραβίδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουακού, Μανιάτης (52' Κασάμι), Μιλιβόγιεβιτς (65' Φορτούνης), Ντουρμάζ (11' Αφελάι), Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί, Χάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα