Ρεάλ Μαδρίτης – Σάλκε 3-4

Ρεάλ Μαδρίτης – Σάλκε 3-4

bet365

Σε μία απίθανη ματσάρα, η Σάλκε ήταν που φόρεσε το δικό της στέμμα, μα δεν της έφτασε ούτε η τρομερή νίκη με 4-3 επί της τραγικής Ρεάλ που πέρασε, αλλά αποδοκιμάστηκε.

Εάν είχες παίξει στοίχημα ή υποστήριζες γενικότερα τη μία ή την άλλη, σίγουρα θα υπέφερες από ταχυπαλμίες. Εάν πάλι ήσουν ουδέτερος, απλά παρακαλούσες να μην τελειώσει. Σε αυτό το καταπληκτικά ανοικτό επιθετικά ματς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το βασιλικό χρώμα παραδόξως δεν ήταν το λευκό της Ρεάλ, αλλά το μπλε της Σάλκε. Οι Γερμανοί πήγαν να κάνουν το απίθανο. Το πλησίασαν, άγγιξαν το θαύμα, αλλά παρά την ιστορική νίκη τους με 4-3 στη Μαδρίτη, είδαν τους Μερένγκες να προκρίνονται και ταυτόχρονα να εισπράττουν την απογοήτευση των οπαδών τους για ακόμα μία κάκιστη εμφάνιση στο 2015.

Τα άσχημα φάνηκαν με την πρώτη εικόνα των ομάδων στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι επαναπαυμένοι από το υπέρ τους 2-0 στη Γερμανία, μπήκαν πολύ χαλαρά. Κανείς είναι αλήθεια δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Στο 20' ήρθε το πρώτο σημάδι. Σέντρα από δεξιά, η προσποίηση του Χούντελααρ που άφησε τη μπάλα να περάσει και από αριστερά με κοντινό δυνατό σουτ ο Φουχς πήρε μέσα και τα χέρια του Κασίγιας που δεν έβαλε καλά το σώμα του. Η απάντηση όμως ήταν άμεση. Ο Ρονάλντο μετά από κόρνερ, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και ισοφάρισε με κεφαλιά.

Και πάλι όμως οι Μαδριλένοι παρέμεναν παθητικοί αγωνιστικά. Οπότε θα το πλήρωναν. Στο 40' η σουτάρα του Χούντελααρ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ολλανδός... τιμώρησε με πλασέ έπειτα από ριμπάουντ (και πάλι δεν έδιωξε σωστά ο Κασίγιας στο πρώτο σουτ). Ο Ρονάλντο που σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν εξαφανισμένος (χειρότερος όλων ο Μπέιλ), δεν θα το άφηνε ωστόσο, αναπάντητο. Και πάλι με κεφαλιά από συστημένη του Κοεντράο, έκανε το 2-2 και έφτασε τον Λιονέλ Μέσι στην κορυφή των σκόρερ του Champions League (αμφότεροι με 75). Γενικότερα όμως με αυτά τα δύο τέρματα, έφτασε τα 78 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου είναι μόνος πρώτος στη λίστα (Μέσι και Ραούλ με 76)!

Ούτε στην επανάληψη άλλαξε η εικόνα των δύο ομάδων. Η Ρεάλ παρέμεινε ανοργάνωτη και κομμένη στη μέση. Στο 53' βέβαια ο Μπενζεμά (ίσως να ξεκίνησε από θέση οφσάιντ) κινήθηκε πολύ ωραία παράλληλα στην περιοχή και αφού απέφυγε τέσσερις αντιπάλους, πλάσαρε για το 6ο του φετινό στη διοργάνωση. Απαντες πολύ λογικά σκέφτηκαν πως όλα τελείωσαν για τη Σάλκε που πλέον ήθελε άλλα τρία γκολ. Εκείνη τη στιγμή πέρασε στο ματς και ο Λούκα Μόντριτς (σ.σ.: έπειτα από 144 ημέρες απουσίας), μα και πάλι δεν μπόρεσε να βάλει τάξη στο κέντρο της ομάδας του.

Το 3-3 θα ερχόταν από το... πουθενά. Ο Σανέ που είχε μπει στο Α' μέρος ως αναγκαστική αλλαγή, πλάσαρε φαλτσαριστά έξω από την περιοχή. Ηταν το πρώτο σουτ στην παρθενική συμμετοχή στην Ευρώπη για τον 19χρονο μεσοεπιθετικό. Πλέον το παιχνίδι-ροντέο είχε εκτιναχτεί. Πόσο μάλλον στο 84' όταν ο Χούντελααρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ένα απίστευτο ξερό έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα. Η Σάλκε ήθελε ένα ακόμα γκολ και θα έκανε κάτι μυθικό. Σχεδόν... το έβαλε. Ξαφνικά όμως ο Κασίγιας έβγαλε το ένστικτο αυτοσυντήρησης του και με δύο σούπερ αποκρούσεις στη δεξιά γωνία του (87' Σανέ, 90' Χέβεντες) κράτησε την πρόκριση για τους δικούς του συμπαίκτες.

Το φινάλε έφερε ανακούφιση στους γηπεδούχους. Οχι όμως και την ευτυχία που κανονικά συνοδεύει μία πρόκριση στα προημιτελικά. Οι οπαδοί άπλωσαν τα λευκά μαντηλάκια τους και επιδόθηκαν στην δική τους αποδοκιμασία, την διαβόητη «pañolada». Το κράξιμο ήταν μεγάλο, όπως και ασήκωτη αυτή η ήττα. Ποτέ της η Ρεάλ δεν έφαγε τόσα γκολ στην έδρα της σε νοκ άουτ αγώνα στην Ευρώπη. Ούτε και τα 10 σουτ μέσα από την περιοχή που επιχείρησαν οι Γερμανοί, έχουν υπάρξει ξανά σε ευρωπαϊκό αγώνα στο «Μπερναμπέου». Τώρα όσον αφορά την υπερπροσπάθεια της Σάλκε, τι να πει κανείς. Ποτέ σε όλη την ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων δεν έβαλε ομάδα σε εκτός έδρας ρεβάνς τέσσερα γκολ και δεν πέρασε. Το είδαμε κι αυτό...

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Βαράν, Αρμπελόα, Κονετράο (60' Μαρσέλο), Κεντίρα (60' Μόντριτς), Κρόος, Ισκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά

Σάλκε (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Βέλενροϊτερ, Νάσταζιτς, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Μέγιερ, Μπαρνέτα (80' Ουτσίντα), Νόισταντερ, Χέγκερ (56' Γκορέτσκα), Τσούπο-Μότινγκ (29' Σανέ), Χούντελααρ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα