Τι (δεν) είχε κάνει ο Μήτρογλου στα ντέρμπι

Τι (δεν) είχε κάνει ο Μήτρογλου στα ντέρμπι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την απουσία του Μήτρογλου από το ντέρμπι του κυπέλλου.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου, που λογικά θα χάσει και τα τέσσερα παιχνίδια μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος. Άλλωστε, είναι ο μακράν πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Από την άλλη, ειδικά ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου, ίσως πρέπει να βάλουμε και μία άλλη παράμετρο στο τραπέζι-την παρουσία του Μήτρογλου στα φετινά ντέρμπι. Γιατί αν τα βάλουμε κάτω, δεν έδωσε και τίποτα στα πέντε παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ…

Με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, στο 1-2, ήταν κακός κι έγινε αλλαγή.

Με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη φάνηκε μόνο στη φάση που ο ίδιος κέρδισε πέναλτι κι ο ίδιος το έχασε.

Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όποτε βρέθηκε απέναντι στον Ιτάντζ είχε κακές επιλογές.

Με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο μία φορά βρέθηκε σε θέση βολής κι είχε πάλι κακή επιλογή.

Με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και δεν βοήθησε καθόλου.

Μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ είχε λοιπόν στα πέντε φετινά ντέρμπι ο Μήτρογλου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λείψει στο ΟΑΚΑ; Θα λείψει, γιατί ο Μήτρογλου πάντα απασχολεί κάθε άμυνα. Ακόμη και...ψυχολογικά. Τον φοβούνται ρε παιδί μου.

Το ζητούμενο για εμένα είναι πως θα πάνε ο Χάρα (πιθανόν βασικός) κι ο Μπενίτες (πιθανή αλλαγή). Αν θα μπουν σε φάσεις, όπως τουλάχιστον μπήκε σε κάποιες φάσεις στα ντέρμπι ο Μήτρογλου, αν θα "σπάσουν" καλά την μπάλα σε κανένα Τσόρι και αν θα έχουν καλύτερα τελειώματα. Ο Αργεντίνος είναι πιο έμπειρος, ο Παραγουανός πιο ενθουσιώδης.

Λογικά ο Ολυμπιακός θα είναι τώρα πιο γρήγορος επιθετικά, κάτι που σε ένα μεγάλο γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ μπορεί να παίξει το ρόλο του.

Να δούμε και πως θα λειτουργήσει με λίγο…Λάτιν επίθεση ο Ολυμπιακός. Θυμάμαι, πάντως, κάποια ωραία γκολ των Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Γκαλέτι, ακόμη και των Ντιόγο κι Άλβες στην ΑΕΚ.

Σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια, άλλωστε, μπορεί πάντα να βρεθεί ένας «άλλος» πρωταγωνιστής. Στο πρώτο ματς είχε σκοράρει ο Διαμαντάκος…

Παρεμπιπτόντως: Ίσως θυμάστε που έγραφα για την αδυναμία του Στιλ στην αριστερή γωνία του. Δύο γκολ ο ΠΑΟΚ στην ίδια γωνία τα έβαλε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.