Το είχε δει ο Περέιρα...

Το είχε δει ο Περέιρα...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο φινάλε της σεζόν-αλλιώς θα κινδυνεύσει από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Πραγματικά παραδέχθηκα τον Περέϊρα για μία από τις πρώτες κινήσεις που έκανε στον Ολυμπιακό: να εισηγηθεί την απόκτηση ενός σέντερ φορ, την στιγμή που όλοι έλεγαν ότι η ομάδα χρειάζεται εξτρέμ, στόπερ, πλέϊ μέϊκερ.

Ο Πορτογάλος κατάλαβε αμέσως ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται βοήθειες στο σκοράρισμα, πολύ απλά γιατί δεν έπαιρνε σημαντικές τέτοιες βοήθειες από άλλους παίκτες πλην του Μήτρογλου και του Τσόρι, κάτι που του στοίχιζε πολύ. Το θέμα είναι ότι η επιλογή που έγινε, ο Χάρα, αφορά ένα πραγματικά καλό επιθετικό (το βιογραφικό δεν λέει ψέματα), που όμως είχε να παίξει επίσημο ματς από τον Αύγουστο και προέρχονταν κι από τραυματισμό. Η συνέπεια είναι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός να μην έχει πάρει γκολ από τον Χάρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλός φορ-και θα με θυμηθείτε.

Αυτό είναι το μεγάλο θέμα του Ολυμπιακού στα πιο μεγάλα παιχνίδια του στη φετινή σεζόν. Αν είναι στην ημέρα τους, κι από απόδοση κι από ρέντα, ο Μήτρογλου με τον Τσόρι, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ακόμη και στην Ευρώπη, και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν είναι στην ημέρα τους η, μπλοκαριστούν από τον αντίπαλο η, έχουν γκίνια, όλα γίνονται πιο δύσκολα…

Μπορεί κάποιος εύκολα να δει ότι ο Μήτρογλου έχει βάλει φέτος 16 γκολ (13 στο πρωτάθλημα+3 στην Ευρώπη) κι ο Τσόρι, και με τα καλά στημένα που έχει, άλλα 10 (8+2 αντίστοιχα). Πίσω από αυτούς; Πέντε γκολ ο Αφελάϊ (3+2), άλλα πέντε ο Κασάμι (4+1), άλλα πέντε, κύρια από στατικές φάσεις, ο Φορτούνης (4+1 στο κύπελλο). Από τρία οι Ντοσεβί, Φουστέρ, Μπενίτες, Διαμαντάκος κι από δύο οι Μανιάτης, Εντινγκά, Ντουρμάζ (συγνώμη, αλλά δεν υπολογίζω τα γκολ με τις ομάδες Β΄ Εθνικής στο κύπελλο…).

Ο Μίτσελ βεβαίως κι είχε δει το πρόβλημα, που δεν του έλυνε ο Μπενίτες (κλασικό παράδειγμα νεαρού κυνηγού, που έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική και θέλει μία σεζόν για να προσαρμοστεί) κι επειδή ο Φουστέρ, που μπαίνει τις φάσεις, έβγαζε από την αρχή φέτος τραυματισμούς, είχε κάνει το κόλπο με τον Κασάμι στα πλάγια της επίθεσης, διαπιστώνοντας ότι είχε μία επαφή με το γκολ. Πήρε κάποια γκολ από τον Ελβετό, αλλά τώρα με τον Περέϊρα παίζοντας σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ είναι ακόμη πιο μακριά από το γκολ. Και δεν ξέρω μήπως αρχίζει και το σκέφτεται κι ο Περέϊρα το ίδιο κόλπο.

Το θέμα είναι ότι έστω τώρα στο τέλος ο Ολυμπιακός πρέπει με κάποιο τρόπο να βρει κι άλλα γκολ από τον Μήτρογλου και τον Τσόρι, αλλά σίγουρα κι από άλλους παίκτες-κι η λύση είναι μία: να μπαίνουν πιο αποφασιστικά πάνω στη φάση και πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια. Διαφορετικά, ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύσει. Όχι μόνο ενόψει Κυπέλλου κι ΑΕΚ, αλλά και στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός, βλέπετε, έχει το αβαντάζ ότι παίρνει σταθερά γκολ από τρεις επιθετικούς του: ο Μπεργκ έχει 15 γκολ (10 στο πρωτάθλημα και 5 στην Ευρώπη), ο Καρέλης 13 (10 στο πρωτάθλημα και 3 σε Ευρώπη και κύπελλο) κι ο Πέτριτς 8 (7+1 στην Ευρώπη)…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.